menu

Overig / Algemeen / Het grote tv / filmtopic

zoeken in:
avatar van Ajax&Litmanen1
geplaatst:
Grovonion schreef:
Man in the high castle is echt goed, en ook eens een serie die een einde heeft dat er niet haastig bij werd bedacht, maar die zo gepland was van het begin. Ook gebaseerd op een erg goed boek(je) van de master himself Philip K. Dick.


Heb het een paar afleveringen volgehouden in seizoen 1, maar vond het echt saai. Wel jammer, want het thema is erg interessant.

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
geplaatst:
Fonzzz002 schreef:
Er is al een scene van de Uncharted film te zien op Youtube. Ziet er gewoon uit als geinig popcornvermaak ala Fast And The Furious.


En.. de film was dikke kak! Het is ongeveer zo accuraat naar de games als Dragon Ball Evolution naar de manga was. De personages en verhaallijnen waren allemaal zo drastisch veranderd dat je mij wijs had kunnen makken dat het een origineel concept was, die toevallig dezelfde namen als Uncharted personages gebruikte. Sully was nog wel de grootste insult. Die ging van een sterk vader-figuur naar een vervelend mannetje dat Nate alleenmaar gebruikte voor zijn eigen doeleindes. Heb in tijden niet meer zo'n slordige (en miscaste) adaptatie van een personage gezien.

Nathan Drake z'n persoonlijkheid was het enige dat een beetje in de buurt van de games kwam en het vliegtuig gevecht was redelijk accuraat nagedaan. Het eindgevecht met die helikopters en piratenboten was suuupervet, al was dat niet op de games gebaseerd.

avatar van Sinner
geplaatst:
Fonzzz002 schreef:


En.. de film was dikke kak!


Nou ik heb me dus wel vermaakt. Het was geen 'Uncharted' film, maar de hele back & forth tussen Holland en Wahlberg en de eerste 2/3 van de film erg leuk. Het laatste ook wel, maar daar moest je wel volledig je suspension of disbelief bij uitzetten. Maar inderdaad het was eerder 'takes cues from' dan 'is based on'. Maar heb wel slechter gezien.

avatar van Sinner
geplaatst:
Oh. Vergeten. Vanmorgen The Northman gezien. Kan je nou al vertellen dat het een van mijn favorieten van het jaar zal zijn. De minst 'Eggers' / artsy film en veel meer grounded, maar wanner hij dan toch wat meer trippy gaat past dat perfect in de lore en concept van de vikings. (en de beste van zijn 3 films tot nog toe).

Visueel en qua soundtrack is de film bijwijlen erg indrukwekkend, het verhaal zit toch wat meer in dan je initieel in de trailers ziet en de wereld die Eggers hier schept is meer echt dan die in de meeste films. Grijs, grauw, onvriendelijk en in bijna alle gevallen wordt iedereen gedreven door zelfbehoud en winstbejag. Geen dappere ridders en stoere helden dus. Weinig Hollywood, maar wel aannemelijk als 'ja, zo zou het er wel eens echt kunnen zijn geweest'. Overigens ook blij dat geen van de karakters zwart-wit zijn. Ook 'de slechterik' van dienst niet - dus ook hier geen moustache twirling bad guy die op zijn troon zit te wachten dat 'de goeierik' hem een kopje kleiner komt maken.

En de Anna Taylor Joy gaat het nog erg verder schoppen denk ik, zat ze verleden jaar al in een van mijn favoriete films (Last Night in Soho), ook al prima in Eggers eerste film The Witch en The Queens Gambit. Vermoed dat ze het nog wel ver schopt.

Ik vond hem top.

geplaatst:
Wel in mijn nopjes met mijn HBO Max eigenlijk.

Kwam best rauw op mijn dak toen ze gingen stoppen In Nederland in 2016.

Was op dat moment mijn enige streamingdienst pas daarna Netflix genomen.

Nu zijn ze weer terug dus en dat is wel nice.

Eindelijk Game of Thrones afgekeken.

Maar ook Vice Principals.

Sowieso Danny McBride die andere shows met hem die erop staan ook checken nou vind hem wel goed.

geplaatst:
Vind het heel erg jammer allemaal.

Hopelijk kunnen de heren op een of andere manier nog door zoals Jeremy Clarkson en zijn kornuiten uiteindelijk ook hebben gedaan.

En anders is er gelukkig natuurlijk altijd nog Nikkie de Jager.

Een en al smakelijke sensatie.

Die travestieten show op de zaterdagavond.

avatar van Ajax&Litmanen1
geplaatst:
Sinner schreef:
(quote)


Nou ik heb me dus wel vermaakt. Het was geen 'Uncharted' film, maar de hele back & forth tussen Holland en Wahlberg en de eerste 2/3 van de film erg leuk. Het laatste ook wel, maar daar moest je wel volledig je suspension of disbelief bij uitzetten. Maar inderdaad het was eerder 'takes cues from' dan 'is based on'. Maar heb wel slechter gezien.


