menu

Overig / Algemeen / Frustraties

zoeken in:
avatar van Confusie
Confusie schreef:
Waarmee je alleen maar verder aantoont dat je mij niet aankan of enigszins accuraat in weet te schatten.

markwiering
Nomak schreef:
(quote)

(quote)

Wat heeft dit nu met eer te maken? Ik ben gewoon onderweg met de fiets en doe dat lekker op mijn eigen tempo. Who the fuck cares als iemand mij voorbij gaat tegen een hogere snelheid. Het is geen wedstrijd en het heeft helemaal niets met mannelijkheid en eer te maken.

Ondertussen jezelf wel bewust schuldig maken aan het niet volgen van de correcte snelheid op de autosnelweg. Waar is jouw 'eer' dan?


Er zit een groot verschil tussen autorijden en fietsen.

Fietsen doe jij met jouw eigen beenspierkracht en lichamelijke conditie. Jij beweegt relatief langzaam. Zelfs als jij op jouw allerhardst fietst, zul jij nog geen snelheid bereiken waarop vallen of botsen dodelijk is. Fietsers zijn ook licht. Een botsing met een langzaam bewegend iets dat ook nog eens vrij licht is, zal niet veel schade opleveren. Er gelden daarom geen maximumsnelheden voor fietsers. Bovendien geldt dat elke snelheid die jij haalt een lichamelijke prestatie is, want jij beweegt puur en alleen op eigen kracht voort. Het is daarom heel eervol als jij als stoere bink erin slaagt om iedereen eruit te fietsen en als snelste te zijn! Dat geeft namelijk aan dat jij sterke benen hebt, gepaard met een goede conditie om jouw hoge snelheid vast te kunnen houden.

Bij autorijden ligt dat anders. Hard autorijden heeft niks te maken met beenspierkracht, lichamelijke conditie of kundigheid in het besturen van de auto. Dit heeft puur en alleen te maken met het wat dieper indrukken van jouw gaspedaal. Dit kan elke sukkel, dus het eervolle element valt hier weg. Bovendien rijden auto's niet langzaam. Auto's zijn groot, zwaar en supersnel. Een botsing met de auto kan jou en anderen wel degelijk fataal worden. Hard rijden in de auto is daarom levensgevaarlijk, zowel voor jou als voor anderen. Daarom zijn er maximumsnelheden ingesteld: plekken waarop jij met de auto niet harder mag rijden dan een bepaalde grens, zodat jij veilig van A naar B kunt zonder het andere verkeer in gevaar te brengen.

Autorijden kost bovendien brandstof, en brandstof wordt in Nederland zwaar belast. 69% van de brandstofprijs hier, bestaat uit belasting. Hierdoor is het ook zo dat als de brandstofprijs halveert, het voor Nederlanders maar een paar centen per liter goedkoper wordt.

En omdat brandstof in Nederland kunstmatig duur wordt gehouden, is het erg handig als ik tijdens het autorijden wat benzine kan uitsparen, waardoor ik met dezelfde hoeveelheid benzine verder kan komen. Dit doe ik door op 130-wegen tussen de 100 en 110 km/uur te rijden. De auto waar ik in rijd, verbruikt namelijk 7,5 liter per 100 km als ik 130 km/uur rijd en 5,2 liter per 100 km als ik 105 km/uur rijd. Dan is de keuze snel gemaakt: ik ga 105 km/uur rijden! Dat is veel goedkoper!

Als een auto mij op de weg (gewone weg of autoweg; niet de snelweg!) inhaalt, is dat bijna altijd:
- Iemand die te hard rijdt.
- Iemand die mij eerst heeft zitten bumperkleven.
- Een zenuwpees.

En van dat soort mensen ben ik juist blij als ik er eindelijk vanaf ben. Ik ga dan niet denken: "JIJ HAALT MIJ NIET IN!!!" om vervolgens het gas in te trappen. Dat doe ik alleen in computerspelletjes.

Op de snelweg kom ik overigens heel vaak auto's tegen die, net als ik, tussen de 100 en 110 km/uur rijden. Ik ben dus niet de enige die op deze manier benzine probeert uit te sparen. Bovendien vind ik autorijden gewoon ontzettend leuk, dus als ik een excuus heb om mijzelf wat langer op de weg te kunnen begeven, dan grijp ik die kans!

Wat de fiets betreft is jouw eer en mannelijkheid wel degelijk in het geding. Het is namelijk een ongeschreven regel dat de persoon die het hardst fietst de grootste alfa is. Verwijfde mannen fietsen langzaam en blijven ook langzaam fietsen. Zichzelf respecterende mannen laten anderen niet op hun eer poepen en zullen er altijd voor zorgen - of in ieder geval proberen - dat niemand hen inhaalt op de fiets.

In ons dorp woont een Poolse jongen die, altijd als hij wordt ingehaald, harder gaat fietsen om die persoon vervolgens voor te blijven. Ikzelf als Russische jongen ben ook precies zo.

Ik merk ook dat Poolse mannen, net als ik, in speeltuinen op volwassen leeftijd gewoon op de kabelbaan spelen.

Ik denk dus dat ik deze eigenschap heb door mijn deels Slavische afkomst. In tegenstelling tot Nederlanders hebben Slavische mensen (Polen, Russen) nog zelfrespect, en zijn ze wat kindser.

Dit vind jij niet alleen terug in fietsgedrag (niemand laten inhalen), maar ook in de politiek. Nederland bijvoorbeeld, levert zonder pardon haar eigen burgers uit aan landen zoals de VSA als deze erom vragen. Rusland, daarentegen, levert haar eigen burgers nooit uit aan andere landen. Polen, in tegenstelling tot de meeste andere EU-landen, weigert om mee te doen met die vluchtelingenquota, omdat Polen weet dat zij terreuraanslagen en een verhoging in de criminaliteit gaat krijgen als zij meedoet. Deze mentaliteit van zelfrespect is dus ook op politiek niveau merkbaar.

Één keer heb ik overigens een meisje gezien dat zich ook niet op haar eer wilde laten poepen. Toen ik haar inhaalde, ging zij harder fietsen om mij weer in te halen. Ik kon natuurlijk op mijn gewone tempo door blijven fietsen om haar kwijt te raken, maar ik remde juist expres af zodat zij mij een beetje kon bijhouden. Dit zag er erg schattig uit.

markwiering
legian schreef:
(quote)


Dit is een typisch voorbeeld van iemand die graag stoer doet om zijn eigen ego te vullen en constant wilt laten zien dat hij zogenaamd beter is dan iedereen. Als je eer met ego vervangt is het verhaal veel logischer. Ik lees er trouwens ook signalen van seksisme in.

Maar goed don't feed the troll is al eens eerder bij hem als advies gegeven.


Wat doe jij dan als jij aan het fietsen bent en iemand haalt jou in? Laat jij die persoon zomaar op jouw eer schijten? Laat jij toe dat die persoon jou publiekelijk vernedert? Laat jij toe dat die persoon een dreun geeft aan jouw zelfrespect? Laat jij toe hoe een ander laat zien dat hij sterker is dan jij en meer uithoudingsvermogen heeft?

Nee toch?

Maar, als jij dat wel doet, laat dat alleen maar zien wat er mis is met de huidige maatschappij.

Trollen doe ik overigens wel in World of Tanks (2010)

markwiering
Harder fietsen en iedereen inhalen doe jij overigens niet alleen om jouw eer in stand te houden en om te laten zien dat jij de alfa bent, maar ook om sneller aan te komen op jouw bestemming. Zou het niet mooi zijn als jij 30 minuten kunt doen over een afstand waar jij normaal gesproken 40 minuten over doet?

Dan kun jij 10 minuten langer slapen!
Of jij komt eerder aan op het treinstation en kunt nog met een paar mensen kennismaken, omdat de trein er pas over 10 minuten is! Zo kun jij een mooi meisje versieren of met een stokoude man van 90 over de politiek praten, of sudoku-puzzels oplossen uit de laatste METRO-krant.

Harder fietsen kent zoveel voordelen...

avatar van patenpac
markwiering schreef:

Jij beweegt relatief langzaam. Zelfs als jij op jouw allerhardst fietst, zul jij nog geen snelheid bereiken waarop vallen of botsen dodelijk is.


Dit is al totaal verkeerd. Er zijn genoeg voorbeelden, zelfs in mijn eigen privé leven, waar mensen die op fiets zitten wel degelijk een dodelijk accident meemaken door de hoge snelheid. Het is dan ook mijn mening dat fietsers niet sneller dan 30 km/u mogen fietsen op niet afgezette wegen, maar dat is een ander verhaal.

Verder is een frustratie van mij wanneer mensen een leuk en gezellig forum komen onderspammen met gezever om zo wat aandacht te trekken.

markwiering
patenpac schreef:
(quote)


Dit is al totaal verkeerd. Er zijn genoeg voorbeelden, zelfs in mijn eigen privé leven, waar mensen die op fiets zitten wel degelijk een dodelijk accident meemaken door de hoge snelheid. Het is dan ook mijn mening dat fietsers niet sneller dan 30 km/u mogen fietsen op niet afgezette wegen, maar dat is een ander verhaal.

Verder is een frustratie van mij wanneer mensen een leuk en gezellig forum komen onderspammen met gezever om zo wat aandacht te trekken.


Hoe schandelijk het ook is: tegenwoordig zit een deel van de fietsers op fietsen met motoren erin. Deze motoren helpen de fietser om vooruit te komen.

Aanvankelijk was dit een duur speelgoedje voor ouderen die anders maar 7 km/uur konden fietsen. Tegenwoordig zie ik echter steeds meer jonge mensen - tienerjochies en tienermeisjes - die ook op zo een met motor aangedreven fiets zitten, met zo een accu achterop.

Het probleem is dan dat mensen snelheden bereiken die zij onder normale omstandigheden nooit hadden kunnen bereiken omdat zij daar te slap voor zijn, met als gevolg dat als zij vallen, dit best eens dodelijk kan zijn.

Neem een stokoud vrouwtje die 40 km/uur gaat op de met motor aangedreven fiets en dan lelijk valt. Als zij dan net verkeerd neerkomt, zou die val best eens dodelijk kunnen zijn, ja.

Ikzelf hou trouwens ook niet van spammers. Dan zit jij lekker met elkaar te discussiëren, komt er opeens iemand die na elk bericht dat iemand plaatst een reclamebericht plaatst met linkjes naar dubieuze, pornografische websites. Dat is dan gewoon een geautomatiseerd programma - ook wel "bot" genoemd - die de pagina elke minuut herlaadt en - als er een nieuw bericht staat die niet door de bot zelf geplaatst is - het achterlijke spambericht opnieuw eronder plaatst.

Daarom kun jij beter fora uitkiezen waarop de moderators nog een beetje actief zijn. Anders komen dat soort fora in verval door spamprogramma's.

markwiering
patenpac schreef:
(quote)


Dit is al totaal verkeerd. Er zijn genoeg voorbeelden, zelfs in mijn eigen privé leven, waar mensen die op fiets zitten wel degelijk een dodelijk accident meemaken door de hoge snelheid. Het is dan ook mijn mening dat fietsers niet sneller dan 30 km/u mogen fietsen op niet afgezette wegen, maar dat is een ander verhaal.

