Overig / Algemeen / De culinaire corner
zoeken in:
1
geplaatst: 8 januari 2021, 21:14 uur
Verder sta ik bekend om mijn crème brûlée zoals je hem in geen enkel restaurant krijgen kan.
2
geplaatst: 8 januari 2021, 22:33 uur
Ik heb laatst een Airfryer tosti frikandel speciaal gemaakt. Aanrader!
Airfryer frikandel speciaal tosti - YouTube - m.youtube.com
Airfryer frikandel speciaal tosti - YouTube - m.youtube.com
0
geplaatst: 10 januari 2021, 11:45 uur
Ook wel eens zelf mayo gemaakt maar was niet de moeite.
Kunt die gewoon uitstekend in een pot kopen, vaak huismerk al prima.
Vegan mayo geprobeerd was geen mayo.
Weggegooid.
Wat de zelf gesneden friet betreft sta ik op het punt om een nieuwe techniek te proberen.
Kunt die gewoon uitstekend in een pot kopen, vaak huismerk al prima.
Vegan mayo geprobeerd was geen mayo.
Weggegooid.
Wat de zelf gesneden friet betreft sta ik op het punt om een nieuwe techniek te proberen.
3
geplaatst: 10 januari 2021, 12:47 uur
Confusie schreef:
Ook wel eens zelf mayo gemaakt maar was niet de moeite.
Daar heb je slechts gedeeltelijk gelijk. Voor normale mayonaise ben ik het wel enigszins eens, maar je kunt met mayonnaise zo veel meer doen! Meest bekende voorbeeld is caesar salad saus, waar je naast ei, azijn, olie en mosterd ook een anjovis of twee en worsterchire saus bij doet. Maar je kunt evengoed kruiden toevoegen of wat dan ook om je eigen sauzen te creeren. Je kunt ook spelen met de soort olie en azijn die je gebruikt. Probeer maar eens.Ook wel eens zelf mayo gemaakt maar was niet de moeite.
2
geplaatst: 10 januari 2021, 13:21 uur
Maar ook daarvoor hoef je niet per se de mayo zelf te maken.
Toen ik nog vlees at maakte ik wel eens een gerecht genaamd vitello tonato dat sommigen wellicht wel kennen, laatste jaren ook steeds meer al dan niet in aangepaste vorm zijn weg naar de mainstream menukaarten gevonden, daarvoor blend je de mayo met tonijn.
Geloof dat we nu helemaal een delicaat subject aanboren.
Kalfsvlees en tonijn.
Smakelijk is het wel.
Net als ganzenlever.
Alleen zijn ganzen dus mijn maten.
Overigens kan je voor het droog gekookte homp vlees effect van vitello tonato ook prima een ander stuk vlees als varkensfilet pakken heb ik destijds ondervonden.
Hoeft niet een klein kalfje voor te sterven.
Al zal ongetwijfeld ook daar niet iedereen hetzelfde over denken.
1
geplaatst: 22 april 2022, 20:15 uur
Inmiddels ook wel mijn risotto geperfectioneerd.
Echt een ambachtelijke techniek masteren hou’k altijd wel van.
Vooral niet te terughoudend lekker scheutig met de bouillon blijven gieten blijven roeren komt het echt wel goed.
Wat meer vertrouwen in jezelf hebben.
Hoe vaak moet ik het nou nog zeggen.
Tot slot een lekkere lik mascarpone.
Echt een ambachtelijke techniek masteren hou’k altijd wel van.
Vooral niet te terughoudend lekker scheutig met de bouillon blijven gieten blijven roeren komt het echt wel goed.
Wat meer vertrouwen in jezelf hebben.
Hoe vaak moet ik het nou nog zeggen.
Tot slot een lekkere lik mascarpone.
0
geplaatst: 3 mei 2022, 08:58 uur
De aflevering van de Keuringsdienst van Waarde over gemodificeerd zetmeel was voor mij wel een eye opener in ieder geval.
Zo koop ik geen kant en klare soep meer dat weet ik wel.
