menu

Platforms / PlayStation / Vraag over de PS3

zoeken in:
Hallo, ik ben nieuw hier. En heb gelijk al een paar vragen...

Ik wil als ik geld heb een Play Station 3 kopen, dat kan over 3 maanden ongeveer. Maar je hebt er een van 400 euro en een voor 500. Welke heb jij gekocht? En welke zal je me aanraden, weet wel dat mijn inkomen niet erg hoog zijn. En zijn het nodige extra's die op de 500 versie zit?

En me volgende vraag over de PS3 is, heb je een Memory Card nodig om spellen op te slaan. Of zit er in de PS3 al geheugen, waar je spellen op kan slaan?

avatar van Naomi Watts
Opslaan doe je op het interne geheugen. De goedkope versie speelt geen psx en ps2 games af. Ook heb je 20 gb minder hd space. Hoe het met de blu ray speler zit durf ik niet te zeggen.

avatar van Iron Rose
Blu ray zit ook gewoon op die van 40GB. Deze is echter niet backwards compatible (de 60 GB wel). Dat houdt dus in dat je daar geen PS1 en PS2 games op kunt spelen. Ikzelf had nog een gloednieuwe PS2 staan dus voor mij maakte het niet zo veel uit. Voor de rest heeft de 40GB 'maar' 2 USB aansluitingen ipv de 4 van de 60 GB .

Het lijkt me overigens een klein wonder als je over 3 maanden de 60 GB nog kan vinden aangezien deze niet meer worden gemaakt en bijna zijn uitverkocht. Maar als ik jou was zou ik gewoon voor de 40GB gaan, behalve als die backwards compatible je dwars zit, maar dan kan je altijd nog ergens een goedkoop PS2tje scoren.

Waarom worden de 60 GB niet meer gemaakt? Verkoopt die te weinig?

Maar ik denk ook dat ik die van 40 neem, als ik Play Station 2 spellen op af zou willen spelen, koop ik wel een PS2. Ga ik niet 100 euro, extra voor neerleggen. En die aansluitingen, hoef ik het ook niet te doen.

Ene duurd het denk je over 3 maanden (net als bij de Wii), 4 maanden voordat je de platform binnen hebt?

avatar van Iron Rose
Volgens mij wordt de 60gb niet meer gemaakt omdat Sony de 40gb als basismodel in Europa wil hebben en ze laten de 60gb daarom langzaam verdwijnen.

De PS3 is volgens mij altijd wel op voorraad (*kijkt even op bol.com en ziet ''op werkdagen besteld de volgende dag in huis''*) maar ja, je weet het niet natuurlijk over 3 maanden als Metal Gear Solid 4 en GTA IV zijn uitgekomen, misschien vliegen ze dan wel over de toonbank.

De Xbox is bijna net zo oud als de Wii, maar bij de Wii wacht je 4 maanden, en bij de Xbox, kan je morgen in huis hebben. Dus denk wel dat over 3 maanden nog wat zijn, anders maar niet dat wacht ik week of 2.

gzn
De Xbox is bijna net zo oud als de Wii,


De release van de PS3 en de WII liggen dichter bij elkaar dan die van de 360 en de WII.

Ik geloof dat sony trouwens ook bezig is met een nieuwe PS3 die kleiner en lichter is, en daarin komt een HDD met 120/160GB.

En hoe duur mag die dan wel niet zijn:P, ook rond de 500 euro zeker?

avatar van Iron Rose
Wat moet je in vredesnaam met 160 GB. Ik heb de 60 GB en ik hen nog niet eens 6 GB vol.

@Iron Rose

Lol, je hebt inderdaag niks aan 120/160 gb. Daarom koop ik ook 40 gb, dat krijg ik toch al niet vol. Maar ik hoop dat die over 3 maanden gewoon nog te koop is. Koop ik GTA IV er gelijk bij.

avatar van ReMyTje86
Meschien nu niet maar ik denk later 160 gb nodig is voor iets dat op de markt komt wat veel gb kost dus...

avatar van Naomi Watts
Games als Heavenly Sword bvb kosten ook behoorlijk wat HD drive en het zal een kwestie van tijd zijn voordat ze de HD meer gaan benutten. Ook zijn er mensen die films op hun Ps3 zetten of tons of porn bijvoorbeeld.

