De Metal Gear reeks is een succesvolle en geliefde Franchise al ruim twee decennia's lang . Toch is dit deel : Rising revengeance mij de afgelopen jaren ontgaan, pas recentelijk toen ik een Xbox Serie x kocht zag ik hem in de store staan als 360 spel. Na wat trailers bekeken te hebben , en er achter gekomen te zijn dat platinumgames samen met Konami de krachten gebundeld hebben om een actie, hack & Slasher te maken (makers van Bayonetta en Vanquish ) , raakte ik meteen enthousiast.
Gelijk vanaf de intro kom je als het ware in de soort achtbaanrit terecht .
Het spel begint in Libië. Je missie is de president te beschermen , deze missie faalt helaas jammerlijk , de president word vermoord en zelf kan je de dood ten nauwe nood nog ontlopen. Wat daarna volgt is meeslepend verhaal waarbij pikante thema's als kinderarbeid en illegale organen handel word aangekaart
Om maar meteen met de deur in huis te vallen, Wat een geweldige actiegame is dit zeg. De besturing zal in het beginnen wennen zijn , maar hierin geldt oefening baart kunst. Als je bewust bent van hoe alles werkt. Kan het feest beginnen. Zo heb je bijvoorbeeld een blade mode waarin je je analoog stik moet gebruiken om je tegenstander in zoveel mogelijk stukje te snijden. Niet alleen vijanden kun je in stukken snijden . Ook hele bomen, auto's en tralies kan met de grond gelijk gemaakt worden
De opbouw van de moeilijkheidsgraad vind ik ook absoluut een voordeel , in het begin liep ik er fluitend doorheen, maar als het spel de helft gepasseerd heeft. Word het best pittig, zeker op een wat hogere moeilijkheidsgraad. Eindbazen zoals monsoon zijn memorabel. Roekeloos gedrag word daar afgestraft , Heb geregeld met bezwete handjes gezeten , maar de voldoening was heerlijk
dit geef meer diepgang aan de gameplay. Ook heb je te maken met het welbefaamde punten Systeem , deze de beter jij speelt, des de hoger de score, iets wat in Devil May Cry serie ook zit.
Voor een Xbox 360 spel vind ik hem grafisch ook alles behalve lelijk. Met name de cutscènes zijn van zeer hoog niveau. Iets wat niet verwonderlijk gezien de Metal Gear Solid games daarom bekend staan.
Tot slot wil ik nog wel een paar kritische noten slaan , hoewel je nog een speciale vr modes in het spel heb zitten (niet te verwarren met een echt VR Brill en wat ik geen meerwaarde vond) kan je dit spel binnen 6 uur uitspelen en dat vind ik toch iets wat te karig
Ook nog een minder puntje is de camera die te dicht op het personage gericht staat , hierdoor wilt het nog wel een zijn dat je het overzicht verliest.
Al met al heb ik dit spel als zeer prettig ervaren en becijfer ik het met een 4,5