menu

Overig / Algemeen / Het grote tv / filmtopic

zoeken in:
avatar van Sinner
Manny Calavera schreef:
Ben je als horrorliefhebber al naar Saw X geweest?


Nou wat vroeger dan voorzien maar vanmiddag na een kopje koffie in de stad te doen toch nog even naar de bios geweest (we hebben beiden een abo dus dat scheelt altijd) en Saw X dan inderdaad maar wezen kijken.

Blij te melden dat ik het makkelijk een van de beste delen in de reeks vind. Ik zou misschien wel gaan spreken van de sterkste samen met de eerste of tweede. (sowieso zijn de eerste drie de 'echt' goede delen imo en de rest...eh vermaak op een heel bedenkelijk niveau). Niet alleen de traps doen hier 'fair' aan maar ook Tobin Bell krijgt voor het eerst ook echt een karakter rol te spelen en het is aardig om hem eens te zien als 'gewone' man. Prima filmpje.

avatar van Nomak
Sinner moet je voor Saw X al die andere delen gezien hebben?
Ik heb alleen de eerste 3 ofzo gezien, en herinner me enkel de eerste nog helder.

avatar van Confusie
Hoeft zeker niet het zit namelijk tussen de eerste en de tweede in.

Alles na de derde sowieso uitmelkerij en een excuus om meer martelporno scenes te laten zien.

Al heb ik het wel leuke films gevonden altijd en de rol van Bell erg memorabel.

Ben ook wel van plan om deze komende week te gaan zien.

avatar van Sinner
Nomak schreef:
Sinner moet je voor Saw X al die andere delen gezien hebben?
Ik heb alleen de eerste 3 ofzo gezien, en herinner me enkel de eerste nog helder.


Nee. Zoals Confusie al aangeeft. De eerste drie zijn voldoende. Je zou zelfs enkel de eerste gezien hoeven te hebben en daarna deze kunnen bekijken. Al spoil je dan wel enkele kleine surprises in de rest van de serie.

avatar van Manny Calavera
Je hoeft alleen Saw 1 gezien te hebben (die komt overigens begin november op Netflix) want dit is een direct vervolg op de gebeurtenissen uit deel 1. En stiekem kan je zelfs deze film kijken zonder deel 1 te kennen, maar dan zijn bepaalde achtergronden lastiger.

Ik heb de film nu ook gezien, vond hem geweldig. Echt een old school Saw en dat is heel lang geleden. Tobin Bell is zo goed als John Kramer. Wekt zelfs hier sympathie op en de slachtoffers gun je het bijna. Het is bloederig, het is neergeestig en het zit prima in elkaar.

avatar van Nomak
Bedankt voor de antwoorden. Een rechtstreeks vervolg op de eerste, nu heb ik er echt wel zin in.

avatar van Nomak
Winkelwagentje schreef:
Het einde laat inderdaad nog wel een mogelijkheid tot een derde serie. Al denk ik dat het voor het verhaal beter is als de serie hier stopt.
Dit was dus over "Alice in Borderland". Bizar, maar ik zag gisteren dat er toch echt weer een nieuw seizoen komt. Ik kijk er wel naar uit, erg benieuwd hoe ze dat gaan aanpakken.
Nomak schreef:
La Meglio Gioventù, meer dan 6 uur lang, maar zou erg goed moeten zijn. Ben erg benieuwd, ik heb de laatste tijd wel zin in dat soort lange films.
Echt wel een topper. Bizar dat ik zo lang heb gewacht om dit te bekijken. Ik herinner me nog levendig de lyrische berichten van een zeker MovieMeter user met de naam "speranza" die deze film met hart en ziel verdedigde. Dat is ondertussen ook al zeker een jaar of 15 geleden.
In elk geval vlogen de 6 uur voorbij en heb ik eigenlijk zin om dit binnenkort nog eens te herzien.

The Creator ook gezien vandaag. Niet slecht, maar ook zeker niet het meesterwerk wat ik had verwacht. Ik had eerlijk gezegd een nieuwe Matrix / Blade Runner / Terminator verwacht, maar niets is minder waar. Ik durf zelfs zeggen dat de trailer beter was dan de film, in elk geval schepte de trailer veel te hoge verwachtingen die de film niet kon waarmaken.

