Far Cry 3 (2012)

Alternatieve titel: Far Cry 3: Classic Edition

PC / PlayStation 3 / Xbox 360 / PlayStation 4 / Xbox One
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Ubisoft
Uitgegeven door Ubisoft

Tourist Jason Brody spoelt aan op een paradijselijk ogende eilandengroep welke echter al jarenlang in de greep wordt gehouden door geweldadige conflicten. Hier moet hij op zoek naar zijn vriendin, welke hij kwijt is geraakt. Jason moet echter alle zeilen bijzetten om te overleven wanneer hij geconfronteerd wordt met de krankzinnige leider Vaas en zijn geweldadige groepje volgelingen.

Xenomorph
Gisteren gekocht en ik ben het momenteel aan het spelen. Magistraal spel! De omgeving, de handelingen en de stealth. Simpelweg geweldig.

Het enige verwarrende vind ik de crafting, ruksack en de overige dingen. Het is teveel.

spelfreak
De crafting, rucksack en loot leer je wel. Moet je even bekijken hoe het in mekaar zit, want zoiets is ook verwarrend als je nog nooit zo een systeem gebruikt hebt.

avatar van 3bdelilah
Is inderdaad een kwestie van wennen, ik ben best heel wat uren aan het jagen geweest voor die upgrades. Uiteindelijk alle mogelijke upgrades gedaan en alle buitenposten veroverd, heb alleen aardig wat zijmissies (eilandbewoners helpen) niet gedaan.

avatar van justin8286
Ik ben er ook helemaal doorheen. Geen moment verveeld, echt subliem! Er staan alleen nog 2 outposts en een paar pad van de jager opdrachten maar de grootste lol is er toch wel af nu de main missie af is.

Misschien dat ik de multi player nog wel ga proberen.

avatar van Thorak
Een paar keer 100% uitgespeeld (iedere outpost, alle relics, alle sidequests etc.), maar heb het nu wel een beetje gezien.
Binnenkort komt er een mod/expension uit, Blood Dragon. Een futuristische sci-fi setting!

Ubisoft kondigt Far Cry 3: Blood Dragon officieel aan - Game - Nieuws - Tweakers

avatar van bettafish14
Hmm nu ik hem toch weer een tijdje speel moet ik zeggen dat ik hem toch minder goed vind dan toen, het spel heeft voor mij gewoon niet een hoge replay waarde helaas( far cry 2 had dit wel voorij gevoel). Ik heb het speel uitgespeeld nu al 2x maar daarna ga ik me gewoon vervelen.

Ik blijf me ook mateloos ergeren aan dat screen-tearing en framedrops. Toch maar een sterretje eraf.

De Far Cry reeks is best aardig, maar meer ook niet. Op 1 of andere manier weten alle games uit de reeks me niet echt te pakken. Vermakelijk, maar meer ook niet. De vrijheid is mooi, maar het doet me weinig. Zulke enorme vrijheid vind ik altijd leuk bij games als GTA, maar bij shooters heb ik toch liever iets meer dat je een richting op geduwd wordt. En dan bedoel ik niet dat ik een hele lineaire game zoek, zeker niet, maar dit is mij iets te wijd. De gameplay vind ik daarnaast vrij standaard. Beetje rijden, beetje schieten. Ik ben ook nooit zo'n fan van dat upgraden en kopen bij een shooter. Dat kost tijd en moeite, iets waar ik bij zo'n game niet op zit te wachten. Bij een game als Tomb Raider werkt dit wel prettig. Grafisch is het aardig, maar bepaald niet imponerend. Dat kan ook bijna niet, gezien de enorme map die je hebt.

avatar van Awake78
Vrijheid in zo'n speelwereld is inderdaad een leuk idee, maar mijn grootste probleem is dat er gewoon helemaal niks te doen is (buiten de hoofdmissies om). Als ik 2 x met een delta-vlieger heb gevlogen of Pad van de jager heb gedaan weet ik het wel.

De wereld leeft gewoon niet, is vrij saai en geeft niet genoeg uitdaging om eens lekker rond te crossen zoals dat bijvoorbeeld wel bij GTA het geval is.

Eens, ik vind de wereld van Far Cry bepaald niet interessant. Het idee is enorm ambitieus, maar als er weinig te doen valt, dan ben ik wel snel klaar. En ik vind planten verzamelen en kistjes openbreken niet echt de moeite zeg maar.

Ik heb wel veel vertrouwen in GTA V. Die reeks leent zich veel meer voor een open sandbox game.

avatar van toetje1977
Geweldig spel. Heb inmiddels alle torens beklommen en alle buitenposten bevrijd, nu verder met de hoofdmissie. Met name de buitenposten vond ik erg vet. Eerst bekijken hoe je het aanpakt zonder het alarm af te laten gaan (schiet ik de kastjes met mijn sniper kapot, of sluip ik het kamp binnen en schakel ik ze handmatig uit). Om vervolgens iedereen 1 voor 1 uit te schakelen, heel vet. Ook de huurmoord-opdrachten zorgen voor de nodige tactiek aangezien je het uiteindelijke doel met een mes moet uitschakelen en dus niet als een dolle het kamp binnen moet vallen.