Verder is een frustratie van mij wanneer mensen een leuk en gezellig forum komen onderspammen met gezever om zo wat aandacht te trekken.


Het plaatsen van een groot aantal berichten met weinig echte inhoud om zodoende bijvoorbeeld iemands tijdlijn vol te spammen wordt ook wel "shitposting" genoemd. In het Nederlands zou ik dat: "schijtberichten plaatsen" noemen.

Ik vind het persoonlijk wel grappig als mensen op het Internet schijtberichten plaatsen. Zelf doe ik dit nooit, want ik plaats liever wat langere, maar krachtigere berichten waar al mijn argumentatie in zit i.p.v. per zin een heel nieuw bericht te plaatsen.

Schijtberichten zou ik plaatsen als ik niks te vertellen heb en alleen andere mensen wil irriteren met constante notificaties en meldingen. Dan kan zoiets wel grappig zijn, maar zelfs dan: jouw intenties zijn erg doorzichtig, dus jij zult dan snel worden verbannen door aanwezige moderatoren.

Maar, ik heb altijd wel iets interessants te melden aangezien ik een uiterst interessant persoon ben, dus ik doe dat liever in langere berichten. Schijtberichten plaatsen laat ik aan andere mensen over.

avatar van legian
Confusie schreef:
(quote)

Of jij zeikt graag op anderen om je ego te 'vullen'?

Nee hoor, ik bouw mijn ego niet op de teloorgang van andere mensen.

Ik wil anders ook wel wat voor je vullen.

Een goed glas Lagavulin 18 jaar zonder ijs, als je toch bezig bent. Heb hier thuis alleen de 16 staan namelijk .

Ik weet dat het hier op een gegeven moment vrij populair is geworden om op deze jongen te bitsen en skaapjes elkaar graag volgen maar wat hij in dit topic doet valt volgens mij weinig op aan te merken, los van of je je er in kan vinden of niet.

Tja wat zal ik zeggen, sommige mensen roepen het simpelweg over hunzelf af. Ik heb mij in het verleden (en nu) eigenlijk nooit laten leiden door de massa. Dat is helaas iets wat lastig te bewijzen is maar dat boeit mij eigenlijk ook niet.

De enige die hier nu 'trollt' en negativiteit in het leven roept is volgens mij jij.

Een verhaal over hoe iemand zich minderwaardig voelt als iemand van het andere sex hem inhaalt en beangstigd dat hij daardoor zijn mannelijkheid verliest is natuurlijk een geheel normaal bericht hier. Juist.
Daarnaast geef ik alleen maar een tip door die iemand mij en andere over hem gegeven heeft hier.

Ik zou een melding van je kunnen maken maar zo ben ik niet.

Als je er last van hebt moet je dat vooral doen. Ik zou hetzelfde bij zijn, of jouw berichten kunnen doen maar ik respecteer de vrijheid van meningsuiting teveel. En jij schijnbaar ook, dus dat is best fijn.
Daarnaast zijn berichten hier nog altijd maar online berichten. Aan het eind van de dag boeien die dingen mij totaal niet eigenlijk. Dus doe er vooral mee wat je wilt.

Gelukkig niet.

Gelukkig maar, ik zou me bijna zorgen maken .

avatar van legian
markwiering schreef:
(quote)


Wat doe jij dan als jij aan het fietsen bent en iemand haalt jou in? Laat jij die persoon zomaar op jouw eer schijten? Laat jij toe dat die persoon jou publiekelijk vernedert? Laat jij toe dat die persoon een dreun geeft aan jouw zelfrespect? Laat jij toe hoe een ander laat zien dat hij sterker is dan jij en meer uithoudingsvermogen heeft?

Nee toch?

Mijn zelfrespect is niet gebonden aan fietsen eigenlijk. Dus als iemand mij inhaalt op de fiets dan is dat simpelweg alles wat er gebeurd. Geen onderbuik gevoelens, geen eer of zelfrespect wat aangetast word, geen gevoelens om sneller te gaan fietsen. Simpelweg blijven fietsen naar de bestemming.

Maar, als jij dat wel doet, laat dat alleen maar zien wat er mis is met de huidige maatschappij.

Dus op de fiets ingehaald worden door iemand en daar geen enkel reactie/gedachte tegenoverstellen is wat er mis is met de maatschappij? Bijzondere gedachte heb je toch.

Trollen doe ik overigens wel in World of Tanks (2010)

Kijk dit soort dingen helpen dus niet. Maar ja eens een troll altijd een troll ?

markwiering schreef:
Harder fietsen en iedereen inhalen doe jij overigens niet alleen om jouw eer in stand te houden en om te laten zien dat jij de alfa bent, maar ook om sneller aan te komen op jouw bestemming. Zou het niet mooi zijn als jij 30 minuten kunt doen over een afstand waar jij normaal gesproken 40 minuten over doet?

Dan kun jij 10 minuten langer slapen!
Of jij komt eerder aan op het treinstation en kunt nog met een paar mensen kennismaken, omdat de trein er pas over 10 minuten is! Zo kun jij een mooi meisje versieren of met een stokoude man van 90 over de politiek praten, of sudoku-puzzels oplossen uit de laatste METRO-krant.

Harder fietsen kent zoveel voordelen...

Ik fiets op een redelijk constante snelheid die ik in de gehele tocht redelijk kan vasthouden. Dat wetende weet ik ook hoe lang ik over een fietstocht doe en heeft het geen meerwaarde om mijzelf extra te vermoeien zodat ik 10 minuten langer kan slapen.

Er is trouwens best een nadeel aan harder fietsen hoor. Je zweet een stuk meer en komt dus helemaal bezweet aan op je werk of bij de trein, waar je dat mooie meisje probeert te versieren met extra zweet geuren (of is dat extra alfa?? )). Als je op je werk komt, waar je met klanten moet vergaderen zorg je dus voor schone nette kleding, wat je dus allemaal mee moet dragen op de fiets. En we weten allemaal wat extra gewicht doet op een fiets. Daarnaast levert het dus extra was op, waardoor de wasmachine sneller vol zit, waardoor je vaker de wasmachine aan moet zetten, waardoor je meer elektriciteit verbruikt, waardoor de koolcentrales extra moeten stoken, waardoor er meer schade aangedaan wordt aan het milieu. Ofwel ik kan net zo goed met de auto gaan wat mij minder inspanning kost, waardoor sowieso sneller op mijn werk ben en dus al langer in bed kan blijven liggen (naast die mooi meid natuurlijk want die heb ik tijdens een leuk avondje uit even laten zien hoe alfa ik in een auto ben ).

markwiering schreef:
Hoe schandelijk het ook is: tegenwoordig zit een deel van de fietsers op fietsen met motoren erin. Deze motoren helpen de fietser om vooruit te komen.

Ik moet eerlijk bekennen, als mensen op zo'n 'fiets' mij inhalen stoort het wel. Koop dan gewoon een brommer in plaats van een fiets met motor. Komt op mij over alsof die mensen hun ego/alfa status willen pronken door te laten zien hoe hard zij op een zogenaamde 'fiets' kunnen 'fietsen'.

markwiering schreef:
Maar, ik heb altijd wel iets interessants te melden aangezien ik een uiterst interessant persoon ben, dus ik doe dat liever in langere berichten. Schijtberichten plaatsen laat ik aan andere mensen over.

Hoe schijt irritant of onnozel ik je berichten soms ook vind, je blijft een bijzondere aanwezigheid op dit forum. En dat is best wat waard.

avatar van Nomak
markwiering schreef:
Bij autorijden ligt dat anders. Hard autorijden heeft niks te maken met beenspierkracht, lichamelijke conditie of kundigheid in het besturen van de auto. Dit heeft puur en alleen te maken met het wat dieper indrukken van jouw gaspedaal. Dit kan elke sukkel, dus het eervolle element valt hier weg.
Dus iemand als Max Verstappen is eigenlijk maar een sukkel? Jij kan dus ook wat hij kan.
Zou je eigenlijk moeten doen, daar kan je heel wat geld mee verdienen en vervolgens kan je nog een coolere fiets kopen zodat je jezelf nog wat meer 'alfa' kan voelen.
markwiering schreef:
Wat de fiets betreft is jouw eer en mannelijkheid wel degelijk in het geding. Het is namelijk een ongeschreven regel dat de persoon die het hardst fietst de grootste alfa is. Verwijfde mannen fietsen langzaam en blijven ook langzaam fietsen. Zichzelf respecterende mannen laten anderen niet op hun eer poepen en zullen er altijd voor zorgen - of in ieder geval proberen - dat niemand hen inhaalt op de fiets.
Eer en mannelijkheid? Dat is nu echt wel het allerlaatste waar ik aan denk als ik aan het fietsen ben. Ik maak dat moment gewoon de keuze om me met de fiets naar een bepaalde bestemming te begeven. Het is geen wedstrijd.
markwiering schreef:
Ik denk dus dat ik deze eigenschap heb door mijn deels Slavische afkomst. In tegenstelling tot Nederlanders hebben Slavische mensen (Polen, Russen) nog zelfrespect.
Ik ben zelf van Kroatische (moeder) en Turkse (vader) afkomst. Zelf voel ik vooral verbondenheid met mijn Kroatische roots.
Het feit dat het me niet boeit als iemand mij inhaalt wanneer ik me al fietsend naar een willekeurige bestemming begeef zal volgens jou dan wel betekenen dat deze volkeren geen zelfrespect kennen.
markwiering schreef:
Één keer heb ik overigens een meisje gezien dat zich ook niet op haar eer wilde laten poepen. Toen ik haar inhaalde, ging zij harder fietsen om mij weer in te halen. Ik kon natuurlijk op mijn gewone tempo door blijven fietsen om haar kwijt te raken, maar ik remde juist expres af zodat zij mij een beetje kon bijhouden. Dit zag er erg schattig uit.
Heeft dit meisje toen haar vrouwelijkheid of haar mannelijkheid kwijtgespeeld? Voelde zij zich werkelijk minderwaardig toen zo een stoere alfa haar inhaalde op de fiets?