Dan zag ik in de bioscoop nog de trailer van The Marvels. Werkelijk ongelooflijk hoe dat hele Marvel ding is afgegleden naar een toch wel heel erg laag niveau. Enorm kinderachtig en ook wel erg woke. Smaken verschillen, maar ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat er mensen zijn die hier echt naar uitkijken. Als je ziet waar het ooit is begonnen en waar we nu zijn aanbeland, dan lijkt het me toch dat dit op een heel ander publiek is gericht. Triestige evolutie, misschien beter gewoon de stekker eruit trekken..

avatar van Sinner
Nomak schreef:
Smaken verschillen, maar ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat er mensen zijn die hier echt naar uitkijken. Als je ziet waar het ooit is begonnen en waar we nu zijn aanbeland, dan lijkt het me toch dat dit op een heel ander publiek is gericht. Triestige evolutie, misschien beter gewoon de stekker eruit trekken..


Dit is inderdaad ook 'op een heel ander publiek gericht'. Familievriendelijk, voornamelijk met een komische noot en lachen, gieren, brullen als je de regisseur zo moet geloven in bepaalde interviews. Mij leek het ook eerder huilen, tenen krommen en vooral wegblijven uit de bios maar goed...

Het is tegenwoordig HEEL erg hit & miss bij Marvel. (ook in de comics trouwens). Een deel is prima, een deel is huilen met de pet op.

avatar van Manny Calavera
De tijd dat ik nog echt naar een MCU film uitkeek ligt wel al een paar jaar achter me. Na Endgame was een jarenlange pauze nodig, beter kon niet. Daarna volgde heel veel middelmaat tot zelfs troep. Uitzondering, Guardians 3. Die raakte me echt.

Er is sowieso een overkill aan superheldenfilms en series. DC maakt ook vaak hele matige dingen. Shazam 1 en 2, hoe verzin je het aan middelmaat.

Toch kijk ik wel door, zeker met een biosabonnement ga je toch al snel weer.

Dit jaar nog The Marvels en Aquaman 2. Geen films waarvan je denkt, poe zeg wat boeiend.

avatar van Nomak
Nomak schreef:
Top Boy aan't kijken op Netflix.
Eerste twee seizoenen zijn erg kort met maar 4 afleveringen, vanaf het derde seizoen zijn er meer afleveringen. En dit is echt wel een sterke serie. Een rauwe realistische weergave van het leven op straat met armoede, drugs, afrekeningen,... Komt erg dicht bij The Wire.

Laatste seizoen nu ook gezien.
Echt ongelooflijk goede serie met een perfect einde.

avatar van Nomak
Deze ochtend was ik in de auto naar de radio aan het luisteren en werd er toevallig besproken hoe het komt dat de nieuwe Marvel films het niet zo goed doen in de bioscoop.
Er werden door de "expert" argumenten aangehaald dat er een oververzadiging is aan superheldenfilms, dat de films al vrij snel op een streamingsdienst als Disney+ terechtkomen waardoor mensen minder snel naar de bioscoop gaan. En ook dat het moeilijker is om nieuwe mensen aan te spreken omdat er in de loop der jaren een heel universum is gecreëerd en dat je eigenlijk al zo een 30 films en 10 series moet zien om The Marvels goed te begrijpen..

Daar ben ik het wel allemaal mee eens, vooral die oververzadiging. Ik hou ook wel van superheldenfilms met de bekende helden. Maar ik vind niet dat letterlijk elke obscure superheld waar nog nooit iemand van heeft gehoord een eigen film hoeft te krijgen..

Wel opvallend dat er niet werd gezegd dat een groot deel van de mensen helemaal niet zit te wachten op die hele woke onzin waar Disney/Marvel nu mee bezig is. Het lijkt wel alsof men het probleem gewoon niet durft te benoemen.
Ik ben er ook helemaal klaar mee. Waarom moet Ariel de zeemeermin tegenwoordig een donkere huidskleur hebben? Waarom mag Sneeuwwitje niet meer wit zijn? Waarom moet Michael B. Jordan gecast worden als de nieuwe Hercules?? Is Hercules niet Grieks? Dit zijn toch allemaal bestaande personages waarbij mensen al decennialang een beeld hebben, waarom moet dat veranderd worden? Introduceer dan gewoon nieuwe personages..
Ik vind Dakota Fanning een geweldige actrice, maar als er ooit een nieuwe Shaft film komt, dan hoeft zij van mij niet de hoofdrol te spelen hoor, daar mag gerust een mannelijke man met een donkere huidskleur voor worden gecast..

