King's Quest V: Absence Makes the Heart Go Yonder (1990)

Alternatieve titel: King's Quest 5

Commodore Amiga / Macintosh / Nintendo Entertainment System / PC
Adventure

Ontwikkeld door Sierra
Uitgegeven door Sierra

Nadat hij een stukje is wezen wandelen, komt koning Graham erachter dat zijn kasteel, met al z'n familieleden, verdwenen is. Een pratende uil, Cedric, vertelt hem dat dit het werk is van de tovenaar Mordack. Samen reizen ze door het land van Serenia naar het eiland van Mordack, om Graham's familie te redden.

avatar van Diego
Leuke puzzles en aardige animatie. Één van de betere point-and-click adventures van Sierra.

avatar van Tommeh
Dit was de eerst point-en-click adventure van Sierra en kan me nog herrinneren dat het ff wennen was. Desalniettemin was dit een enorme hit. Toendertijd was het zelfs de best verkochte game ter wereld.

avatar van PC.ENGINE.FAN
Ik hoorde laatst nog: absence makes the heart grow fonder. Hoe kon ik nou niet direct aan dit spel denken?

Soms kon je bepaalde dingen onmogelijk weten zonder hints of de oplossing. Als die twee gasten je bewusteloos slaan kan het spel over zijn, omdat je iets nog niet hebt of hebt gedaan. Uiteraard denk je dan dat je die twee kerels moet ontlopen, wat je helemáál op het verkeerde spoor zet.