Ik kom de antwoorden op deze spannende vragen hoogstwaarschijnlijk wel te weten in één van jouw volgende berichten.

avatar van Confusie
legian

Redelijk als je het zo stelt maar ik blijf erbij dat je aanvankelijke reactie onnodig negatief was. En met jou nog een aantal anderen. Lieden die zelf aangeven dat ze hem niet zouden moeten voeden maar het vervolgens wel doen. Het is een aparte jongen, zoveel is duidelijk. Maar zijn reageersels zijn veelal wel gewoon ontopic en overtreden geen regels, vandaar ook niet of nauwelijks ingrijpen van eventueel hiertoe gerechtigde personen. Iets wat mij bijvoorbeeld laatst erg opviel was dat toen jongen zijn licht nog maar eens liet schijnen op een of ander boutspel iemand anders het wel op zijn plek vond om simpelweg met 'loser' te reageren. Dit begint mij te smaken naar een algemene hetze waarvan het bestaansrecht mij volkomen ontgaat. Iets in deze jongen is nu al geruime tijd aangewakkerd, hij weet nu dat hij op zijn beurt iets in mensen hier triggert, dit is onomkeerbaar. Negeren is voor jou te laat. Heeft men aan zichzelf te danken. En overigens zien wij hierboven nu wel gewoon een gangbare discussie gaande, dus een ieder die nu met negatieve interrupties zou komen mag de fout enkel op zichzelf betrekken.

avatar van legian
Confusie schreef:
legian

Redelijk als je het zo stelt maar ik blijf erbij dat je aanvankelijke reactie onnodig negatief was. En met jou nog een aantal anderen. Lieden die zelf aangeven dat ze hem niet zouden moeten voeden maar het vervolgens wel doen. Het is een aparte jongen, zoveel is duidelijk. Maar zijn reageersels zijn veelal wel gewoon ontopic en overtreden geen regels, vandaar ook niet of nauwelijks ingrijpen van eventueel hiertoe gerechtigde personen.

Of het verhaal over zijn eer en zelfrespect wanneer hij op de fiets aangehaald word ontopic is? Voor mij niet, daar kwam dan ook mijn, inderdaad erg negatieve reactie over. Dat die negatief geladen is heeft natuurlijk ook een geschiedenis met die jongen. Mijn vorige discussie met hem was namelijk ook van een niveau 'waar zijn we nou helemaal mee bezig'. En dat zie ik bij hem vaker voorkomen. Dus mijn reacties zijn in dat opzicht wat bevooroordeeld, inderdaad een fout van mijn kant maar dus niet zonder reden.

Iets wat mij bijvoorbeeld laatst erg opviel was dat toen jongen zijn licht nog maar eens liet schijnen op een of ander boutspel iemand anders het wel op zijn plek vond om simpelweg met 'loser' te reageren. Dit begint mij te smaken naar een algemene hetze waarvan het bestaansrecht mij volkomen ontgaat.

Van die hetze ben ik mij trouwens niet bewust. En of die hetze dan bestaansrecht zou hebben verschilt per user heb ik dan het idee. Dit is trouwens de twee discussie met hem waar ik mij inlaat. Ik maak er geen sport van zeg maar.

Iets in deze jongen is nu al geruime tijd aangewakkerd, hij weet nu dat hij op zijn beurt iets in mensen hier triggert, dit is onomkeerbaar. Negeren is voor jou te laat. Heeft men aan zichzelf te danken.

Het soort berichten die hij hier wel eens plaatst zijn sowieso lastig te negeren en zijn dan ook voornamelijk gemaakt om reacties uit te lokken. Daarom wordt hij ook wel als troll gezien. Het is natuurlijk een kip en ei verhaal want als niemand reageert wordt dat vanzelf minder. Maar zo werken mensen niet en al helemaal niet als mensen zich online begeven.

En overigens zien wij hierboven nu wel gewoon een gangbare discussie gaande, dus een ieder die nu met negatieve interrupties zou komen mag de fout enkel op zichzelf betrekken.

Wat is gangbaar? dat de discussie uit meer bestaat dan simpel 'loser' roepen betekend niet dat het gangbaar is. Inhoudelijk is het nogal een nonsens discussie namelijk. Leuk als tijdverdrijf (iets wat ik tijdens mijn schoolgaande dagen ook veel deed om de tijd door te komen) maar een gangbare discussie wil ik het niet noemen.
Trouwens mensen die negatieve interrupties opwerpen zijn niet per definitie fout natuurlijk. Sommige zijn meesterlijk in het misleiden en bewerken van mensen om ze een bepaalde richting op de duwen. En als je inmiddels weet op welke manier je bij iemand een reactie kan uitlokken kun je daar op inspelen. Als je dan ook nog op het randje van ontopic gaat zitten en elle lange verslagen schrijft over onzinnige dingen dan zijn die negatieve interrupties echt niet zo gek. Je kan de fout bij beide neerleggen, maar iedereen zal natuurlijk de voor hem het meest gunstige slachtoffer pakken. Feit is dat hij het met zijn soort berichten uitlokt. Daar is hij zich zeker van bewust, evenals dat wij ervan bewust zijn. Om de reageerders dan maar aansprakelijk te stellen is eigenlijk te zot voor woorden. Dan doe je aan symptoombestrijding in plaats van het feitelijke probleem aanpakken. Het is echter ook geen vrijbrief om maar overal negatief te gaan reageren hoor.

avatar van Confusie
Om te beginnen denk ik dat bij deze jongen nooit iets echt gangbaar te noemen is. Misschien een ongelukkige woordkeuze. In ieder geval om te beginnen een vrij onzinnig topic dit, natuurlijk. Dus laat hem hier gewoon lekker zijn ding doen zou ik zeggen. En als er mensen zijn die serieus, op een respectabele manier met hem de dialoog aan willen gaan, waarom niet. Alleen maar mooi. Is er nog eens activiteit op het forum hier naast wat je als laatst gekocht zou hebben. Het 'loser' incidentje vond ik zelf tekenend voor iets wat naar een hetze begint te neigen. Alsof verschillende personen hier het inmiddels acceptabel achten deze jongeman bij voorbaat negatief te benaderen. Is een patroon dat ik door jaren heen ook op andere plaatsen heb waargenomen. En als ik helemaal een stukje doordenk zie ik ook overeenkomsten met de wijze waarop in het verleden verschillende personen van een bepaalde afwijkende etniciteit zijn behandeld.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Confusie schreef:
als ik helemaal een stukje doordenk zie ik ook overeenkomsten met de wijze waarop in het verleden verschillende personen van een bepaalde afwijkende etniciteit zijn behandeld.


Wat een onnodige Godwin

avatar van Confusie
Ik vond het zelf een interessante observatie.

Was niet bekend met de 'wet van Godwin' overigens, ook interessant.

Maar ik doelde niet eens specifiek op nazisme, meer op hoe bepaalde bevolkingsgroepen in zijn algemeenheid onder groepsdruk zijn gedemoniseerd in het verleden.

Het is met name dat groepselement in deze dat ik fascinerend vind, en nogmaals ik beschouw hierbij het 'loser' akkefietje als zijnde van een bepalende aard.

markwiering
legian

Mijn zelfrespect is niet gebonden aan fietsen eigenlijk. Dus als iemand mij inhaalt op de fiets dan is dat simpelweg alles wat er gebeurd. Geen onderbuik gevoelens, geen eer of zelfrespect wat aangetast word, geen gevoelens om sneller te gaan fietsen. Simpelweg blijven fietsen naar de bestemming.


Heel veel mannen zijn tegenwoordig zo. Het competitieve element - de wil om de snelste te zijn op de fiets - zie ik eerlijk gezegd bijna alleen terug in Slavische mensen, zoals ikzelf of die Poolse jongen waar ik het over had.

Wel jammer dat jij voor echte mannen tegenwoordig naar het oosten moet. Hier laat bijna iedereen zich op zijn eer schijten.

Dus op de fiets ingehaald worden door iemand en daar geen enkel reactie/gedachte tegenoverstellen is wat er mis is met de maatschappij? Bijzondere gedachte heb je toch.


Wat er eigenlijk mis is, is de verwijving van de maatschappij. En die verwijving is niet alleen op de fiets te merken in de zin dat bijna alle mannen zich schaamteloos op hun eer laten schijten, maar ook op onderwijsniveau, politiek niveau, praktijken die plaatsvinden op zowel scholen, universiteiten als de werkvloer alsook de manier hoe mensen reageren als iemand op straat wordt gemolesteerd.

Om alles even kort samen te vatten:
1. Bijna alle mannen in Nederland laten zich op hun eer schijten als iemand hen inhaalt op de fiets.
2. Op HBO-scholen en universiteiten worden vakken gegeven zoals "vrijetijdsbeheer", "wijsbegeerte", "communicatiewetenschappen" enzovoort, en iedereen die zo een studie afmaakt, is daarna "hoogopgeleid".

Ik zou zeggen: weg met die onzin! Bied alleen nog maar serieuze studies aan op universiteiten en hogescholen, zoals wiskunde, programmeren, natuurkunde, chemie, sterrenkunde, geneeskunde enzovoort. Zorg ervoor dat een universitair diploma echt waarde krijgt i.p.v. iets waar jij jouw kont mee kan afvegen omdat jij een onzinstudie gedaan hebt en geen enkele nuttige kennis of vaardigheid hebt opgedaan.

Het fenomeen dat er zoveel softe studies worden gegeven op universiteiten, komt doordat steeds meer vrouwen naar de universiteit willen die te dom zijn om echte wiskundige problemen op te lossen of om mensen te genezen, maar die wel vaag kunnen redeneren aan de hand van vage informatie over een nietszeggend onderwerp.

3. Landen zonder eigen ruggengraat die in alles meegaan wat andere landen doen of willen, zoals Nederland ten opzichte van de Europese Unie. Nederland heeft nog nooit "Nee" durven zeggen tegen een EU-voorstel. Landen als Polen, Tsjechoslowakije en Hongarije doen dat wel.

4. Het fenomeen waarbij jij, als jij jou ergert aan het gedrag van iemand, jij niet die persoon daarop aanspreekt, maar deze frustraties stiekem komt uiten bij iemand die hogerop zit, zoals de ouders van iemand, voogd, kampleider, leraar, afdelingsleider, schooldirecteur, het college van bestuur of politie.

En dat gedrag wordt ook nog eens geaccepteerd! In plaats van dat er tegen die zanikers gezegd wordt: "Bespreek dat maar met [naam van de persoon waar die persoon over klaagt] zelf", nemen zij zo een klacht uiterst serieus, benaderen zij de persoon waar over geklaagd is en zeggen zij: "Een anoniem iemand die ik niet ga opnoemen wegens privacyredenen heeft over jou geklaagd omdat jij iets verkeerds hebt gedaan. Als ik nog één klacht over jou hoor, ga jij van school af!"

En daar zit jij dan. Jij hebt geen flauw benul wie er over jou geklaagd heeft. Jij weet heel vaag misschien waar die klacht over ging, maar omdat jij niet weet wie jij wat misdaan hebt, kun jij jouw gedrag daar niet op aanpassen. En jij wordt achterdochtig tegenover alle mensen op school met wie jij omgaat, want iedereen kan de anonieme klager zijn die ervoor probeert te zorgen dat jij van school wordt gestuurd.