avatar van Manny Calavera
Volgens mij is het een kwestie van factoren. Oververzadiging, maar dat komt ook omdat tig bedrijven superheldenfilms maken naast Marvel. Ook DC, Sony en noem ze op. En er komt gewoon heel veel middelmaat uit. De echte topfilms scoren nog wel, zoals Spider-Man of Guardians of the Galaxy.
En woke inderdaad. Dat is zo geforceerd. Een held die zwart is, Chinees is, latino is, gay is, non-binair is. Mensen kijken dit niet voor politieke genderagenda's, maar omdat ze gewoon vermaakt willen worden.
Marvel heeft het verpest met identiteit. De nieuwe helden spreken niet aan, er is geen overkoepelend plot meer en de actie is steeds meer uit een computer geperst. De films lijken op elkaar.

Ben zelf ook vermoeid aan het raken. Superheldenseries skip ik al, films pak ik nog wel mee maar niet allemaal meer in de bios.

avatar van Nomak
Vrijdag Godzilla Minus One.
Lang geleden dat ik zo heb uitgekeken naar een film. Net een ticket gekocht om in Kerkrade te gaan kijken want in België is de release pas over een paar weken, daar wil ik niet op wachten.

avatar van Sinner
Nomak schreef:
Vrijdag Godzilla Minus One.


Ik ben er eigenlijk wel benieuwd naar. Speelt ook gewoon in Maastricht als ik me niet vergis. Maar denkelijk ga ik eerst Napoleon kijken. Als het er van komt.

Overigens onlangs The Nun 2 gezien. Matig. Dat hele spin-off gedoe van the Conjuring (en de hoofdreeks) mogen ze best wel stopzetten van mij. Daarna Hermana Muerte, toevallig ook over een klooster en een non. Deze was wel redelijk goed en vertelde het voorverhaal van een van de meer memorabele karakters uit de film Veronica. Zonder echt een prequel te zijn op die film. Appendage op Disney+ was ook best wel okay, meer een psychologische thriller dan horror, een beetje goofy af en toe, maar wel leuk gedaan en deed wat denken aan een kruising tussen 2 cultfilms uit de jaren '80 Basket Case en Invasion of the Body Snatchers. En tenslotte was When Evil Lurks (Argentijnse film) een van de betere horror films van het laatste jaar. Vrij brutaal en naargeestig.

Ook de eerste afleveringen van het nieuwe seizoen van American Horror Story gezien - wederom eerder matig. Ook een reeks die na 12 seizoenen en een spin-off zijn beste tijd wel gehad heeft. En de eerste drie episodes van Ahsoka - waar ik best aangenaam verrast door was. Lijkt er wel op dat de Star Wars tv series beter zijn dan de laatste bios films tegenwoordig.

avatar van Manny Calavera
Nomak schreef:
Vrijdag Godzilla Minus One.
Lang geleden dat ik zo heb uitgekeken naar een film. Net een ticket gekocht om in Kerkrade te gaan kijken want in België is de release pas over een paar weken, daar wil ik niet op wachten.


Same, ik ga dan ook dit weekend. Jammer dat Pathé 'm op hele irritante tijden draait.

De film zal wel slecht scoren hier denk ik, ivm de Japanse taal. Ik kijk er enorm naar uit.

Recensie Godzilla Minus One - Review op FilmTotaal


avatar van Nomak
Sinner schreef:
Ik ben er eigenlijk wel benieuwd naar. Speelt ook gewoon in Maastricht als ik me niet vergis.
Klopt, maar Kerkrade is makkelijker bereikbaar dan Maastricht vind ik, en al helemaal beter om te parkeren.
Manny Calavera schreef:
Same, ik ga dan ook dit weekend. Jammer dat Pathé 'm op hele irritante tijden draait.

De film zal wel slecht scoren hier denk ik, ivm de Japanse taal. Ik kijk er enorm naar uit.

