Pro Evolution Soccer 2012 (2011)

Alternatieve titel: PES 2012

Nintendo Wii / PC / PlayStation 2 / PlayStation 3 / PlayStation Portable / Xbox 360
Sports
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Konami
Uitgegeven door Konami

PES 2012 introduceert een aantal aanpassingen ten opzichte van zijn voorganger. Zo is er het Active A.I.-systeem, dat de kunstmatige intelligentie van het spel verbetert. Spelers zetten sneller een loopactie in en blijven dat ook volhouden in plaats van halverwege weer te stoppen. Ook kruisen ze je soms om de ruimte open te trekken. Bij de dode spelmomenten kun je deze keer zelf een speler selecteren en bepalen waar je de bal wil hebben. De ingooiende speler of de speler die de vrije trap neemt zal hier vervolgens rekening mee houden.

Vraagje over de Master League:

Ik speel nu met PSV in competitie D2. Ik had begrepen dat je 100 punten moest hebben om de echte spelers te unlocken? Dus na 1 jaar promotie naar de Eredivisie heb je opeens de echte spelers of moet je dan een nieuwe master league beginnen?

avatar van mar88vdv
Je zal een nieuwe Master League kunnen starten. Als je een ML start kan je kiezen tussen het default PES team of de originele teams.

Hoe langer ik PES 2011 nu speel hoe minder euforisch ik wordt. Qua realisme vind ik deze versie een flinke achteruitgang t.o.v. voorgaande jaren. Vooral de keepers en de hoeken waaruit spelers schieten. En bijna elke wedstrijd raakt de bal wel één of twee keer de paal (lijkt me geen toeval meer). Daarnaast maken je medespelers en vooral de keepers soms wel hele domme acties. Ook vind ik de individuele verschillen tussen spelers (snelheid, fysieke kwaliteiten, techniek) een stuk minder.

De computer is wel slimmer geworden qua spel en qua tactiek. Je moet nu meer nadenken tijdens een aanval al moet ik zeggen dat de bal naar voren rammen en dan zo snel mogelijk op goal proberen te schieten vaak wel opvallend effectief is, wat ik ook weer een minpunt vind als ik met een team speel dat normaal gesproken daar helemaal niet goed ik kan zijn.

In het begin waren de animaties en spelinstructies van de assistent tijdens de Master League nog wel leuk, maar elke keer hetzelfde verhaaltje wordt onderhand ook mateloos irritant en ik speel 't pas een week. Jammer...

avatar van JustMike
ik kan er ook nog steeds niet aan wennen.

mar88vdv schreef:
Daarnaast maken je medespelers en vooral de keepers soms wel hele domme acties.

ik ben niet de enige

avatar van wolff
Ik merk daar eerlijk gezegt niks van

avatar van JustMike
dat kan wolff. Ik heb het niet gemaakt, maar ik heb dat wel de hele tijd, zo maken mijn verdedigers wel eens een overtreding waardoor ze met rood van het veld af gaan.

JustMike schreef:

Dit kan je wijzigen. Instellingen spelersgegeven --> spelerhulp --> autosliding aanpassen

avatar van Thomas83
EliasZ schreef:
Ik heb problemen met de bal afpakken, hebben jullie goede tips? Gewoon ''schietknopje'' ingedrukt houden en er langs lopen werkt nu vaak niet.

Dat is inderdaad wat anders geworden. Bedoel je met schietknop niet passknop? Want de schietknop gebruik je juist weer om teamgenoten erbij te laten komen om druk te zetten. Vroeger kon je altijd met de passknop afpakken en dat eigenlijk altijd ook wel combineren met de renknop (R1 bedoel ik dan), maar nu moet je dat sowieso zonder de renknop doen en je moet goed timen wanneer je die tackle inzet. Je moet natuurlijk ook wel goed met je gezicht naar de bal toestaan en de richting waarop je tacklet zeg maar maakt ook nogal uit.

Verder moet je vooral ook positioneel verdedigen om het meest effectief te zijn. Zo kun je vaak balverlies wel afdwingen. Kwestie van je opstellen tussen de bal en de richting waar de tegenstander op wil trappen. Als je dan de passknop even ingedrukt houdt op het juiste moment kun je er nog wel eens een voetje tussen krijgen.

werkt dat?

avatar van SweetPoontang
2 dagen gespeeld, voelt vertrouwd aan met veel hetzelfde uit 2010. Mijn inziens is de gameplay wel beter dan die van FIFA 12. Daar zijn wel weer andere zaken verbeterd. Ik zit nog steeds te wachten op een mix van deze 2 dan krijg je pas de ultieme game. Dit is vorrlopig de laatste keer dat ik elk jaar ga "updaten" of er moet iets drastisch zijn verbeterd iets wat ik nu dus mis. Of ben ik nou te negatief?

JustMike schreef:

werkt dat?