Maar, wat ik nog erger vind, is wanneer jij benaderd wordt met: "Anabella heeft over jou geklaagd omdat jij beledigende plaatjes naar haar hebt gestuurd". Jouw eerste gedachte is dan: "Welke plaatjes dan? Ach ja, dan vraag ik wel aan Anabella op welke plaatjes zij precies doelt, alsook naar haar beweegreden om hierover te klagen richting de school i.p.v. richting mij", maar dan vervolgt die persoon: "Jij mag geen contact meer hebben met Anabella. Als ik verneem dat jij iets aan Anabella hebt gevraagd, iets tegen haar hebt gezegd, haar een bericht gestuurd hebt, haar naam opnoemt in een gesprek met anderen, jezelf in een straal van 10 kilometer rond haar huis bevindt, aan haar denkt, contact hebt met een vriendin van Anabella of met een vriendin van een vriendin van Anabella, of met een vriendin van een vriendin van een vriendin van Anabella, of een woord gebruikt dat rijmt op "Anabella", word jij permanent geschorst!"

En dat vind ik dus het achterlijkste dat jij kunt doen in zo een situatie. Als er spanningen zijn tussen twee personen, moet jij hen onmiddellijk samenbrengen zodat zij hun interne conflict met elkaar kunnen bespreken - en oplossen. Als jij die personen van elkaar scheidt en hen daardoor niet de kans geeft om de interne spanningen te verminderen, lopen diezelfde interne spanningen alleen maar op. Beide personen weten niet van elkaar hoe zij over het conflict denken, in hoeverre dat conflict hun gemoedstoestand verslechtert en of de ander langzaam maar zeker van de woede herstelt, of dat diegene juist alsmaar bozer en wraakzuchtiger wordt. Jij creëert een hele enge situatie waarin één van de twee personen - of allebei - diep ingrijpende, onomkeerbare beslissingen gaan nemen waar zij meteen spijt van krijgen.

Het zijn bijna altijd vrouwen die over anderen klagen via tussenpersonen. Het ergste vind ik dat dat walgelijke gedrag ook nog eens geaccepteerd en zelfs beloond wordt. Dat hele klaagsysteem, is niet alleen prominent aanwezig, maar zelfs diep geworteld in de Nederlandse samenleving. Zolang dit gedrag geaccepteerd en beloond wordt, blijft het klaagsysteem standhouden.

Misschien is niet eens verwijving, maar een Angelsaksische eigenschap, aangezien ik uit betrouwbare bronnen verneem dat dit klaagsysteem ook in Engeland bestaat. Wat betreft Denemarken hoop ik dat dit een uitzondering is, ook daar ben ik niet zo zeker van. Ik denk dat Denen qua DNA niet veel afwijken van Nederlanders.

5. Mensen die andere mensen op straat in elkaar beuken, deze persoon bij de keel grijpen, de botten van die persoon breken en andere gruweldaden verrichten, en iedereen eromheen - ook de jonge, sterke mannen - zitten alleen maar bang toe te kijken, mogelijk te filmen en misschien de politie te bellen. "Was er maar iemand die kon ingrijpen", denken zij dan.

Dat gedrag zie jij vooral in Nederland en Duitsland. Kijk bijvoorbeeld naar de massale vrouwenverkrachting door vluchtelingen in Keulen. Geen enkele Duitse man greep in; zij lieten het gewoon gebeuren.

In Rusland is zulk gedrag ondenkbaar. Daar wordt gewoon ingegrepen als iemand op straat wordt aangevallen. Zelfs de vrouwen in Rusland grijpen dan in, maar in het westen durven de mannen dat niet eens.

Er is trouwens best een nadeel aan harder fietsen hoor. Je zweet een stuk meer en komt dus helemaal bezweet aan op je werk of bij de trein, waar je dat mooie meisje probeert te versieren met extra zweet geuren (of is dat extra alfa?? )). Als je op je werk komt, waar je met klanten moet vergaderen zorg je dus voor schone nette kleding, wat je dus allemaal mee moet dragen op de fiets. En we weten allemaal wat extra gewicht doet op een fiets. Daarnaast levert het dus extra was op, waardoor de wasmachine sneller vol zit, waardoor je vaker de wasmachine aan moet zetten, waardoor je meer elektriciteit verbruikt, waardoor de koolcentrales extra moeten stoken, waardoor er meer schade aangedaan wordt aan het milieu. Ofwel ik kan net zo goed met de auto gaan wat mij minder inspanning kost, waardoor sowieso sneller op mijn werk ben en dus al langer in bed kan blijven liggen (naast die mooi meid natuurlijk want die heb ik tijdens een leuk avondje uit even laten zien hoe alfa ik in een auto ben ).


Als jij net als ik zonder jas in een korte broek en een shirt met korte mouwen in de winter hard fietst, zul jij niet zoveel zweten. Dat zweten doe jij vooral als jij een hele dikke jas aantrekt. Dan krijgt jouw lichaam het veel te warm daarbinnen. Het is dan wel koel buiten, maar daar kan jouw lichaam dan niet van profiteren omdat veel warmte die jouw lichaam produceert vastgehouden wordt in die jas, waarna jouw lichaam het té warm krijgt en als gevolg daarvan zichzelf probeert af te koelen met zweet. Dan krijg jij inderdaad het fenomeen dat jouw kleren helemaal nat zijn van het zweet als jij jouw jas uit doet.

In de zomer en iets later in de lente geldt wel dat het snikheet is en jij zelfs met een korte broek en korte mouwen bezweet aankomt. Ik heb daar ook last van. Ik heb er vooral een hekel aan als het zoute zweet in mijn ogen druppelt, want dat doet pijn!

Maar, welke keuze heb ik? Als ik langzaam ga fietsen, kom ik ook heel bezweten aan. Zelfs als ik geheel ontspannen buiten lig en geen spier verrek, begint het zweten al. De temperatuur is gewoon te hoog, en al helemaal voor iemand wiens lichaam meer warmte produceert dan die van de meeste andere mensen. Dan heb ik het gewoon sneller warm en minder snel koud.

Ik moet eerlijk bekennen, als mensen op zo'n 'fiets' mij inhalen stoort het wel. Koop dan gewoon een brommer in plaats van een fiets met motor. Komt op mij over alsof die mensen hun ego/alfa status willen pronken door te laten zien hoe hard zij op een zogenaamde 'fiets' kunnen 'fietsen'.


Het zijn gewoon valsspelers. Dan zit ik lekker met veel kracht in mijn benen 30-35 km/uur te fietsen, word ik opeens ingehaald door een dame. Een gevoel van bewondering schiet door mijn lichaam heen. "Zo, zij is sterk! ", denk ik eerst. Ik begin meteen mijn sowieso al hoge fietstempo nog verder op te schroeven, totdat ik beter naar haar fiets kijk en achterop een accu zie zitten. Mijn bewondering voor haar verandert in minder dan een seconde in een gevoel van minachting, terwijl mijn wens om haar opnieuw in te halen en voor te blijven ook wegvalt. Zij is namelijk helemaal geen alfadame die mij op mijn plek probeert te zetten, maar gewoon een valsspeelster die een motor zijn werk laat doen, terwijl haar eigen benen slap zijn.

Maar, veel fietsmotoren zijn erg stil, waardoor jij op het eerste gezicht moeilijk kunt beoordelen of iemand op eigen kracht voortbeweegt of aan het valsspelen is. Ikzelf pleit er daarom ook voor om alle fietsmotoren verplicht een kunstmatig, hard geluid te laten maken, zodat jij meteen kunt horen wie er op eigen kracht fietst en wie er aan het valsspelen is.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
markwiering schreef:3. Landen zonder eigen ruggengraat die in alles meegaan wat andere landen doen of willen, zoals Nederland ten opzichte van de Europese Unie. Nederland heeft nog nooit "Nee" durven zeggen tegen een EU-voorstel. Landen als Polen, Tsjechoslowakije en Hongarije doen dat wel.Tsjechoslowakije is geen land meer en in het geval van Polen en Hongarije zijn het hun autoritaire en quasi-fascistische regimes die "Nee" zeggen. Tevens enigszins kort door de bocht om dit "Nee"-zeggen op "durf" te gooien.

Im allgemeines met betrekking tot je laatste paar posts: Jouw idealisering van een deel van je roots vind ik nogal infantiel en kolderiek.

Waar ik bij bepaalde uitspraken van je denk dat je het doet om een reactie uit te lokken heb ik hierbij het idee dat je het nog meent ook

markwiering
Nomak

Dus iemand als Max Verstappen is eigenlijk maar een sukkel? Jij kan dus ook wat hij kan.
Zou je eigenlijk moeten doen, daar kan je heel wat geld mee verdienen en vervolgens kan je nog een coolere fiets kopen zodat je jezelf nog wat meer 'alfa' kan voelen.


Ik bedoelde dat het dieper indrukken van het gaspedaal iets is dat elke sukkel kan.

Op een racebaan razendsnel op alles moeten kunnen reageren en precies de juiste snelheid en manoeuvres uitvoeren zodat jouw auto net niet kantelt, net niet teveel snelheid verliest en jij als gevolg hiervan als eerste kunt eindigen, is wel iets dat vaardigheden vergt.

Mijn fiets is overigens al zo alfa als maar kan. Ik heb een stoere herenfiets zonder versnellingen. Op fietsen mét versnellingen schieten de versnellingen namelijk altijd door, terwijl ik op mijn huidige fiets net zoveel kracht op de trappers kan zetten als ik wil zonder dat ik opeens doorschiet en lelijk val.

Als klein jochie vond ik het altijd gaaf dat sommige van mijn vrienden versnellingen hadden op hun fiets. Ik wilde dit ook heel graag hebben. Toen ik echter eenmaal een fiets had met versnellingen, vond ik er steeds minder aan. Het was leuk in het begin, maar de versnellingen schoten steeds vaker door en moesten daarna steeds gerepareerd worden. Nu heb ik dus weer een fiets zónder versnellingen. Dat is veel beter!

Eer en mannelijkheid? Dat is nu echt wel het allerlaatste waar ik aan denk als ik aan het fietsen ben. Ik maak dat moment gewoon de keuze om me met de fiets naar een bepaalde bestemming te begeven. Het is geen wedstrijd.


Jawel! Het is wel een wedstrijd!

Stel jezelf de volgende situatie voor. Jij moet van A naar B en Willem moet van C naar D. De routes van A naar B en C naar D gaan deels over dezelfde weg. Deze weg, gemarkeerd in roze, noemen wij even QW.

Dus, over QW hou jij een fietswedstrijd met Willem. Degene die die fietswedstrijd wint is de alfa en zal met een goed gevoel over zichzelf aankomen op zijn werk, terwijl de verliezer neergeslagen en ontmand aankomt op zijn werk.

https://pp.userapi.com/c848620/v848620204/d9417/JCM5YiNeUpE.jpg

Ik ben zelf van Kroatische (moeder) en Turkse (vader) afkomst. Zelf voel ik vooral verbondenheid met mijn Kroatische roots.
Het feit dat het me niet boeit als iemand mij inhaalt wanneer ik me al fietsend naar een willekeurige bestemming begeef zal volgens jou dan wel betekenen dat deze volkeren geen zelfrespect kennen.