Recensie Godzilla Minus One - Review op FilmTotaal

Echt wel een geweldige film met een super agressieve Godzilla. Ook de mensen in de film lopen er niet zomaar wat bij om erbij te lopen, nee, ze hebben persoonlijkheid en zijn goed uitgewerkt.
Is dit de allerbeste Godzilla film ooit? Ik weet het niet, maar het is wel echt wel een heel erg goede en voor mij de beste film van 2023.

avatar van Nomak
Nog een filmtip voor fans van Michael Mann. Na jaren wachten is nu voor het eerst de Director's Cut van Blackhat op Blu-ray uitgebracht, deze heb ik meteen aangeschaft en bekeken. Ik vond Blackhat sowieso wel goed, maar deze versie is dus nog een stuk beter.
Dit vind ik nu de 2de beste film van Michael Mann, net na Miami Vice. Beide films hebben ook totaal geen humor, enkel een goed verhaal, mooi gefilmde locaties en serieuze personages die doelgericht te werk gaan. Dat is waar ik van hou in films van dit genre.

avatar van Sinner
Eindelijk John Wick 4 gezien met een vriend, en dat was ook de enige reden dat ik hem niet afgezet heb. Wat een saaie, gigantisch over-the-top en veel te lange, nietszeggende flop was dit zeg. Het eerste uurtje viel nog best mee, maar daarna werd de actie zo repetitief, de dialogen en poging tot verhaal zo saai dat ik me dus echt wel behoorlijk verveeld heb. Vond ik de eerste goed, de tweede ook best spectaculair en drie nog enigszins passabel dan is vier toch echt wel de doodsteek voor de reeks. Ondanks geruchten over een deel 5.

avatar van Manny Calavera
Helemaal met je eens Nomak.

Godzilla Minus One is een absoluut meesterwerk. Voor mij de beste Godzilla ooit gemaakt. Wat een bioscoopavontuur was dit.

avatar van Nomak
Manny Calavera schreef:
Helemaal met je eens Nomak.

Godzilla Minus One is een absoluut meesterwerk. Voor mij de beste Godzilla ooit gemaakt. Wat een bioscoopavontuur was dit.
Meesterwerk is inderdaad het juiste woord. Ik denk nu ook wel dat dit de allerbeste Godzilla ooit is. Is ook gewoon ongelooflijk dat dit is gemaakt met een budget van 15 miljoen dollar. Ik probeer deze week tijd te maken om dit nog een keer in de bioscoop te zien.

Wat vind jij van de trailer van Godzilla x Kong: The New Empire?
Voorlopig nog niet echt een fan van het nieuwe design van Godzilla, hij lijkt wel heel erg slank hier.

Ik kijk er wel uit naar die nieuwe vijand, Scar King ziet er echt wel bruut uit. Er is nog niet veel bekend over het verhaal, maar het gerucht zou zijn dat Scar King ook de hulp heeft van een andere Kaiju, een zeker Shimu. Deze Shimu zou de oudste en sterkste Titan zijn van allemaal. Hier is Kong natuurlijk niet alleen tegen opgewassen en moet hij de hulp van Godzilla inroepen.
Lijkt me geweldig entertainment. Bizar dat Mosterverse nu echt wel de kant opgaat van de oude Japanse Godzilla films waarin onze favoriete Kaiju de strijd aangaat met allerlei verschillende gigantische monsters.

avatar van Manny Calavera
Ik vind The new empire er niet uit zien. Dit spreekt me ook echt totaal niet aan, zeker niet na de vibe van Minus One.

avatar van Sinner
Nomak schreef:
Wat vind jij van de trailer van Godzilla x Kong: The New Empire?
Voorlopig nog niet echt een fan van het nieuwe design van Godzilla, hij lijkt wel heel erg slank hier.


Die trailer doet mij in ieder geval bizar weinig. Net zoals dat ik Godzilla vs Kong ook een regelrechte aanfluiting vond. Wat vreemd was want zowel Kong als King of the Monsters vond ik beiden erg leuke film. Maar deze trailer geeft me net zowat hetzelfde gevoel dat ik ook bij GVK had - die twee titanene ziien er zo gewichtsloos en pluche uit ivm eerdere delen. Ze stonden zelfs verdorie te vechten op vliegdekschepen.