Is gewoon allemaal versneden met die zooi.
Gewoon lekker zelf je soepje maken niet moeilijk bovendien hartstikke leuk.
Zo koop ik geen kant en klare soep meer dat weet ik wel.
Is gewoon allemaal versneden met die zooi.
Gewoon lekker zelf je soepje maken niet moeilijk bovendien hartstikke leuk.
1
geplaatst: 3 mei 2022, 11:40 uur
Wat had je dan verwacht? Dat er een hele resem oma's ingehuurd worden om de soep vers te maken? hahaha
1
geplaatst: 3 mei 2022, 13:39 uur
Grovonion schreef:
Dat er een hele resem oma's ingehuurd worden om de soep vers te maken?
Dat er een hele resem oma's ingehuurd worden om de soep vers te maken?
Nou...als je een extra kamertje hebt kan je naar het schijnt zomaar een van tienduizenden van die dolende oekrainse oma's oppikken - iedere dag verse soep of goulash.
0
geplaatst: 3 mei 2022, 14:06 uur
Gaat er niet over of de soep vers is of niet maar dat ze het gebruiken als opvulmiddel om je uiteindelijk minder te kunnen verkopen van wat je eigenlijk voor ogen had.
Net als wat ze met cocaïne doen dus.
Versnijden.
Soep die als ‘vers’ verkocht wordt en in de koeling staat zit het overigens ook in dus die koop ik ook niet meer.
Net als wat ze met cocaïne doen dus.
Versnijden.
Soep die als ‘vers’ verkocht wordt en in de koeling staat zit het overigens ook in dus die koop ik ook niet meer.
2
geplaatst: 3 mei 2022, 18:41 uur
alles in de supermarkt werkt volgens dit principe. Gehakt 100% vlees? Had je gedacht, water 30% en houtspaan 20%. Andere toepassing, toblerone verpakking voor 3,99€ met de klassieke bergjes. Nice, het jaar erop nog steeds 3,99€, maar waarom nu plots met grotere dalen dan bergen?
1
geplaatst: 3 mei 2022, 21:26 uur
Zoveel mogelijk zelf maken dus.
Doe ik ook niet natuurlijk.
Dat gemodificeerd zetmeel zit ook vrijwel overal in.
Zoals ook heel duidelijk in die aflevering naar voren komt.
Maar in het ene geval staat het me op een of andere manier nog meer tegen dan het andere.
Doe ik ook niet natuurlijk.
Dat gemodificeerd zetmeel zit ook vrijwel overal in.
Zoals ook heel duidelijk in die aflevering naar voren komt.
Maar in het ene geval staat het me op een of andere manier nog meer tegen dan het andere.
0
geplaatst: 19 mei 2022, 23:55 uur
Vers is altijd beter. Ik ben zelf kok en aan al die kant en klare troep heb ik zo'n hekel
5
geplaatst: 20 mei 2022, 02:26 uur
Grovonion schreef:
toblerone verpakking voor 3,99€ met de klassieke bergjes. Nice, het jaar erop nog steeds 3,99€, maar waarom nu plots met grotere dalen dan bergen?
Dat is volgens mij gewoon hoe erosie werkt. toblerone verpakking voor 3,99€ met de klassieke bergjes. Nice, het jaar erop nog steeds 3,99€, maar waarom nu plots met grotere dalen dan bergen?
Dat hebben ze bij Toblerone goed gezien.
0
geplaatst: 22 juni 2023, 23:14 uur
Zo lekker pizza bakken.
En even daarna Jinek beffen.
Lijkt mij persoonlijk een prima uitgangspunt.
En even daarna Jinek beffen.
Lijkt mij persoonlijk een prima uitgangspunt.
0
geplaatst: 27 juni 2023, 21:04 uur
Op MusicMeter heb je een heel leuk topic waar mensen elke dag droppen wat ze gaan eten.
Kunnen we hier ook doen.
Voor mij nog steeds hetzelfde op het menu.
Kunnen we hier ook doen.
Voor mij nog steeds hetzelfde op het menu.