Kroatië is wel het land van de Ustaša, die in Jasenovac zich bezighield met het langzaam doodmartelen van honderdduizenden joden en christelijk orthodoxe Serven.

Is dat echt iets om trots op te zijn? :-/

Als ik een Kroaat was geweest, zou ik mijn katholieke geloof vervangen door het orthodox-christelijke geloof, alleen nog maar in ћирилица schrijven, richting iedereen geheimhouden dat ik Kroaat ben en als mensen naar mijn afkomst vragen, liegen dat ik een Serv ben!

Ik bedoel, Serven hoeven zich nergens voor te schamen. Servië heeft nog nooit in de geschiedenis van haar bestaan andere landen aangevallen, andere volkeren onderdrukt, genocides gepleegd of genocides gefaciliteerd. Alle oorlogen waar Servië aan meedeed, was puur en alleen omdat Servië werd aangevallen door andere mogendheden. Servië heeft daarom een schoon geweten!

Heeft dit meisje toen haar vrouwelijkheid of haar mannelijkheid kwijtgespeeld? Voelde zij zich werkelijk minderwaardig toen zo een stoere alfa haar inhaalde op de fiets?


Competitiegericht gedrag is iets menselijks. Zowel mannen als vrouwen hebben dit. Het verschil is alleen, dat dit gedrag bij mannen vaak tot uiting komt in lichamelijke competitie, zoals hard fietsen, sporten, worstelen of vechten, terwijl dit bij vrouwen vaak tot uiting komt in: "Wie van ons is het mooist?".

Het snelst willen zijn op de fiets is daarom meer een mannelijke eigenschap. Meestal gaan meisjes ook geen lichamelijke competities aan met jongens, simpelweg omdat zij zich minder getrokken voelen tot dat soort competities en omdat zij weten dat hun kans om te winnen zo goed als nul is door hun zwakkere lichamen als gevolg van hun lagere testosterongehalte.

Op de middelbare school zag ik met enige regelmaat jongens met elkaar armpjedrukken. Ik deed daar zelf ook vaak aan mee.

Maar, tussen meisjes zag ik dat nooit. Ik heb nog nooit een groepje meisjes gezien die van elkaar wilden weten wie er sterkere armen had.

Maar, het meisje in dit geval was een meisje met iets meer mannelijke eigenschappen. Zij was een sportfanaat, hield erg van voetballen en organiseerde veel andere spellen met gym. Zij was ook goed in rekenen, terwijl zij slecht was in taal. Tijdens voetballen trainde zij ook met jongens i.p.v. met andere meisjes. Zij kan ook dingen die veel andere meisjes niet kunnen, zoals jongens optillen die groter zijn dan zijzelf is.

Zij was dus een uitzondering die wel lichamelijk competitief probeerde te zijn met jongens. Daarom ging zij ook harder fietsen toen ik haar inhaalde.

Als meisje hoef jij je niet slecht te voelen als een kerel jou verslaat in lichamelijke competitie. Het is logisch dat dat gebeurt. Aan de andere kant is het als kerel wel extra vernederend als een dame jou heeft weten te verslaan in een lichamelijke competitie.

Als jij als kerel een meisje verslaat in een lichamelijke competitie, doe jij dat zonder jezelf daarna trots of eervol te voelen. Het is namelijk logisch dat jij haar hebt verslagen. Wat had jij anders verwacht? Het is een meisje!

Als jij als dame een kerel verslaat in een lichamelijke competitie, kom jij in een soort extase van blijdschap terecht. Jij hebt dan namelijk het onmogelijke gedaan; een prestatie behaald die zo goed als onmogelijk te behalen is. Dat brengt jou dan enorm omhoog.

markwiering
centurion81 schreef:
(quote)


Tsjechoslowakije is geen land meer en in het geval van Polen en Hongarije zijn het hun autoritaire en quasi-fascistische regimes die "Nee" zeggen. Tevens enigszins kort door de bocht om dit "Nee"-zeggen op "durf" te gooien.

Im allgemeines met betrekking tot je laatste paar posts: Jouw idealisering van een deel van je roots vind ik nogal infantiel en kolderiek.

Waar ik bij bepaalde uitspraken van je denk dat je het doet om een reactie uit te lokken heb ik hierbij het idee dat je het nog meent ook


Ik ben het niet eens met het uit elkaar gaan van Tsjechië en Slowakije, dus voor mij is dit gewoon nog Tsjechoslowakije, net als dat ik naar landen als Slovenië, Kroatië, Bosnië en Hercegovina, Servië, Zwarte Berg en Makedonië vaak verwijs als "Joegoslavië".

Jij moet als land aan bepaalde eisen voldoen voordat jij lid mag worden van de Europese Unie. Als jij als land te dictatoriaal bent, zoals Turkije, dan mag jij geen lid worden. Polen en Hongarije voldeden aan de eisen, want anders zouden zij nu niet in de Europese Unie zitten!

Maar, wat is er precies "quasi-fascistisch" aan Polen en Hongarije?

Ik weet dat Hongarije tot voor kort paramilitaire organisaties had van politieke partijen die met enige regelmaat over straat marcheerden om de mensen te intimideren, maar die praktijken zijn door Viktor Orbán juist stopgezet, want hij zei: "Het geweldsmonopolie ligt bij de staat, en bij niemand anders!"

Maar, kun jij dat echt vergelijken met fascisme? Want in alle EU-landen geldt dat het geweldsmonopolie bij de staat ligt, ook in Nederland.

avatar van patenpac
markwiering schreef:


Het fenomeen dat er zoveel softe studies worden gegeven op universiteiten, komt doordat steeds meer vrouwen naar de universiteit willen die te dom zijn om echte wiskundige problemen op te lossen of om mensen te genezen, maar die wel vaag kunnen redeneren aan de hand van vage informatie over een nietszeggend onderwerp.


Deze "oorzaak" is weer volledig uit den boze en slaagt nergens op. Daarnaast is het zelfs discriminerend naar vrouwen toe. Ik zou je dan weer willen vragen dit niet nogmaals te doen, maar jou kennende ga je je hier weer niets van aantrekken.

markwiering schreef:
3. Landen zonder eigen ruggengraat die in alles meegaan wat andere landen doen of willen, zoals Nederland ten opzichte van de Europese Unie. Nederland heeft nog nooit "Nee" durven zeggen tegen een EU-voorstel. Landen als Polen, Tsjechoslowakije en Hongarije doen dat wel.


"Nee" zeggen tegen EU-voorstellen heeft niets te maken met het al dan niet hebben van moed of eer. Landen volgen EU-voorstellen aangezien er getracht wordt te werken naar een samenhorend Europa en omdat deze voorstellen (vaak) in het voordeel zijn van het land zelf. Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije kunnen volgens jou dan wel de landen zijn die "durven" nee te zeggen, maar deze landen staan wel respectievelijk op plaats 36, 28, 40 en 43 van de landen met de hoogste HDI index volgens 2015, terwijl Nederland en België respectievelijk op plaats 7 en 22 staan. Het volgen van EU-voorstellen lijkt dus nog niet al te slecht te zijn.

markwiering schreef:
In Rusland is zulk gedrag ondenkbaar. Daar wordt gewoon ingegrepen als iemand op straat wordt aangevallen. Zelfs de vrouwen in Rusland grijpen dan in, maar in het westen durven de mannen dat niet eens.


Eerst en vooral zou ik hier willen zeggen dat wanneer er in het openbaar conflicten optreden, er hier in de westerse cultuur wel degelijk op gereageerd wordt. Een echte 'vechtpartij' zal in de meerderheid van de gevallen stopgezet worden door omstaanders. In het voorbeeld dat je aanneemt van Keulen vergeet je echter de volledige context op te nemen, namelijk dat het voornamelijk op groepsverkrachtingen ging. Ik betwijfel zeer sterk dat omstaanders dit zomaar met een blij gezichtje hebben laten passeren, maar ik kan me wel sterk inbeelden dat het moeilijk is om als enkele persoon het op te nemen tegen een groepje van 10-15 man of zelfs meer. Hier zal zelfs één 'sterke' Rus het moeilijk mee hebben.

Daarnaast denk ik ook niet dat we hier zomaar het gedrag vanuit Rusland willen overnemen, waar Gay bashing bijvoorbeeld nog een regelmatige toepassing is die wordt gehanteerd. Zelfs het feit dat het zijn van een homoseksueel persoon daar strafbaar is met gevangenisstraf toont toch aan dat die cultuur op enkele vlakken redelijk achter staat ten opzichte van de westerse cultuur.

avatar van patenpac
markwiering schreef:

Kroatië is wel het land van de Ustaša, die in Jasenovac zich bezighield met het langzaam doodmartelen van honderdduizenden joden en christelijk orthodoxe Serven.

Is dat echt iets om trots op te zijn? :-/

Als ik een Kroaat was geweest, zou ik mijn katholieke geloof vervangen door het orthodox-christelijke geloof, alleen nog maar in ћирилица schrijven, richting iedereen geheimhouden dat ik Kroaat ben en als mensen naar mijn afkomst vragen, liegen dat ik een Serv ben!

Ik neem aan dat we ondertussen wel voldoende ver geëvolueerd zijn om mensen niet meer te beoordelen afhankelijk van de geschiedenis van de natie waartoe deze persoon toe behoord? Indien wel, dan zou ik afgaande van jou redenering ook liegen dat je een Serv bent in plaats van een persoon met Russische roots, want Rusland was nu ook niet het schoolvoorbeeld van toelaatbaar mensvriendelijk gedrag tijdens WOII...

avatar van legian
markwiering schreef:
[Heel veel mannen zijn tegenwoordig zo. Het competitieve element - de wil om de snelste te zijn op de fiets - zie ik eerlijk gezegd bijna alleen terug in Slavische mensen, zoals ikzelf of die Poolse jongen waar ik het over had.

Wel jammer dat jij voor echte mannen tegenwoordig naar het oosten moet. Hier laat bijna iedereen zich op zijn eer schijten.

Dus jou leven is feitelijk een grote competitieve strijd? Weten we dat ook weer.

Ik heb echter wel wat beters te doen dan om me constant druk te maken over een competitie waar maar een verrekte kleine groep om geeft. Dat je mij (en eigenlijk iedere westerse man) daarnaast als verwijfd uitmaakt....

Wat er eigenlijk mis is, is de verwijving van de maatschappij. En die verwijving is niet alleen op de fiets te merken in de zin dat bijna alle mannen zich schaamteloos op hun eer laten schijten, maar ook op onderwijsniveau, politiek niveau, praktijken die plaatsvinden op zowel scholen, universiteiten als de werkvloer alsook de manier hoe mensen reageren als iemand op straat wordt gemolesteerd.

Dit dus. Lekker generaliserend weer.


Om alles even kort samen te vatten:
1. Bijna alle mannen in Nederland laten zich op hun eer schijten als iemand hen inhaalt op de fiets.

Ik begrijp nog steeds niet hoe dit nou in elkaar steekt. Zelfs na dit 'grondige' verslag, sterker nog ik raak je steeds meer kwijt. Misschien kan je het nog eens uitleggen, het liefst met plaatjes erbij .