Ik heb er weinig hoop op. Ivm mijn epilepsie ook niet bizar veel in de bios geweest (wel nog een abo en Godzilla-1 en Napoleon wil ik nog zien).

avatar van Sinner
Five Night's at Freddy vanavond. Met afstand een van de slechtste films die ik dit jaar gezien heb. Nochtans leende het idee en concept best wel voor een aardige horror film. Dit was echter een soort van melodrama met nada horror, nada spanning en ampter kills en 0 fun. Dan vond ik het soortgelijke WIlly's Wonderland met Nicholas Cage in al zijn over-the-top glorie toch wel vele malen leuker dan dit miserabel schouwspel. Want ook hier heb ik dus echt moeite gehad om bij de les te blijven.

avatar van Ajax&Filmfreak
Ik heb vanavond Ready Player One (2018)
zitten kijken. Als gamer kan het bijna niet anders dan dat je deze film kan waarderen.

avatar van Manny Calavera
Ik heb Wonka gezien, wat een doodsaaie en niet boeiende film.

Deze maand ga ik nog naar Aquaman 2 (dat gaat geen hele goede worden) en de nieuwe animatiefilm van studio Ghibli. The boy and the heron. Naar die laatste kijk ik wel echt uit.

avatar van Confusie
Wel benieuwd naar Rebel Moon maar snap nog steeds niet wat Michiel Huisman in Hollywood doet en waarom hij rollen krijgt die ook naar een ander hadden kunnen gaan.

Hele saaie, beperkte acteur.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Paar serie tips:
11.22.63 op Prime, miniserie met Dave Franco in de hoofdrol, naar het gelijknamige werk van Stephen King

This is Us, alle seizoenen op Disney Plus, seizoen 1-3 op Prime en vanaf januari ook alle seizoenen op Netflix. Eén van de beste dramaseries ooit gemaakt en uitermate geschikt om samen met de vrouw te kijken

avatar van Sinner
centurion81 schreef:
Paar serie tips:
11.22.63 op Prime, miniserie met Dave Franco in de hoofdrol, naar het gelijknamige werk van Stephen King


...doet me er aan denken dat dit een van de laatste fysieke (King) boeken is die ik gekocht heb en vreemd genoeg nog niet gelezen heb. (terwijl ik sommigen erna wel heb gelezen)...

avatar van Nomak
Manny Calavera schreef:
de nieuwe animatiefilm van studio Ghibli. The boy and the heron. Naar die laatste kijk ik wel echt uit.
Hier kijk ik ook heel erg naar uit. In België was de release al op 1 november, maar om één of andere reden net als Godzilla -1 NIET bij Pathé in Vlaanderen, bizar.
Gelukkig woon ik dicht genoeg bij de Nederlandse grens.
Sinner schreef:

11.22.63 op Prime, miniserie met Dave Franco in de hoofdrol, naar het gelijknamige werk van Stephen King
Deze is inderdaad heel goed. Paar jaar geleden gezien toen het op tv werd uitgezonden. Het boek heb ik ook gekocht, maar nog geen tijd voor gehad.

avatar van Nomak
Ik heb ook Zondebokken gezien. Geen erg goede film, misschien vooral interessant voor mensen uit de Limburgse grensstreek en die meer willen weten over de geschiedenis die zich daar heeft afgespeeld.

Nu was ik me de gehele speelduur aan het afvragen waarom die Matteo Simoni zo wordt opgehemeld, want wat hij hier laat zien is erg ondermaats en komt niet eens in de buurt van de top 10 Belgische acteurs. Blijkt dat Matteo Simoni helemaal niet eens meedoet in deze film, het gaat om een lookalike met de naam Mitchell Spruyt.

Dan wil ik op Netflix nog Girl, Interrupted aanraden. Soort van One Flew over the Cuckoo's Nest, maar dan met een vrouwelijke sterrencast en niet zo goed als het Meesterwerk met Jack Nicholson.

Op Netflix ook nog Leave the World Behind. Online zijn de meningen heel erg verdeeld. Zelf vind ik dit één van de beste films van 2023. Mysterieus en de spanning is erg voelbaar van het begin tot het einde.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:49 uur

geplaatst: vandaag om 11:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.