Same. Heb me er prima mee vermaakt, maar ik heb dan ook nauwelijks Uncharted gespeeld. Vond het een prima avonturenfilmpje, maar meer ook niet.

geplaatst:
The Righteous Gemstones.

Steekt heerlijk de draak met Amerikaanse TV evangelisten die per privéjet rond de wereld reizen, nu al fan.

avatar van legian
geplaatst:
Gisteren aflevering 6&7 van Halo gezien en het is mij nu wel duidelijk wat voor mij de sterke en minder sterke punten van de serie zijn. Aflevering 6 was enorm genietbaar, na de actievolle 5e aflevering was het te verwachten dat er meer aandacht ging naar de politiek, ontwikkelingen en gesprekken. Maar dat hebben ze wat mij betreft erg sterk over gebracht. Hoe Halsey uiteindelijk weggewerkt wordt was tof, maar hoe ze daarna haar eigen dochter gebruikt laat geweldig zien hoe ze in elkaar steekt. Ook de opening met Chief die Cortana/Halsey test vond ik mooi gedaan. Ze zetten hiermee wel een belangrijk keuze moment op voor Cortana, hopelijk werken ze dat ook mooi uit. Daar zit voor mij de kracht merk ik. De focus op de personages en hun ontwikkelingen.

Aflevering 7 focust volledig op Kwan haar verhaal en dat blijkt simpelweg een ongelofelijk saai en cliché verhaal te zijn waar te weinig aandacht aan besteed wordt om goed uit te werken. Kwan zelf overtuigd niet en de hele opzet die ze haar meegeven is totaal niet interessant. Soren is dan wel een interessant personage, maar voor mijn gevoel is die er vooral ingeschreven om wat fans aan te spreken. Het is jammer want met wat meer aandacht hadden ze deze verhaallijn best interessant en pakken kunnen maken. Maar die aandacht gaat voornamelijk naar Chief zelf. Met als resultaat dat we hier kijken naar een pubermeisje die te graag wil bewijzen dat ze de grote verzetsleidster is (wat ze uiteindelijk ongetwijfeld zal worden...)

Daarnaast wordt er voor Chief en Makee een romantische opzet gegeven, die wat mij betreft volledig misplaatst is en niet werkt. Makee is sowieso een wat vreemd personage vindt ik. Enerzijds komt ze als vervangen van Arbiter over, aan de andere kant voelt ze heel erg als geforceerd relatie materiaal aan. Wat ze precies toevoegt aan het verhaal is mij nog onduidelijk.

Dan nog eventjes terug naar die actievolle 5e aflevering. Na afloop daarvan waren veel fans vooral erg lyrisch. En hoewel de actie er grotendeels goed uitziet, valt me vooral op hoe onrealistisch bepaalde dingen overkomen. Zoals het rennen van de Spartans, of hoe ze zich kunnen voortbewegen zonder enige vorm van weerstand van de natuurwetten (zwaartekracht, luchtweerstand etc.). Het maakt dat het uiteindelijk erg onrealistisch overkomt. Waarbij ik vooral moet denken aan verschillende trailers van de games, waarbij diezelfde acties wel realistisch aanvoelen. Oh en de rook, vuur en explosie effecten zien er in tegenstelling tot de rest te duidelijk uit als cgi. Verder was het wel tof om The Covenant in actie te zien. Vooral de Brute aan het einde die door lijkt te gaan voor Tartarus.

Over het algemeen is het nog best vermakelijk om te zien. De serie vervalt soms wel diep in het B kwaliteit territorium, tot lachwekkend aan toe. Maar weet over het algemeen nog wel te vermaken. Dit seizoen zal niet de boeken ingaan als een meesterwerk (ik verwacht uberhaupt niet dat de serie dat niveau gaat benaderen), maar het is gelukkig wel vermakelijk genoeg om te zien. Het is wel wat vreemd, aangezien ik de games hoog heb zitten had ik verwacht toch een stuk kritischer te zijn. Maar ik vermaak me hier een stuk meer mee dan veel andere series die de laatste tijd zijn uitgekomen.

avatar van Sinner
geplaatst:
Ik moet Halo nog altijd kijken. Komt er ook nog wel eens van. Maar ik moest deze week wel eventjes lachen met de hypochrisie van Disney. Een kameraad laat me tegenwoordig gebruik maken van zijn abo dus zo gezegd zo gedaan - en nou staat baas Muis tegenwoordig bekend om zijn uber Politiek Correct gedrag en lieflijkheid en zoetigheid en wat je ook maar wil - tot ik tot mijn verbazing zag dat er een kopje was met Stars met daarop...The Mayans.

Da's nou toch niet echt iets voor het huis van die Muis dacht ik zo met al dat buitensporig geweld. Ik vond Sons of Anarchy destijds (nu nog) erg goed en heb deze vervolgserie altijd al willen zien en ja hoor - daar staat hij dan. En wat ik zo ervan heb gehoord van mijn vader (dus ook fan is van beide series, ook omdat hij zelf aan Harley's werkt en er bezit en dus ook wel eens op treffens te vinden is) is het dus ook niet echt iets waar je aan denkt bij het woord 'Disney'. Maar goed. Leuk. Zo af en toe maar eens een aflevering bekijken. Misschien buiten op de tablet.

Over Marvel gesproken. Ik ben dan ook wel weer zo nieuwschierig naar Dr. Strange 2 In The Multiverse of Madness. Vond de eerste al een van de betere en leukere Marvel films en ook de tweede ziet er zeker goed uit. Pluspuntje is dat Sam Raimi aan het stuur staat. Niet alleen omdat ik dus ook wel benieuwd ben naar hoe veel van zijn horrorinvloeden erin zitten verwerkt, maar ook omdat hij met de originele Spider-Man 2 meteen ook een van de beste superhelden films ooit heeft gemaakt (nog altijd). Iets voor ergens komende week of de week erop te gaan bekijken.

avatar van Sinner
geplaatst:
Overigens...de nieuwe Resident Evil Netflix serie..

What the fuck

Het lijkt wel een of andere cheap sitcom / walking dead spinoff waar ze vlug even de naam RE op hebben geplakt, maar je kon niet verder van de games afstaan dan dit

...en dan heb ik het niet alleen over Wesker die plots een paar donkere pigmentjes meer heeft.

avatar van legian
Gisteren Halo afgerond en overal was het best vermakelijk. Het is uiteindelijk een creatieve hervertelling van het verhaal waarbij flink wat andere keuzes gemaakt worden. Voor de 'fans' is het volgens het internet (Twitter, Reddit, the usual places) heiligschennis. Maar ik heb me er best mee vermaakt. En dat terwijl ik groot liefhebber ben van de games.

Sommige keuzes zijn wat vreemd (waar het verhaal met Makee heengaat bijvoorbeeld) en doen denken aan de goedkopere B sci-fi series. Maar er wordt op andere plekken wel meer diepgang gezocht wat ik persoonlijk wel tof vind.

Visueel ziet het er bij vlagen erg sterk uit, terwijl het op andere momenten ook weer doet denken aan de goedkopere B sci-fi series.

Verwacht absoluut geen meesterwerk, maar een vermakelijke sci-fi in het Halo universum.

avatar van Grovonion
Ik kijk eens af en toe graag wat anime, en nu heb ik eens "So I'm a Spider so what" opgezet, en de eerste 4 afleveringen weten me te bevallen. Heeft ook een gamers/RPG insteek, best kortstondig vertier. En zeker niet de zoveelste standaard anime trope, tenminste in mijn nog steeds beperkte anime-wereld.

avatar van Ajax&Litmanen1
legian schreef:
Gisteren Halo afgerond en overal was het best vermakelijk. Het is uiteindelijk een creatieve hervertelling van het verhaal waarbij flink wat andere keuzes gemaakt worden. Voor de 'fans' is het volgens het internet (Twitter, Reddit, the usual places) heiligschennis. Maar ik heb me er best mee vermaakt. En dat terwijl ik groot liefhebber ben van de games.

Sommige keuzes zijn wat vreemd (waar het verhaal met Makee heengaat bijvoorbeeld) en doen denken aan de goedkopere B sci-fi series. Maar er wordt op andere plekken wel meer diepgang gezocht wat ik persoonlijk wel tof vind.

Visueel ziet het er bij vlagen erg sterk uit, terwijl het op andere momenten ook weer doet denken aan de goedkopere B sci-fi series.

Verwacht absoluut geen meesterwerk, maar een vermakelijke sci-fi in het Halo universum.


Ik vond het verschrikkelijk en een spuug in het gezicht van de gamereeks. Ik hoef geen 2e seizoen meer te zien.

avatar van legian
Ajax&Litmanen1 schreef:
(quote)


Ik vond het verschrikkelijk en een spuug in het gezicht van de gamereeks. Ik hoef geen 2e seizoen meer te zien.

Seizoen 2 komt er in ieder geval al aan, gelukkig hoef je die niet te volgen .

avatar van Sinner
Staat nog steeds op mijn lijstje. Ik kijk traditioneel heel weinig televisie in de zomer though. Er is overigens wel ook weer een nieuw seizoen Love, Death and Robots. Ook wel een must. Houd wel van anthologies. Toch die tablet maar eens naar buiten slepen.

avatar van Nomak
Sinner schreef:
Love, Death and Robots.
Ook aan begonnen, verrassend sterk!

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Erg Animatrixey, ook qua variability...

Zima Blue von'k een uitschieter.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:37 uur

geplaatst: vandaag om 18:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.