2. Op HBO-scholen en universiteiten worden vakken gegeven zoals "vrijetijdsbeheer", "wijsbegeerte", "communicatiewetenschappen" enzovoort, en iedereen die zo een studie afmaakt, is daarna "hoogopgeleid".

Vakken zijn onderdeel van een studie, als je dat vak haalt ben heb je dus niet ineens een studie afgemaakt zoals je nu stelt. Daarnaast heb ik nog nooit van een studie, of vak vrijetijdsbeheer gehoord.

Ik zou zeggen: weg met die onzin! Bied alleen nog maar serieuze studies aan op universiteiten en hogescholen, zoals wiskunde, programmeren, natuurkunde, chemie, sterrenkunde, geneeskunde enzovoort. Zorg ervoor dat een universitair diploma echt waarde krijgt i.p.v. iets waar jij jouw kont mee kan afvegen omdat jij een onzinstudie gedaan hebt en geen enkele nuttige kennis of vaardigheid hebt opgedaan.

Dus welke opleiding heb jij gedaan? Oh wacht, 'Nederlands epistelsels schrijven over onderwerpen die er niet toe doen'? Of was dat maar een enkel vak.

Het fenomeen dat er zoveel softe studies worden gegeven op universiteiten, komt doordat steeds meer vrouwen naar de universiteit willen die te dom zijn om echte wiskundige problemen op te lossen of om mensen te genezen, maar die wel vaag kunnen redeneren aan de hand van vage informatie over een nietszeggend onderwerp.

En hier komt het aapje uit dat mouwtje. Weer de vrouwen, ik zou bijna denken dat je er bang voor bent.

Er zijn genoeg dingen fout in ons opleidingsstelsel, ik kan daar uit eigen ervaring over meepraten. Maar wat jij hier allemaal noemt is gewoon complete onzin.

3. Landen zonder eigen ruggengraat die in alles meegaan wat andere landen doen of willen, zoals Nederland ten opzichte van de Europese Unie. Nederland heeft nog nooit "Nee" durven zeggen tegen een EU-voorstel. Landen als Polen, Tsjechoslowakije en Hongarije doen dat wel.

Dus jij wilt alleen maar landen zoals Rusland, China en USA (landen die wel echt een ruggengraat hebben en alleen voor zichzelf bezig zijn, in tegenstelling tot de landen die je noemt) op deze aardkloot? Gelukkig genoeg games die ons kunnen voorbereiden. Misschien dat ik dan toch Fallout maar eens een keer moet gaan oppakken.

4. Het fenomeen waarbij jij, als jij jou ergert aan het gedrag van iemand, jij niet die persoon daarop aanspreekt, maar deze frustraties stiekem komt uiten bij iemand die hogerop zit, zoals de ouders van iemand, voogd, kampleider, leraar, afdelingsleider, schooldirecteur, het college van bestuur of politie.

En dat gedrag wordt ook nog eens geaccepteerd! In plaats van dat er tegen die zanikers gezegd wordt: "Bespreek dat maar met [naam van de persoon waar die persoon over klaagt] zelf", nemen zij zo een klacht uiterst serieus, benaderen zij de persoon waar over geklaagd is en zeggen zij: "Een anoniem iemand die ik niet ga opnoemen wegens privacyredenen heeft over jou geklaagd omdat jij iets verkeerds hebt gedaan. Als ik nog één klacht over jou hoor, ga jij van school af!"

En daar zit jij dan. Jij hebt geen flauw benul wie er over jou geklaagd heeft. Jij weet heel vaag misschien waar die klacht over ging, maar omdat jij niet weet wie jij wat misdaan hebt, kun jij jouw gedrag daar niet op aanpassen. En jij wordt achterdochtig tegenover alle mensen op school met wie jij omgaat, want iedereen kan de anonieme klager zijn die ervoor probeert te zorgen dat jij van school wordt gestuurd.

Maar, wat ik nog erger vind, is wanneer jij benaderd wordt met: "Anabella heeft over jou geklaagd omdat jij beledigende plaatjes naar haar hebt gestuurd". Jouw eerste gedachte is dan: "Welke plaatjes dan? Ach ja, dan vraag ik wel aan Anabella op welke plaatjes zij precies doelt, alsook naar haar beweegreden om hierover te klagen richting de school i.p.v. richting mij", maar dan vervolgt die persoon: "Jij mag geen contact meer hebben met Anabella. Als ik verneem dat jij iets aan Anabella hebt gevraagd, iets tegen haar hebt gezegd, haar een bericht gestuurd hebt, haar naam opnoemt in een gesprek met anderen, jezelf in een straal van 10 kilometer rond haar huis bevindt, aan haar denkt, contact hebt met een vriendin van Anabella of met een vriendin van een vriendin van Anabella, of met een vriendin van een vriendin van een vriendin van Anabella, of een woord gebruikt dat rijmt op "Anabella", word jij permanent geschorst!"

En dat vind ik dus het achterlijkste dat jij kunt doen in zo een situatie. Als er spanningen zijn tussen twee personen, moet jij hen onmiddellijk samenbrengen zodat zij hun interne conflict met elkaar kunnen bespreken - en oplossen. Als jij die personen van elkaar scheidt en hen daardoor niet de kans geeft om de interne spanningen te verminderen, lopen diezelfde interne spanningen alleen maar op. Beide personen weten niet van elkaar hoe zij over het conflict denken, in hoeverre dat conflict hun gemoedstoestand verslechtert en of de ander langzaam maar zeker van de woede herstelt, of dat diegene juist alsmaar bozer en wraakzuchtiger wordt. Jij creëert een hele enge situatie waarin één van de twee personen - of allebei - diep ingrijpende, onomkeerbare beslissingen gaan nemen waar zij meteen spijt van krijgen.

Het zijn bijna altijd vrouwen die over anderen klagen via tussenpersonen. Het ergste vind ik dat dat walgelijke gedrag ook nog eens geaccepteerd en zelfs beloond wordt. Dat hele klaagsysteem, is niet alleen prominent aanwezig, maar zelfs diep geworteld in de Nederlandse samenleving. Zolang dit gedrag geaccepteerd en beloond wordt, blijft het klaagsysteem standhouden.

Misschien is niet eens verwijving, maar een Angelsaksische eigenschap, aangezien ik uit betrouwbare bronnen verneem dat dit klaagsysteem ook in Engeland bestaat. Wat betreft Denemarken hoop ik dat dit een uitzondering is, ook daar ben ik niet zo zeker van. Ik denk dat Denen qua DNA niet veel afwijken van Nederlanders.

Afgezien van jou sterke afkeer richting vrouwen en dat ze schijnbaar alles alleen maar fout doen en slechte eigenschappen hebben. Ben ik het wel eens met het feit dat je iemand ook gewoon direct moet aanspreken als die iets tegen je doet. Niet via via en ook niet hogerop, wil je het afhandelen dat gewoon een op een met elkaar het uitpraten.

5. Mensen die andere mensen op straat in elkaar beuken, deze persoon bij de keel grijpen, de botten van die persoon breken en andere gruweldaden verrichten, en iedereen eromheen - ook de jonge, sterke mannen - zitten alleen maar bang toe te kijken, mogelijk te filmen en misschien de politie te bellen. "Was er maar iemand die kon ingrijpen", denken zij dan.

Dat gedrag zie jij vooral in Nederland en Duitsland. Kijk bijvoorbeeld naar de massale vrouwenverkrachting door vluchtelingen in Keulen. Geen enkele Duitse man greep in; zij lieten het gewoon gebeuren.

In Rusland is zulk gedrag ondenkbaar. Daar wordt gewoon ingegrepen als iemand op straat wordt aangevallen. Zelfs de vrouwen in Rusland grijpen dan in, maar in het westen durven de mannen dat niet eens.

Niet alleen hier en bij onze buren hoor, kijk eens rond in Afrika en in Azie schijnt het ook allemaal niet zo fijn te lopen. Trouwens als ik de verhalen moet geloven is het in Amerika ook niet beter, zowel zuid als noord.

Aan de andere kant heb ik met eigen ogen gezien hoe de Rusische bevolking elkaar behandeld als ze een ander geloof hebben. En dan zijn alle betrokken personen ook gewoon van origine russische gezinnen die normaal in die maatschappij functioneren, nooit bijzondere dingen gedaan hebben, nooit illegaal bezig zijn geweest, nooit tegen de wet en de staat hebben gewerkt en altijd fijn met hun buren hebben kunnen omgaan. Maar een ander geloof en ineens wordt je woning in de brand gestoken, word je zonder reden opgepakt en in het gevang gestopt zonder proces. Nee die russen zijn zo'n fijn volk niet hoor. En als je daar graag toe wilt behoren...

Maar ik zie jou graag inrennen op 15 man die midden op straat vrouwen loopt te verkrachten. Benieuwd hoe dat voor je afloopt.

Als jij net als ik zonder jas in een korte broek en een shirt met korte mouwen in de winter hard fietst, zul jij niet zoveel zweten. Dat zweten doe jij vooral als jij een hele dikke jas aantrekt. Dan krijgt jouw lichaam het veel te warm daarbinnen. Het is dan wel koel buiten, maar daar kan jouw lichaam dan niet van profiteren omdat veel warmte die jouw lichaam produceert vastgehouden wordt in die jas, waarna jouw lichaam het té warm krijgt en als gevolg daarvan zichzelf probeert af te koelen met zweet. Dan krijg jij inderdaad het fenomeen dat jouw kleren helemaal nat zijn van het zweet als jij jouw jas uit doet.

In de zomer en iets later in de lente geldt wel dat het snikheet is en jij zelfs met een korte broek en korte mouwen bezweet aankomt. Ik heb daar ook last van. Ik heb er vooral een hekel aan als het zoute zweet in mijn ogen druppelt, want dat doet pijn!

Maar, welke keuze heb ik? Als ik langzaam ga fietsen, kom ik ook heel bezweten aan. Zelfs als ik geheel ontspannen buiten lig en geen spier verrek, begint het zweten al. De temperatuur is gewoon te hoog, en al helemaal voor iemand wiens lichaam meer warmte produceert dan die van de meeste andere mensen. Dan heb ik het gewoon sneller warm en minder snel koud.

Aah kijk ik ben niet de enige die veel en snel zweet en met het koude weer in weinig kleding naar buiten gaat. Het is fijn om te weten dat ik dus niet de enige gek ben die dat doet.


markwiering schreef:
Jawel! Het is wel een wedstrijd!

Stel jezelf de volgende situatie voor. Jij moet van A naar B en Willem moet van C naar D. De routes van A naar B en C naar D gaan deels over dezelfde weg. Deze weg, gemarkeerd in roze, noemen wij even QW.

Ik las dit op mijn telefoon en bedacht me al dat je er een afbeelding bij gedaan zou hebben, en eventjes scrollen en ja hoor hij heeft er een afbeelding bij gedaan.