1
geplaatst: 1 augustus 2023, 20:16 uur
Geregeld nog wel een broodje bief eten met een paar mensen maar gaat ook steeds beter.
Geen dierlijk vlees blijft het uitgangspunt en ambieer ook nog steeds wel die veganistische levensstijl.
Laatst overigens ook weer een verdraaid goede crème brûlée in elkaar gedraaid.
Het au bain-marie aspect vind ik persoonlijk het meest tricky, heb wel eens gehad dat er water kwam in eentje en dan is hij dus verziekt.
Afgezien daarvan lukt ie eigenlijk altijd en is ie bij mij zoals ik al zei werkelijk beter dan in de meeste restaurants.
Vollere smaak, rijkelijkere beleving.
Een flinke dosis liefde voor jou.
Tongstrelend.
Geen dierlijk vlees blijft het uitgangspunt en ambieer ook nog steeds wel die veganistische levensstijl.
Laatst overigens ook weer een verdraaid goede crème brûlée in elkaar gedraaid.
Het au bain-marie aspect vind ik persoonlijk het meest tricky, heb wel eens gehad dat er water kwam in eentje en dan is hij dus verziekt.
Afgezien daarvan lukt ie eigenlijk altijd en is ie bij mij zoals ik al zei werkelijk beter dan in de meeste restaurants.
Vollere smaak, rijkelijkere beleving.
Een flinke dosis liefde voor jou.
Tongstrelend.
0
geplaatst: 3 augustus 2023, 09:17 uur
Confusie schreef:
Het au bain-marie aspect vind ik persoonlijk het meest tricky, heb wel eens gehad dat er water kwam in eentje en dan is hij dus verziekt..
Au bain marie gedoe is helemaal niet nodig, gewoon in ovenvaste schoteltjes doen en dan gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven op 90 graden. Lukt al-tijd.Het au bain-marie aspect vind ik persoonlijk het meest tricky, heb wel eens gehad dat er water kwam in eentje en dan is hij dus verziekt..
0
geplaatst: 3 augustus 2023, 12:07 uur
Ja dat had ik geprobeerd maar dan is ie in mijn ervaring toch minder gelijkmatig en zit er zelfs iets van een korst op.
Het omelet effect.
Niet dat ie helemaal niet te eten is dan maar voor het beste resultaat toch in water wat mij betreft.
Het omelet effect.
Niet dat ie helemaal niet te eten is dan maar voor het beste resultaat toch in water wat mij betreft.
1
geplaatst: 3 augustus 2023, 22:48 uur
nope, nooit dat probleem gehad. Mooie gelijke verdeling, zacht als pudding. Recept van Jeroen Meus, werkt 100%
0
geplaatst: 4 augustus 2023, 11:04 uur
Ja er zijn verschillende recepten ieder zo z’n manier laten we het daarop houden.
1
geplaatst: 27 november 2023, 07:15 uur
Heb een hekel aan kookshows op youtube die allemaal grappig gaan lopen doen terwijl ze staan te koken.
Laatst bijvoorbeeld een filmpje van Binging With Babish gekeken:
Gelijk de laatste keer.
Wat een aansteller.
Koken en humor gaan voor mij niet samen.
Vind er niks om te lachen aan.
Laatst bijvoorbeeld een filmpje van Binging With Babish gekeken:
Gelijk de laatste keer.
Wat een aansteller.
Koken en humor gaan voor mij niet samen.
Vind er niks om te lachen aan.
3
geplaatst: 27 november 2023, 09:13 uur
Zelden of nooit dit soort wijze woorden gelezen.
Koken is een bijzonder serieuze aangelegenheid.
Koken is een bijzonder serieuze aangelegenheid.
0
geplaatst: 30 januari, 17:57 uur
Ben de biefkoning dus kijk wel uit wat je zegt met mij.
Velen hebben bief met mij.
Gebouwd om te biefen gestijld om te stylen.
Velen hebben bief met mij.
Gebouwd om te biefen gestijld om te stylen.
* denotes required fields.