Ach ik heb gewoon een externe fat32 HD aan mijn ps3 hangen, net zo makkelijk.

avatar van Tsjo-Wi
Nou ik zou die 120 gb wel handig vinden, ik heb 40 gb en ik heb nu 4 games en een paar demos erop staan en hij zit al voor de helft vol.... Dat wordt nog eens wat als ik wat meer games heb. Bij mijn PS2 was dat ook al zo'n gekut. Ik heb meer dan 50 games en maar 2 memory cards, omdat die dingen zo tering duur zijn. Moest ik elke keer weer allemaal saves wissen van goede games als ik weer een nieuwe game had gekocht...

Kan je niet extra geheugen ofzo erbij kopen?

avatar van Naomi Watts
Ja, een externe HD

En hoeduur is dat Naomi:P, of weet je dat niet...

avatar van Naomi Watts
Hangt af van de capaciteit van de HD. Voor zo'n 160 gb ben je voor 70 euro wel klaar.

kan eigenlijk elke externe HDD via usb op de ps3?

avatar van Naomi Watts
Ja, zolang je hem maar omzet naar fat32 (dat is bij elke externe HD mogelijk). Ik adviseer je wel het merk Lacie te mijden.

Omzetten naar Fat32..... lang niet gedaan, hoe ging dat ook alweer? Kan zeker niet via de PS3? En welk merk adviseer je dan? Soms zie je wel eens een externe van 500gb, klinkt wel interessant....

avatar van Naomi Watts
Dat kan via windows. Je externe HD aansluiten op je pc, rechterklik met je muis op het pictogrammetje van je HD en formatteren naar Fat32. maar je hebt er ook programma's voor; Partition magic of bvb Swisknife. Ikzelf heb er eentje van Philips maar Western Digital is toch wel het neusje van de zalm. Maar die van Philips werkt ook naar behoren.

Ligt er ook een beetje aan wat je wil gaan doen met die schijfruimte.

Voornamelijk demo's bewaren, muziek en eventuele divx films. En handig als backup van je gehele systeem Bye the way, thanx for the info.

avatar van Naomi Watts
Dan hoef je niet persé voor Western Digital te gaan maar succes ermee in ieder geval.

avatar van Jordy
ReMyTje86 schreef:
Meschien nu niet maar ik denk later 160 gb nodig is voor iets dat op de markt komt wat veel gb kost dus...


Het is erg makkelijk om (met behoud van garantie) een nieuwe HD in te bouwen, dus tegen die tijd kun je altijd voor een paar centen een nieuwe schijf kopen.

avatar van Status Seeker
Naomi Watts schreef:
Ik adviseer je wel het merk Lacie te mijden.


Wat voor gebreken vertoont een Lacie dan? Ik heb een 250 GB Lacie en heb er nog nooit problemen mee gehad. Of geldt het alleen voor een Lacie in combinatie met een PS3?

avatar van Naomi Watts
In combinatie met de PS3. De PS3 heeft om een bepaalde reden erg moeite de HD van Lacie te lezen. Heeft meer te maken met de PS3, voor je pc is het een prima HD hoor.

avatar van rpger
Status Seeker schreef:
(quote)


Wat voor gebreken vertoont een Lacie dan? Ik heb een 250 GB Lacie en heb er nog nooit problemen mee gehad. Of geldt het alleen voor een Lacie in combinatie met een PS3?


Mijn 250gb Lacie is zojuist geneuveld. Fuckmerk.

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Toen ik twee jaar geleden een externe HD wilde kopen werd mij verteld dat Lacie doorgaans alleen de behuizing maakt en dat de schijven nogal variëren qua merk. De ene keer zit er een Toshiba in, een andere keer een B merk. Vandaar dat je beter niet voor Lacie kan kiezen.

Ik wilde die namelijk ook kopen, maar voor minder centjes heb ik toen toch gekozen voor een Toshiba, en die werkt nog steeds perfect.

Hoe werkt het dan eigenlijk met een externe hdd op je ps3? kan je daarop ook gamedata op installeren, zoals een installatie van MGS4? met andere woorden kan een externe hdd automatisch data voor ps3 lezen, zoals ook bijvoorbeeld savegames. wel handig bijvorbeeld als je demo's er op kunt zetten en vanaf de exterene kunt spelen. Weet iemand dit???

avatar van Naomi Watts
Ja, dat kan. Ik heb er ook een paar demo's opstaan.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:11 uur

geplaatst: vandaag om 11:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.