Dat noem ik nou commitment Mark, heerlijk dit.
Doet me denken aan een spreekwoord wat ik ooit eens tegenkwam.
"Do not argue with a fool. He will drag you down to his level and beat you with experience"
Denk dat je dat als onderschrift moet gaan voeren hier.

markwiering
patenpac

Deze "oorzaak" is weer volledig uit den boze en slaagt nergens op. Daarnaast is het zelfs discriminerend naar vrouwen toe. Ik zou je dan weer willen vragen dit niet nogmaals te doen, maar jou kennende ga je je hier weer niets van aantrekken.


Ik heb toch niet gezegd dat alle vrouwen te dom zijn om serieuze studies te kunnen doen op de universiteit?

Er zitten ook vrouwen op de universiteit die wel serieuze studie doen, zoals geneeskunde, en die daar zelfs hoge cijfers voor halen.

Maar, het percentage vrouwen dat onzinstudies doet, is wel een stuk groter dan het percentage mannen dat onzinstudies doet. Deze bewering baseer ik op alle gesprekken die ik met medestudenten voer, alsook collegezalen en klaslokalen waarin een les bezig is van bijvoorbeeld "Communicatiewetenschappen" waar bijna alleen maar meisjes zitten.

"Nee" zeggen tegen EU-voorstellen heeft niets te maken met het al dan niet hebben van moed of eer. Landen volgen EU-voorstellen aangezien er getracht wordt te werken naar een samenhorend Europa en omdat deze voorstellen (vaak) in het voordeel zijn van het land zelf. Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije kunnen volgens jou dan wel de landen zijn die "durven" nee te zeggen, maar deze landen staan wel respectievelijk op plaats 36, 28, 40 en 43 van de landen met de hoogste HDI index volgens 2015, terwijl Nederland en België respectievelijk op plaats 7 en 22 staan. Het volgen van EU-voorstellen lijkt dus nog niet al te slecht te zijn.


Ik bedoel hier dat jij soeverein durft te zijn, zelfrespect durft te hebben, op durft te komen voor de belangen van jouw land. Als de Europese Unie met een voorstel komt dat schadelijk is voor de economie van jouw land, bijvoorbeeld het opnemen van Islamitische vluchtelingen of het invoeren/verlengen van economische sancties tegen Rusland, is het erg dom om daar slaafs mee in te stemmen.

Welk belang hebben Polen, Tsjechoslowakije en Hongarije erbij om duizenden Islamitische vluchtelingen op te nemen?

De meeste van hen gaan toch niet werken, wat betekent dat jij hen als staat moet onderhouden. Jij krijgt een verhoging van de criminaliteit en jij krijgt terreuraanslagen, wat wij in Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en België al hebben gezien.

De economie van de Višegrad-landen (Polen, Tjsechoslowakije en Hongarije) groeit wel harder dan de Nederlandse economie. Bovendien hebben de Višegrad-landen voor een lange tijd onder het communisme moeten leven, dus zij hebben sowieso een achterstand, maar die achterstand zijn zij nu wel aan het inhalen!

Bovendien suggereer jij dat Nederland haar welvaart te danken heeft aan de Europese Unie. Dat is niet waar. Nederland is altijd al een rijk land geweest door handel, haar gunstige geografische ligging, vruchtbare landbouwgronden en relatieve vrijheid ten opzichte van andere Europese landen, waardoor Nederland ook nog eens immigratie kende van slimme mensen die in hun land zouden worden vervolgd voor hun wetenschappelijke theorieën, maar ook religieuze vluchtelingen waren welkom. Er is zelfs een tijd geweest dat Nederland het rijkste land van de wereld was, en toen bestond de Europese Unie nog niet eens!

Eerst en vooral zou ik hier willen zeggen dat wanneer er in het openbaar conflicten optreden, er hier in de westerse cultuur wel degelijk op gereageerd wordt. Een echte 'vechtpartij' zal in de meerderheid van de gevallen stopgezet worden door omstaanders. In het voorbeeld dat je aanneemt van Keulen vergeet je echter de volledige context op te nemen, namelijk dat het voornamelijk op groepsverkrachtingen ging. Ik betwijfel zeer sterk dat omstaanders dit zomaar met een blij gezichtje hebben laten passeren, maar ik kan me wel sterk inbeelden dat het moeilijk is om als enkele persoon het op te nemen tegen een groepje van 10-15 man of zelfs meer. Hier zal zelfs één 'sterke' Rus het moeilijk mee hebben.


Het voorbeeld in Keulen is het belangrijkste en opvallendste voorbeeld dat ik in gedachten had. Er zijn echter veel meer gevallen bekend waarin iemand op straat werd gemolesteerd in Nederland of Duitsland zonder dat de omstanders ingrepen. Ik heb hier meerdere video's van gezien op YouTube en Dumpert. De omstanders zitten te filmen, te huilen, te gillen en te krijsen uit angst en medelijden, maar niemand, maar dan ook NIEMAND, rent naar de agressieveling toe om hem weg te trekken van de persoon die hij aan het meppen, trappen of wurgen is.

Jij zou hier zelfs een experiment mee kunnen uitvoeren. Spreek met een vriend een sociaal experiment af, ga met hem een drukke stad in en doe vervolgens alsof jij ruzie met hem krijgt (dreigend op elkaar aflopen, elkaar duwen en luid schelden) en grijp hem vervolgens vast en doe alsof jij hem wurgt.

Ik durf te wedden dat iedereen toe gaat kijken en zijn/haar mobiele telefoon pakt om de affaire te filmen. Niemand zal naar jou toerennen om jou weg te halen van jouw vriend. In het beste geval komt er iemand die op een paar meter afstand "STOP!!!" en "Doe normaal, gast!" gaat roepen, maar meer dan dat krijg jij er echt niet uit.

Ik heb zelfs ervaring met niet-ingrijpende omstanders. Toen ik zo een 10 jaar oud was, had ik een keer ruzie met een meisje uit mijn dorp. Door haar herhaaldelijke pesterijen naar mijn kant toe, was ik zo woedend geworden, dat ik achter haar aanrende met een blaaspijp om haar te slaan. Terwijl zij huilend voor mij wegrende en om hulp riep, renden wij langs een stoere ouwe mannekerel met een zonnebril op. Deze meneer stond toe te kijken hoe ik achter dat meisje aanrende, maar hij deed niks. Hij bleef gewoon staan en kijken. Hij zei ook niks en liep niet eens onze kant op. Gewoon staan; het hoofd meedraaien, maar verder geen spier verroeren en ook niks zeggen.

Dat meisje kon niet wegkomen en werd uiteindelijk door mij geslagen. Nu, 11 jaar later (ik ben nu 21 jaar oud), is dat meisje hier nog steeds boos om. Zij kijkt mij met de rug aan en haalt dat ene incident van 11 jaar geleden altijd weer naar boven als zij met mij praat of als zij met anderen praat waar ik bij ben. Zij beweert ook dat de littekens van die ene keer nog steeds op haar rug te zien zijn. In haar hoofd leeft dit dus nog steeds.

Daar hebben wij het dus: een volwassen, sterke kerel (de beer van het dorp; hij is namelijk écht sterk!) die niet ingrijpt als een tienjarig jochie op het punt staat om iemand te slaan.

Nu moet ik er wel bijvermelden dat die stoere ouwe mannekerel met de zonnebril een traag reactievermogen heeft (jij spreekt hem aan en hij reageert pas 5 seconden later) en hij is een persoonlijke vriend van mij. Misschien dacht hij wel: "Ah, mijn vriend Mark! Ik ga mooi niet ingrijpen omdat hij het is! "

Het kan ook zijn dat hij zich - door zijn trage reactievermogen - niet realiseerde wat er precies gebeurde, en dat hij - nadat dat meisje en ik al uit zijn gezichtsveld verdwenen waren - dacht "Oei! Ik had moeten ingrijpen!"

Daarnaast denk ik ook niet dat we hier zomaar het gedrag vanuit Rusland willen overnemen, waar Gay bashing bijvoorbeeld nog een regelmatige toepassing is die wordt gehanteerd. Zelfs het feit dat het zijn van een homoseksueel persoon daar strafbaar is met gevangenisstraf toont toch aan dat die cultuur op enkele vlakken redelijk achter staat ten opzichte van de westerse cultuur.


Homofiel zijn is niet strafbaar in Rusland. Propaganda maken voor niet-traditionele relaties richting minderjarigen is daar wel strafbaar. Daarom mag er in Rusland niet openbaar worden gedemonstreerd voor het flikkerhuwelijk, maar op een plek waar geen kinderen zijn, zoals in een schuurtje met leeftijdscontrole bij de entree, mag dat wel.

Ik vind dat een goed systeem. Dan heb jij geen smerige flikkerparades waarop twee homofielen elkaar in het openbaar zitten te kontneuken terwijl de rest naakt loopt, maar jij hebt ook geen homofielen die vervolgd worden of gedwongen worden om - tegen hun zin in - met een vrouw te trouwen. Jij kunt gewoon homofiel zijn, homofiele cafés bezoeken en zo nichterig zijn als jij maar wilt, zolang jij dat maar niet in het openbaar doet. Thuis of in een homofiel café mag jij doen wat jij wilt. Als jij in Rusland op straat handjes vasthoudt met een andere kerel, wordt dat niet geaccepteerd door de lokale bevolking en heb jij grote kans om door iemand in elkaar te worden gebeukt.

Zelf heb ik niks tegen homofielen. Iemand die als een homofiel geboren wordt, kan daar zelf verder niks aan doen.

Waar ik wel wat op tegen heb, zijn transgeslachten. Als ik des lentes of des zomers in Amsterdam ben en ik zie twee "vrouwen"voeten met teennagellak met daarboven twee haarloze benen en daarboven vervolgens een mannengezicht met lang haar... Jij wilt niet weten hoe walgelijk ik zoiets vind. Ik zit dan in de volle verwachting om een mooie dame te zien, en dan staat daar een kerel! Ongelofelijk smerig. Om kotsmisselijk van te worden...

Die transgeslachten mogen wat mij betreft wel van de straat worden gehaald. Landen die dat ook echt doen, juich ik daarom van harte toe. Helaas is het zijn van transgeslacht in Rusland wettelijk toegestaan. Ik zou dat hele transgeslachtgedoe echt keihard verbieden als ik het voor het zeggen had in Rusland, en iedereen die meedoet met dat trans-gedoe opsluiten in psychiatrische inrichten om hen te genezen.

markwiering
legian
Ik begrijp nog steeds niet hoe dit nou in elkaar steekt. Zelfs na dit 'grondige' verslag, sterker nog ik raak je steeds meer kwijt. Misschien kan je het nog eens uitleggen, het liefst met plaatjes erbij.


Het is heel simpel. Jij fietst. Iemand anders fietst ook. De andere persoon fietst harder dan jij. Die persoon fietst nu nog achter jou. Maar, aangezien die persoon harder fietst dan jij, komt hij wel steeds dichterbij. Na een tijdje zit hij vlak achter jou. Hij fietst langs jou. Daarna is hij jou voorbij gereden.

