Pro Evolution Soccer 2012 (2011)

Alternatieve titels: PES 2012: Pro Evolution Soccer | World Soccer: Winning Eleven 2012 | Winning Eleven: Play Maker 2012 | Pro Evolution Soccer 2012 3D

PC / PlayStation 2 / PlayStation 3 / Xbox 360 / PlayStation Portable / Nintendo Wii / Nintendo 3DS
Sports
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door PES
Uitgegeven door Konami

PES 2012 introduceert een aantal aanpassingen ten opzichte van zijn voorganger. Zo is er het Active A.I.-systeem, dat de kunstmatige intelligentie van het spel verbetert. Spelers zetten sneller een loopactie in en blijven dat ook volhouden in plaats van halverwege weer te stoppen. Ook kruisen ze je soms om de ruimte open te trekken. Bij de dode spelmomenten kun je deze keer zelf een speler selecteren en bepalen waar je de bal wil hebben. De ingooiende speler of de speler die de vrije trap neemt zal hier vervolgens rekening mee houden.

Goh wat is Online gamen toch saai zeg aangezien ie-der-een Barca kiest.. en ik met Ajax speel..tja dan verlies je zoiezo al.

Mensen die Online met mij dit wil spelen kunnen een bericht achterlaten in mijn Inbox.
Ik zal het wel heel leuk vinden namelijk

Gr.

speel dan online master legeau, dan heb je dat niet en is de tegenstand redelijk gelijkwaardig.

Zeg wanneer komt er weer een nieuwe Update??
de tranfer-periode in de winter is namelijk al afgerond

zucht.,.ik zie Janko nog steeds bij twente terwijl die al naar porto is gegaan

Ik gok dat de update voor het einde van februari online komt. Ik ga dan beginnen met een nieuwe masterleagaeu in de hoop dat ik wat extra jeugdspelers erbij krijg zodat ik die zelf goed kan ontwikkelen, heb nooit zoveel zin om met vedettes te spelen. Ze zijn wel laat moet ik zeggen ja, normaal was hij rond half februari wel online.

Ik ben altijd vertrouwd PES blijven kopen omdat de gameplay echter en meer gevarrieerd is dan FIFA...

Ok, in het begin is het werken geblazen om alle teams hun oorspronkelijke naam te geven, of om competities samen te stellen waar jij straks Master League in kan spelen...

Ik zit wel met een probleem en snap er geen snars van...Speel al 2 seizoenen master League, begonnen met het PES-basis-elftal (dit om de uitdaging te vergroten) Nu mijn vraag is, verdien je geld bij gewonnen wedstrijden? Want er komt buiten het clubgeld elk seizoen NIETS meer bij! Zo doende, ook al presteer ik goed, kan ik mijn spelers niet betalen en ben ik zo goed als blut...eventjes bijvertellen dat ik geen grote transfers gedaan heb! Iemand ervaring mee?

Wat een schandaal zeg! nog steeds geen update he bij PES12 sjonge jonge!!!

avatar van JustMike
koning-phong schreef:
Wat een schandaal zeg! nog steeds geen update he bij PES12 sjonge jonge!!!

maakt mij eigenlijk niks uit vind de teams wel best zo, gaat om het voetbal, niet om de teams.

JustMike

Iedereen heeft zo zijn voorkeuren.. jij vind dat het om het voetbal gaat, maar dat is makkelijk te beoordelen, ieder jaar wordt de gameplay beter met zoal PES als FIFA.

Maar wat altijd mij dwarszit zijn de licenties, gelukkig bestaat er zoiets als PES12 Teams Pack (voor Bundesliga en PL)

Ik vind PES12 gewoonweg perfect! als ik tegen de Barcelona (De Comp) speel merk ik ook echt dat het Barca is!! Messi bijv is precies zoals in het echt, Iniesta en Xavi de spelmakers etc etc etc.

Enige wat mij nu dwarszit is niet eens zo groot ook, wat mij dwarszit is de TE late updates PLUS je kan niet een Europa League Toernooi starten want dat gaat namelijk via het Seizoen.
Je kunt wel gelukkig Champions league starten en zelfs een vriendschappelijke match spelen met Champions League logo en al maar jammer genoeg niet met Europa League!
Ik wil namelijk niet 1 Europa League Match spelen en dan tegen 4 andere clubs spelen uit eredivisie en dan de knvb beker en dan weer Europa league als je me begrijpt.

Als er een pack bestaat van Europa league wat al mijn problemen uit de weg helpt lees ik eht graag!

Realistischer dan realistisch!

Seabass en zijn mannen moeten echt gemeten hebben hoe spelers zich verhouden tot het veld en het baltempo omgerekend naar schaal. Ik heb het liefst mijn games als zodanig.

Vraagje

Ik speel momenteel Voetbalorganisatie als Coach van Ajax..is er een mogelijkheid dat ik ook ooit weggekocht ken worden ofzo of naar een andre club wil? of is dit forever??

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Wat off-topic en chat verwijderd.

Voor gedetailleerde wedstrijd reports: Pro Evolution Soccer Storyboard

avatar van Duke Nukem
Ik heb PES qua besturing en speelbaarheid altijd beter gevonden dan de FIFA games. De basis besturing is eenvoudig: met X geef je een korte pas, met O een hoge/lange pas, met driehoekje een doorsteekpas en met vierkantje schiet je op doel. (Je kunt de button configuration ook aanpassen, en bijvoorbeeld schieten met O) Met L1 kies je de speler die het dichtst bij de bal is. Met R1 kan je snel lopen. Maar voor de ervaren gamer zijn er gevorderde technieken om uit te diepen. Je kunt jammer genoeg de camerastand niet manueel aanpassen. De enige camera positie die ik acceptabel vind, is de Pitch Side camera (en misschien de Long camera). De verticale camera volgt de speler niet als hij halverwege de match van spelershelft wisselt, dat is wel een serieus mankement.