Hoofdmissie is leuk gedaan, upgraden is leuk gedaan, genoeg wapens... en inmiddels meer dan 25 uur op de teller...hoeveel shooters halen zo'n speeltijd?

Moet 'm nog uitspelen maar dit gaat een 4,5 of een 5 worden.

De adviesprijs van Far Cry 3 mag wel eens omlaag gaan nu!

avatar van Marcellussss
€33 is niet laag genoeg?

Adviesprijs is nog steeds 60 euro naar mijn weten.

Eens checken! Bedankt alvast!

avatar van 3bdelilah
Goeie webshop die Billgames, normaal gesproken ligt ie de volgende dag al in je brievenbus. Wel even vragen of die Far Cry 3 de PAL versie is, want dat is de Amerikaanse versie op de foto. Niet dat het inhoudelijk verder veel uitmaakt maar ik neem aan dat je liever Nederlandse/Europese releases wilt.

3bdelilah schreef:
Bedankt voor het even te melden! Toch maar even wachten in dat geval.

avatar van Dutch-J3ff
Wat een TOP GAME zeg, een van de beste games die ik ooit gespeeld heb

2 gigantische eilanden, op veel verschillende soorten dieren kan je jagen, kampen veroveren, wapens upgraden, etc, etc, etc...

Erg leuk en tof spel!!

avatar van Awake78
Ja dat kun je inderdaad allemaal 2 x doen en dan gaat het vervelen als een malle en is er verder geen ene f... te doen. Was er na een paar uur ontzettend klaar mee en weer lekker teruggebracht naar de winkel.

Je gaat mij toch niet vertellen dat dat op dieren jagen de gehele game leuk bleef?? Of die kampen veroveren? Leek wel alsof ze gewoon iedere x de boel hadden gecopy-paste. Dat was echt iedere keer hetzelfde. Typisch weer zo'n Ubisoft game waar je met boter en suiker intrapt en hem toch koopt

Maar aangezien je Bioshock: Infinite ook het volle pond geeft, denk ik dat we gewoon wat verschillen van mening

avatar van Martijn
Dat licht er aan lijkt me, als je het gewoon leuk vind dan gaat het toch niet zo snel vervelen?! Dat is bij veel spellen zo, dit is een shooter (geen sandbox game eigenlijk dus dat verklaard dat er 'weinig' te doen is) dus er wordt veel geschoten. Bij Uncharted bijvoorbeeld doe je ook steeds hetzeldfe alleen het is een linear spel dus de setting veranderd alleen een beetje. Maar dat is geen probleem, want het schieten en vechten is leuk om te doen. Dan is het verder gewoon een kwestie van smaak lijkt me.

lennox
ik raad aan om eerst het verhaal uit te spelen. Als je alle andere dingen erbij gaat doen zoals uitkijkpost en zendmast enz enz, dan begint het snel te vervelen. Dit zou ik na het verhaal pas doen.

lennox schreef:
Juist niet, naar mijn mening verveelt het spel pas nadat je de main story hebt uitgespeeld. Althans voor mij, dat heb ik wel vaker. Ik heb dat gewoon gecombineerd: uurtje zendmast en buitenpost, uurtje jagen, uurtje main quests enz.

lennox
ja maar op een gegeven moment voelt het dan allemaal eentonig aan, en juist de missies zijn heel erg varierend en vernieuwend

lennox
uitgespeeld, deze game heeft de beste singleplayer ooit samen met crysis, alleen wat ik jammer vond is dat Een gek als vaas te weinig speelminuten kent. Hoyt is geen waardige vijand vergeleken met vaas. vaas moest gewoon de eindbaas zijn, hoyt deed afbreuk.

avatar van AmazingPP
Net gekocht voor nog geen 23 Euro op Amazon! Ben benieuwd...

avatar van Thorak
Ik hoop voor je dat je het aan de praat krijgt, er zijn al dagen nogal behoorlijke problemen met de Uplay server...

avatar van rustugan
Heb hem helemaal gek gespeeld. Fantastisch spel. Veel te doen en een mooie verhaallijn. De zij-missies hadden wel wat groter aangepakt kunnen worden, maar heb me er niet aan geeergerd.

fifagamer10
deze game is gewoon super daarom geef ik deze game een dik verdiende 4,5*

avatar van rickazio
Zit het spel nu te spelen... beetje overrated. Het is bijna AC op een eiland met het steeds herhalen van de outposts die je een stukje map geven. Kan Ubisofts nou niks beters bedenken? Dat is zo AC1 style, gedateerd en saai als hel.

lennox schreef: