menu

Overig / Algemeen / Het grote tv / filmtopic

zoeken in:
avatar van Sinner
geplaatst:
Nomak schreef:
Ik heb gewoon het idee dat dit verhaal veel beter in de vorm van een serie had gewerkt.

Derde film is natuurlijk wel essentieel want na dit tweede deel zijn er nog heel veel vragen.


Die serie is er natuurlijk al jaren. Misschien wel bugettair wat aan de lage kant maar toch relatief redelijk goed te doen. De eerste 4 boeken worden hierin verwerkt.

Persoonlijk vind ik Timothee Chalamet best een goede Paul Atreides. De hele cast mag er zijn wat mij betreft. Dat er hier en daar sprongen worden gemaakt is niet zo vreemd bij een adaptie van een boek. Maar ik vind de arc van het karakter toch te doen en te volgen. Het is tenslotte al duidelijk dat hij een getrainde vechter is in de eerste momenten van film 1 en het boek. Net zoals zijn gaves en aanleg en ook de studies van de Freemen. De reis van het hele karakter gaat voornamelijk of nu het wel of niet te vermijden is dat hij de zogenaamde Messiah word of niet. Iets waar hij zich zelf ook lang tegen verzet.

Ik vind een derde film niet per se een must. Maar goed, die komt er toch. Alleen word het dus Messiah. Wat mij veel en veel minder interessant lijkt dan een samenvatting hiervan in bvb de eerste 20 minuten van Children of Dune. Dat de consequenties van de heilige oorlogen laat zien.

Mijn enige puntje is, als ik erover nadenk, dat het hele gebeuren rondom het Spice wat meer naar voren had mogen komen. Er zijn mensen die daadwerkelijk niet doorhadden dat het voor zowel intergalactische reizen alsook voor de Freemen zelf belangrijk was op het einde van deel 2. (ondanks de Harvesters).

Maar goed. Ik heb geen idee of er nog Director's cuts in het verschiet liggen van beide films met wat extra karaktermomenten of uitleg. (Ik weet dat bvb de Mentat uit film 1 van de Atreides volledig uit deel 2 is gesneden. Dus...)

avatar van Nomak
geplaatst:
Sinner schreef:
Die serie is er natuurlijk al jaren. Misschien wel bugettair wat aan de lage kant maar toch relatief redelijk goed te doen. De eerste 4 boeken worden hierin verwerkt.
Uiteraard liefst een serie met dit soort budget en dan gemaakt door Denis Villeneuve.

Sinner schreef:
Dat er hier en daar sprongen worden gemaakt is niet zo vreemd bij een adaptie van een boek. Maar ik vind de arc van het karakter toch te doen en te volgen.
Ik vind het gewoon bizar om het soort sprongen te maken die hier worden gemaakt. Paul krijgt bijvoorbeeld de opdracht om alleen door de woestijn te gaan en terug te keren, hij wordt dan ook gewaarschuwd voor alle gevaren. Ik dacht toen echt van oei, nu gaan we iets te zien krijgen. Maar helaas, we zien helemaal niets, het volgende moment komen we terecht in een actiescéne. Zo gaat het eigenlijk met alles rond zijn personage, het gaat allemaal zo makkelijk en wij moeten er als kijker maar gewoon in meegaan.

In een simpele low budget vechtfilm wordt er meer aandacht besteed aan de ontwikkeling van een personage. In deze Dune slaat men dat gedeelte van "training" telkens gewoon over. Alleen al daarom zou dit veel beter werken in een serie, al duurt de film eigenlijk lang genoeg om dit soort scenes er in te verwerken. Maarja, misschien komt er wel een langer durende director's cut, zoals jij ook al aanhaalt.


Wat me achteraf gezien eigenlijk wel stoorde was dat onze helden eigenlijk geen enkele tegenslag kenden in hun grote gevechten. Zelfs op het einde als ze met die wormen de vijand aanvallen gaat alles zonder enige tegenslag. Zelfs Rabban, toch wel één van de meest indrukwekkende figuren, wordt hier heel makkelijk uitgeschakeld. Dit wordt in de meeste andere grote epische films toch beter aangepakt. Ik mis hier een soort van Gandalf sterft moment, als je begrijpt wat ik bedoel. Dune 1 had dat wel met de dood van Duncan Idaho.

Wel verrassend om Anya Taylor-Joy hier te zien. Heel kleine rol van enkele seconden, raar want dit is ondertussen toch wel één van de bekendere actrices. Ik ben geen grote fan, maar wel jammer dat ze niet de rol heeft gekregen van die prinses want die Florence Pugh vind ik echt een vreselijk misselijke kop om naar te kijken..

avatar van Sinner
geplaatst:
Nou ik snap een deel van de kritiek wel. Maar bvb wat Raban betreft - die zie je toch wel gedurende de hele 2de film afglijden naar een lafaard met heel wat issues. Dreigend als hij de overhand heeft maar aangezien hem alles word ontnomen door zijn tegenslagen, meerdere en later zelfs zijn neef...en hierna ook nog eens tegenover de superieure vechter komt te staan? Domme bruut. Zoals het in het boek ook gewoon is.. Maar akkoord. Het had wel een minuutje langer mogen duren.

Overigens vind ik Anya-Taylor Joy en Florence Pugh beide erg aardige actrices. Buiten Dune om. Hier hadden ze nou niet bepaald de hoofdrol. Hetzelfde gold voor Christopher Walken. Ook even uit pensioen getrokken om 3 minuten in beeld te zijn. Beetje zonde. Altijd een van mijn favoriete acteurs geweest met Dafoe. Die ik dan eigenlijk liever die rol had zien vertolken.

Helaas zijn beide acteurs wel aflopende verhalen intussen.

avatar van Confusie
geplaatst:
Hellraiser: Judgment op blu-ray aangeschaft zelfs.

Toch niet zo’n verkeerde film als je het los van de franchise ziet wellicht.

Deze Pinhead voelt voor mij niet als het personage van Bradley of Barker maar als opzichzelfstaande film met koele nieuwe character The Auditor kan ik de symboliek goed waarderen.

avatar van Sinner
geplaatst:
Confusie schreef:
Hellraiser: Judgment op blu-ray aangeschaft zelfs.

Toch niet zo’n verkeerde film als je het los van de franchise ziet wellicht.Die franchise is ook effectief 2 delen lang. Waarvan de andere 10 of zo reeds bestaande scripts zijn die ze met (vaak heel wat) wat geforceer tot een Hellraiser film hebben pogen te maken. Soms wel vermakelijk though. (Met name 5 vond ik erg aardig).

Judgement was ook echt een echte poging tot het schrijven van een nieuwe Hellraiser film en een toevoeging te doen aan de lore van Barker met bvb die Auditor. Geen Bradley. Maar imo was deze toch wel een van de betere, bizarre delen en bijwijlen best goor.

avatar van Confusie
geplaatst:
‘What on earth is this place?’
‘It isn’t’


Paar rake oneliners ook wel van The Auditor met name.

Geschreven en vertolkt door de desbetreffende regisseur van dienst.

avatar van Nomak
geplaatst:
Ford v Ferrari gezien, en ik kan niet kiezen welke ik beter vind, deze film of Ferrari van Michael Mann. Erg verschillende films, maar ik vind ze allebei erg sterk en vind ze dan ook allebei 4 sterren waard.


Dan ook nog net The Queen's Gambit gezien. Korte serie waarvan vooral de eerste afleveringen erg goed zijn. Na een aflevering of 3 begint het niveau naar mijn mening toch wat in te zakken en geloofde ik steeds minder en minder in het hele schaakgebeuren. Een hoogtepunt komt dan wel nog in de voorlaatste aflevering, en het heeft niets met schaken te maken. Ik heb het over het moment dat ze terug naar het weeshuis gaat en de krantenknipsels ziet die de net overleden Mr. Shaibel trots had bewaard. Dat vond ik dus echt een prachtige scene.

Anya Taylor-Joy is wel een fijne actrice, één van de beteren van deze nieuwe generatie. Hier zet ze wel een onsympathiek personage neer vol met verslavingen en vooral die pruik werd met de aflevering vervelender om naar te kijken. Als actrice vond ik haar vooral goed in films als The Witch, Thoroughbreds en Morgan.

avatar van Manny Calavera
geplaatst:
Komen eindelijk een paar geinige blockbusters aan. Godzilla vs Kong en Ghostbusters de komende 2 weken.

Ik vind het tot nu toe een saai filmjaar.

avatar van Sinner
geplaatst:
Poor Things met Emma Stone, Willem Dafoe en Mark Ruffalo vond ik geweldig. Een donker, doch bijwijlen nog steeds komisch moralistisch en dramatisch fantasieverhaal met een feministisch ondertoontje bijwijlen doorspekt met softcore porno elementen. Gebaseerd op het Frankenstein verhaal. Emma Stone was geweldig als 'het monster' (dat ze niet is) die zichzelf en de wereld leert kennen. Ik had me van spoilers onthouden maar nou snap ik ook waarom hij 16+ is en vooral 's nachts draait.

De Roadhouse remake op Prime was erg vermakelijk. Ik zou zeggen zelfs leuker dan het origineel. Het neemt zichzelf nooit serieus en is vooral heel erg luchtig, maar als je van wat knokken houd, een leuke soundtrack en een echte kwal als slechterik dan is dit best een aardige optie. En damn. Gyllenhaal heeft nogal getrained voor de rol. Hij is net niet het maatje Connor Mcgregor, die hier vol overtuiging een heel gelukte parodie van zichzelf neerzet. Of...

In ieder geval waren de gevechten tussen hem en Gyllenhaal wel memorabel.

avatar van Sinner
geplaatst:
Godzilla x Kong The new Empire wezen kijken. En wat een prutfilm zeg. Kan meteen bij het slechtste wat ik in tijden gezien heb - richting de allerslechtste Transformers delen. Een dieproze / purpelen Godzilla met een minimum aantal minuutjes beeldtijd bungelt ergens achter Kong aan die tot zijn grote verbazing ontdekt dat Skull Island en en Hollow Earth, waar hij al die tijd heeft rondgelopen helemaal niet zo leeg zijn en er zomaar nog een heel leger beesten rondhangen. Een groep mensen die alles nog eens extra uit de doeken moet doen voor degenen die niet goed waren op aan het letten. Een paar belachelijk makke CGI knokpartijen en Godzilla die meestal stond te supporteren en....poef. Twee uur van je leven kwijt. Hopen dat dit ook meteen de laatste was. Ik vraag me af of dit door AI geschreven is of dat het als een komische variant op de voorgaande delen moet doorgaan. (nou ja ook het vorige deel was al bijzonder zwak).

Blij dat ik een abo heb en niet hoef te betalen hiervoor.

avatar van Nomak
geplaatst:
Sinner jammer om te lezen dat dit zo is tegengevallen. Als grote Godzilla fan ga ik sowieso kijken, en ik hoop dan ook dat de film mij wel bevalt. Al zijn mijn verwachtingen lager dan bij de vorige Monsterverse films. In elk geval denk ik dat dit zeker niet de laatste Monsterverse film gaat zijn.

avatar van Sinner
geplaatst:
Nou ik vond de vorige ook al erg matig. Maar mocht je die wel te pruimen hebben gevonden dan zou het best kunnen dat je hier meer uithaalt dan dat ik zelf deed. Het Monsterverse was leuk tot en met Godzilla King of The Monsters voor mij. Die vond ik dus wel nog erg goed. Maar het heeft heel snel zijn charme verloren imo. En zeker als je dan Godziĺla Minus One een paar maanden terug krijgt voorgeschoteld.

Maar er zullen best mensen zijn die wel nog wat uit Godzilla x Kong halen. Ik helaas bitter weinig.

avatar van Nomak
geplaatst:
3 Body Problem op Netflix. Science-fiction van de bovenste plank. Erg interessant en sterk eerste seizoen. En wat een laatste aflevering.. Het probleem is natuurlijk dat we nu waarschijnlijk minstens een jaar moeten wachten op een volgend seizoen.
Daarom wacht ik liever tot een serie is afgerond om alle seizoenen ineens te bekijken. Maar goed, hier ben ik dus meteen ingevlogen en nu is het wachten...

Ik heb nu wel echt de neiging om de boeken te gaan lezen, die zouden ook heel erg goed moeten zijn.

avatar van Confusie
Komt een nieuwe Matrix.

Ik ben iemand die het laatste deel best aardig vond dus ik vind het prima.

avatar van Sinner
Matrix, Tranformers, John Wick, Insidious, het hele Conjuring universe, Star Wars. Marvel, het hele Kong en Godzilla universe...no thx please. Ik kijk ze wel (tja je hebt een bios abo of niet) maar ze horen wel steevast tot het slechtste dat er te zien is. Althans de laatste delen.

Waar ik wel naar uitkijk : Furiosa, Immaculate (moet een redelijk heftig einde hebben) en Late Night with the Devil.

avatar van Sinner
The First Omen daarstraks. De sfeer zat er al goed in toen ik een kop koffie dronk op een druk terras, een vrachtwagen achteruit reed en een lantaarnpaal raakte, waarvan prompt de gietijzeren kop naar beneden viel, slingerde aan de electriciteitsdraad en een voorbijganger vol tegen het hoofd raakte. Paniek. Ambulance. Ambiance voor een enkeling. En een naar gevoel. Het had zo uit de film kunnen komen.

Maar goed. Ik houd niet zo van prequels, requels enzovoort op 40 jaar oude films. Maar verdorie, The First Omen was een zeer sfeervolle, naargeestige prequel dus. Erg goed gefilmd, en het bracht zelfs wat feitjes naar boven die je eigenlijk niet meteen had zien aankomen. Een prequel die daadwerkelijk wat lore toevoegde aan het geheel. En enkele erg nare visuele stukjes en implicaties, en een bijzonder bombastisch kwaadaardige soundtrack waarvan de ave Satani koren 10 minuten na afloop nog door je oren knetterde. Het was er wel een van de betere dit jaar. Ook al had een finale twist met een mogelijkheid tot spinoff niet gehoeven. Want de film loopt zo over in de eerste Omen.

avatar van Nomak
Die nieuwe Omen ga ik volgende week naartoe. Het origineel vind ik de beste en met afstand de meest angstaanjagende horrorfilm ooit. Bijzonder nare sfeer en misselijkmakende muziek. Echt een topfilm, al kijk ik hem niet heel graag. Is één van de weinige films waar ik echt een ongemakkelijk gevoel bij krijg.

Nieuwe Matrix komt dan wel als een verrassing. Ik vond de vorige niet echt geweldig, maar een herziening kan daar misschien wel verandering in brengen. Verder heb ik zo een beetje hetzelfde gevoel als Sinner bij al die sequels. De meesten laat ik liever links liggen, maar een nieuwe Matrix of Godzilla kijk ik wel graag.

Sinner schreef:
Late Night with the Devil.
Krijgt die hier een bioscooprelease?

avatar van Sinner
Nomak schreef:
(quote)
Krijgt die hier een bioscooprelease?


Geen idee. Ik hoop het. Maar staat hier nog niet in de Pathe of Lumiere gepland.

avatar van Nomak
Ik had ook al gezocht, maar er is niets van te vinden. Zal er wel niet meer van komen, helaas..

Net nog eens Schindler's List gezien. De laatste keer dat ik deze film had gezien is ondertussen al ongeveer 22 jaar geleden. In het verleden deed de film me niets, maar een herziening deed wonderen en ik kom nu op een mooie voldoende van 3* uit.

Een vergelijking met The Pianist is snel gemaakt, en als ik dan beide films naast elkaar leg maak dan vind ik The Pianist toch nog een stuk beter. Beide films hebben een aantal harde scènes, maar The Pianist weet me gewoon meer te raken. Ook een ijzersterke rol van Adrien Brody die toch wel één van de betere acteerprestaties ooit neerzet.

avatar van Manny Calavera
Civil War.

Het is niet de actiefilm die de trailer doet beloven, maar wel een bijzonder sterke en rauwe film over een binnenlandse Amerikaanse burgeroorlog.

avatar van Manny Calavera
Nomak schreef:
Die nieuwe Omen ga ik volgende week naartoe. Het origineel vind ik de beste en met afstand de meest angstaanjagende horrorfilm ooit. Bijzonder nare sfeer en misselijkmakende muziek. Echt een topfilm, al kijk ik hem niet heel graag. Is één van de weinige films waar ik echt een ongemakkelijk gevoel bij krijg.

Nieuwe Matrix komt dan wel als een verrassing. Ik vond de vorige niet echt geweldig, maar een herziening kan daar misschien wel verandering in brengen. Verder heb ik zo een beetje hetzelfde gevoel als Sinner bij al die sequels. De meesten laat ik liever links liggen, maar een nieuwe Matrix of Godzilla kijk ik wel graag.

(quote)
Krijgt die hier een bioscooprelease?


Ik vond The Omen gewoon echt eng en naargeestig. Perfect dus. Moet de film ook eens terug gaan kijken, of ik dat gevoel nog steeds heb.

Gast
geplaatst: vandaag om 04:48 uur

geplaatst: vandaag om 04:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.