Een stoere ouwe mannekerel zou dan denken: "Die persoon laat ik niet op mijn eer schijten!" en begint harder te fietsen, totdat hij de persoon die hem net heeft ingehaald, zelf weer ingehaald heeft. Om te voorkomen dat die persoon opnieuw op zijn eer kan schijten, begint de stoere ouwe mannekerel harder te fietsen. Zodoende blijft de stoere ouwe mannekerel de voorste met fietsen en wint hij de wedstrijd.

Vakken zijn onderdeel van een studie, als je dat vak haalt ben heb je dus niet ineens een studie afgemaakt zoals je nu stelt. Daarnaast heb ik nog nooit van een studie, of vak vrijetijdsbeheer gehoord.


Ik maakte een fout. Ik bedoelde niet dat dit vakken zijn, maar studies. Er zijn letterlijk studies die "wijsbegeerte" en "communicatiewetenschappen" heten... Op de universiteit, nota bene!

Dus welke opleiding heb jij gedaan? Oh wacht, 'Nederlands epistelsels schrijven over onderwerpen die er niet toe doen'? Of was dat maar een enkel vak.


Ik studeer nog. Ik studeer Bachelor Informatica op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ik ben een tweedejaarsstudent.

En hier komt het aapje uit dat mouwtje. Weer de vrouwen, ik zou bijna denken dat je er bang voor bent.


Het heeft een beetje te maken met een persoonlijke frustratie van mij, waarbij bijna altijd - echt in zeker meer dan 95% van de gevallen - als ik een prachtdame op de universiteit zie en ik haar probeer te versieren, blijkt dat zij psychologie, communicatiewetenschappen, wijsbegeerte of een andere softe studie doet. Altijd als ik dit hoor, loop ik weer door, want mijn toekomstige vrouw moet natuurlijk wel een beetje IQ hebben. Dat heb jij niet als jij een softe onzinstudie doet.

Dus jij wilt alleen maar landen zoals Rusland, China en USA (landen die wel echt een ruggengraat hebben en alleen voor zichzelf bezig zijn, in tegenstelling tot de landen die je noemt) op deze aardkloot? Gelukkig genoeg games die ons kunnen voorbereiden. Misschien dat ik dan toch Fallout maar eens een keer moet gaan oppakken.


De Verenigde Staten van Amerika is juist de pestkop op deze wereld, die andere landen - onder dreiging van militair geweld - dwingt om in dollars te blijven handelen. Landen die dit niet doen, worden kapot gebombardeerd. Voorbeelden zijn: Joegoslavië, Libië, Irak en nu... Syrië.

Rusland heeft wel een ruggengraat, ja. Rusland voert een onafhankelijke politieke koers ten opzichte van de huidige EU-landen. Rusland is nog openlijk patriottisch en eert haar eigen geschiedenis i.p.v. vaderlandslievendheid gelijk te stellen aan nationaal-socialisme en de eigen geschiedenis ofwel te vergeten, te bagatelliseren of de grond in te boren.

China heeft ook een duidelijke ruggengraat. China is verder wel een land waar ik gemengde gevoelens over heb. In China worden bijvoorbeeld honden levend gevild, wat ik echt afgrijselijk vind. China is ook het land waar het voeten inbinden - lotusvoeten - gebeurde. Chinese vrouwen houden er heel erg van om tegen de balzak van mannen te schoppen. Dit zie ik heel vaak in Chinese films en in YouTube-video's waarin bijvoorbeeld een Chinese vrouw tegen een man vecht.

In Europa weten vrouwen dat het vreselijk veel pijn doet bij een man als er iets tegen zijn balzak aankomt. Zij weten ook dat de kans bestaat dat hij na zoiets niet meer kan voortplanten. Daarom blijven zij meestal van de balzak af en slaan zij gewoon tegen jouw wangen aan als zij boos zijn.

Maar, een Chinese vrouw denkt meteen: "Waar is zijn balzak?", om daar vervolgens tegenaan te trappen of te stoten, of om de balzak vast te grijpen en daar vervolgens op haar allerhardst in te knijpen.

In Thailand is het nog erger. Daar houden vrouwen ervan om, stiekem in de nacht als hun man slaapt, een scherp mes te pakken en de piemel er snel af te snijden, als zij boos op hun man zijn.

Afgezien van jou sterke afkeer richting vrouwen en dat ze schijnbaar alles alleen maar fout doen en slechte eigenschappen hebben. Ben ik het wel eens met het feit dat je iemand ook gewoon direct moet aanspreken als die iets tegen je doet. Niet via via en ook niet hogerop, wil je het afhandelen dat gewoon een op een met elkaar het uitpraten.


Ik heb helemaal geen sterke afkeer tegen vrouwen. Ik heb überhaupt geen afkeer tegen vrouwen. Ik hou van vrouwen!

Maar, ik ben wel wat traditioneler in de zin dat ik van mening ben dat een vrouw vrouw moet zijn en een man een man. Ik sta daarom wel negatief tegenover mannen die vrouwengedrag vertonen, of vrouwen die op kerels willen lijken. Als kerel moet jij gewoon jouw eer verdedigen als iemand jou inhaalt op de fiets, en niet als een vrouw denken: "Laat die persoon maar gaan!"

Sommige mensen zijn wel van mening dat ik van vrouwen hou die op mannen proberen te lijken omdat ikzelf hou van lichamelijk sterke vrouwen, maar dat is onzin. Er is niks onvrouwelijks aan een dame met brede dijen en stevige kuiten.

Het wordt pas mannelijk als zij een heel breed en gespierd bovenlichaam heeft tegenover een relatief dun en slap onderlichaam.

Maar ik zie jou graag inrennen op 15 man die midden op straat vrouwen loopt te verkrachten. Benieuwd hoe dat voor je afloopt.


Vijftien man... Jij kunt niet vijftien piemels tegelijkertijd een vagina in forceren. Dat zal toch echt één per één moeten gaan, dus ik zou mij alleen focussen op de persoon die daarmee bezig is door hem morsdood te slaan.

Ja, tenzij ik natuurlijk een hekel heb aan de vrouw die hij aan het verkrachten is, want als dat zo is, laat ik die man mooi zijn gang gaan!

Maar, als het een onbekend meisje is of een meisje dat ik wel ken, maar dat lief tegen mij is, zal ik alles proberen wat ik kan om te voorkomen dat zij verkracht wordt.

Lichaamstaal heeft ook een psychologisch effect op anderen. Als een kleiner iemand of een zwakker dier onverschrokken op jou afstormt, word jij evengoed bang. Dat komt omdat jij dan denkt: "Die persoon/dat dier is totaal niet bang voor mij. Dat moet een reden hebben. Diegene zal wel sterk zijn!"

Er is zelfs zo een filmpje, volgens mij uit Turkije (of Egypte, ik weet het niet meer precies), waarin één enkele politieman op een grote menigte mensen afrent en er met zijn gummiknuppel helemaal op los mept. Jij zou denken: "Die man is er geweest!", maar nee, de hele massa werd bang voor hem. Hij verjaagde in zijn eentje de hele rellende groep mensen en iedereen rende bang voor hem weg, ook al waren zij met meer dan tien, terwijl die politieagent in zijn eentje was.

Aah kijk ik ben niet de enige die veel en snel zweet en met het koude weer in weinig kleding naar buiten gaat. Het is fijn om te weten dat ik dus niet de enige gek ben die dat doet.


Mensen zoals jij en ik zijn zeldzaam. Ik zie namelijk nooit mensen om mij heen die in de winter in korte broek en korte mouwen naar buiten gaan! Zelfs in de lente, wanneer ik zit te zweten van de hitte, zie ik sommige mensen nog in een jas lopen, "want het is toch wel koud!"

Een voordeel aan de zomer is wel dat de vrouwen om mij heen meer huid blootstellen, waardoor ik makkelijker kan beoordelen of een dame wel of niet geschikt is. Bij een dame met een dikke spijkerbroek, kan ik moeilijk zien of het grote volume van haar benen uit spierweefsel of vet bestaat, maar als haar benen bloot zijn, zie ik dat wel!

Een nadeel is weer dat ik mij dan minder zelfverzekerd voel om zo een dame te benaderen, juist omdat ik dan verschrikkelijk zit te zweten. Ik ben dan bang dat ik haar als stinkbom benader en haar alleen daardoor al verlies, zelfs als ik vlak voor vertrek van huis heb gedoucht, schone kleren aan heb getrokken en met deodorant heb gespoten.

De winter vind ik het prettigst. Dan bepaal ik zelf de comfortabele temperatuur. Is het te koud? Naar de houtkachel toelopen en daar even opwarmen. Is het te warm? Raampje open.

En ook in de auto: dan kan ik met een prachtige draaiknop de exacte temperatuur afstellen. Des zomers staat die draaiknop op zijn koudste stand terwijl de luchtverkoeling op de maximale stand staat, maar zelfs dan kan het warm zijn. Bovendien verbruikt de auto veel meer benzine en heeft de motor veel minder kracht als die luchtverkoeling "A/C" aan staat.

markwiering
Even richting Sinner, horizon, JustMike, Grovonion, Nomak, centurion81, Confusie en MikeMannuh.

Doordat ik erg veel reageer in het topic "Frustraties" lijkt het erop dat ik heel veel frustraties heb. In werkelijkheid valt dit wel mee. Ik vind voornamelijk vervelend als mensen in mijn bijzijn roken, mij bumperkleven en als zij via tussenpersonen over mij klagen.

Voor de rest ben ik niet iemand die zich overal aan zit te ergeren!

avatar van Confusie
Dit is misschien het moment waar iemand jou mag complimenteren zoals de rechter dat ooit ook bij Ted Bundy deed vlak voor hij hem veroordeelde voor zijn afschuwelijke misdaden jegens de mensheid.

Dus laat ik dat nou maar doen dan ben er nou toch, nogmaals:

Komt nog wel een keer goed met jou.

markwiering
Confusie schreef:
Dit is misschien het moment waar iemand jou mag complimenteren zoals de rechter dat ooit ook bij Ted Bundy deed vlak voor hij hem veroordeelde voor zijn afschuwelijke misdaden jegens de mensheid.

Dus laat ik dat nou maar doen dan ben er nou toch, nogmaals:

Komt nog wel een keer goed met jou.


Die laatste zin van jou komt erg negatief over, Confusie. Jij doet hierdoor net alsof het nu niet goed met mij gaat.

avatar van Confusie
Volgens mij hebben we die discussie al eens gevoerd.

markwiering
Confusie schreef:
Volgens mij hebben we die discussie al eens gevoerd.


Niet echt. Ik weet alleen dat jij dezelfde zin herhaalt, en dat mijn reactie daarop hetzelfde is als de eerste keer.

avatar van Confusie
Ja, en dat gaan we dus niet nog eens doen.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:28 uur

geplaatst: vandaag om 13:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.