Geen idee, maar ik denk het wel
Ik heb er zelf trouwens geen last van maar ik kan die bal maar niet afpakken haha

ik ben uitgekomen op een 3.0 Had hier meer van verwacht, nu fifa 12 nog

avatar van SonnyHolmes
Ik ben zelf altijd een hele grote pes fan geweest.
Maar de afgelopen jaren waren ze nou niet echt geweldig en dan heb ik vooral over 2009.
Maar pes 2011 was al een stuk beter en ik had al hoop dat deze pes nog beter zou zijn.
En pes 2012 haalt ook bijna het niveau van pes 4,5,6 maar het komt net nog te kort.
En dat heeft vooral te maken met het plezier van het spel zelf.
Bij de oudere pes spellen kon ik 20 potjes achter elkaar spelen maar dat heb ik niet met deze pes.
Naar 10 potjes heb ik al genoeg gehad.
Maar toch blijft pes 2012 een topper en nu is mijn hoop voor een nieuwe pes 5 alleen maar verbeterd

avatar van Haas
Lekker hoor deze Pes. Heb ook Fifa 12 gespeeld. Waar Fifa 12 begint als mooie film en eindigt in een ongelooflijke anticlimax wordt Pes steeds beter

avatar van Haas
Pes 12 krijgt van mij maar 1 ster. De keepers zijn treurig slecht. C.Ronaldo aan de vrije trap: alles gaat erin. Verder is het spel genieten maar dit is wel heel krom. Lijkt wel een bug

avatar van jerom1234
Haas schreef:

En toch 1 ster dankzij 2 bugs?

avatar van Haas
Ja! Mot jij maar eens opletten wat een prachtige vrouw met een bobbel in de broek doet met je...zo is Pes ook.

avatar van Haas
Halen ze hem weg en wordt deze voor een sappige punani verwisseld dan ben ik ook weer tevreden. Dus vingertjes gekruist en hopen dat de nieuwe patch het euvel verhelpt.

avatar van Erwinner
Ik mis die heerlijke slidings uit PES 11, heerlijk om de tegenstander zijn Robben te blesseren. Heb deel 12 al een paar weken in huis, toch maar één dagje gespeeld... Gelukkig haal ik nog heel veel plezier uit de vorige reeks, nog lang niet zat

avatar van Leidenaar187
Haas schreef:

Speel jij een ander spel dan ik?
Ik vind die keepers niet eens zo heel slecht(in elke PES zijn ze matig maar vergeleken met vorige versie erger ik me al stuk minder) en die vrije trappen vind ik ze aardig eruit houden,gaan er zelden in(ook als ik ze in de kruising schiet nog knappe reddingen)

avatar van Haas
Neen, ik speel exact hetzelfde spel (nou ja exact) .Je hebt gelijk dat de keeper niet op alle fronten slecht is, zeer zeker niet. Hij houdt er soms machtige ballen uit. Desondanks lijkt het wanneer de keeper de bal recht op zich af ziet komen een bug in het systeem te bevinden. Dat dit ook waarschijnlijk is doet ook de patch die er weer aan komt wel aantonen.

Hopend hiermee je voldoende te hebben geïnformeerd,

groet ik,

Wybe

avatar van Haas
En die 1 was overdreven. Ik geef toe. Heb gecorrigeerd en wacht af totdat het een 5 wordt.

[quote]Leidenaar187 schreef:

Hmm ooit gedacht aan om de settings te veranderen?? Keeperslevel bijv hoger zetten??

Ik ga deze misschien aanschaffen, de demo is wel super mooi maar zit nog wel met paar vraagjes.

Namelijk hoeveel teams er zijn? ik weet dat er engelse league is, franse,portugese, nederlandse, duitse (althans Bayren Munchen wel), spaanse, italiaanse maar ook meer? overigen?

Tweede vraag: is er ook nederlandse commentaar? enne in de italiaanse leagie zijn de logos en namen niet licensed? hoe zit dat?

dankjewel

koning-phong schreef:

dankjewel

Voor alle teams etc. verwijs ik je naar pes.neoseeker.com.

Geen Nederlandse commentaar in het spel, Italie heeft wel goede logo's behalve de competitie naam en logo. Alle clubs zijn voor de rest in Italie met officeel logo en tenue.

Vraagje over de Master League:

Als je met PSV speelt moet je sowieso heel snel een nieuwe master league beginnen... LOL.
Maar ehh, ja helaas wel, vandaar dat ik week 1 alleen online heb gespeeld zo heb ik op meerdere fronten de nodige euro`s en punten verzameld en kon ik meteen een ML beginnen met Ajax met 99 miljard en meesteronderhandelaar aan. Met de vrienden zijn we wel met het PES team begonnen overigens, toch moet ik zeggen dat dat leuker is en na 2 seizoenen heb je ook wel 20 spelers die je zelf heb aangetrokken, je moet alleen wel inzetten op jeugd en respawns en niet meteen alle top spelers willen.

En ook in de online ML draai ik aardig mee na het winnen van D4 cup en een enkele kwalificatie in de D3 cup.Nog meer mensen die online ML spelen hier?

OOh OOh OOh ik wil zo graag Europa League spelen he !
Ik probeer zelfs met Ajax derde te worden van de poule in de Champions League bij Competetitie om zo naar de Europa Leage te komen.En dat valt niet mee, speel ik te goed eindig ik tweede of eerste en speel ik iets slecht word ik gewoon vierde pfff

Is er geen enkel mogelijkheid om gewoon Europa Leage te spelen zoals Champions League in het hoofdmenu??

koning-phong schreef:
OOh OOh OOh ik wil zo graag Europa League spelen he !

Speel op een hoger niveau?

Dan verlies ik op het nippertje haha dan word ik vierde

Gewoon 3e worden in de competitie, dan heb je dat ook. Of in de D2 legaue beginnen en dan gewoon de beker winnen is ook kwalificatie EL waard, zo heb ik het gedaan en speelde mijn 2e seizoen als promovendus dus gewoon EL, inmiddels zelf 2e in de poule geworden en nu Fiorentina geloot, als dat maar goed gaat...