menu

Platforms / PlayStation / Playstation 3 Topic

zoeken in:
avatar van Justinx
Eindelijk mag ik dan het Playstation 3 topic aanmaken. Op musicmeter ging de topic samen met het grote gamestopic, maar dat hoeft denk ik niet meer. Plaats hier alles over de Playstation 3.
Ik zal eerst maar eens mijn mening vertellen over de PS3 (overigens ook geplaatst op MuMe).

De Playstation 3

Ik heb nu de console een dikke maand in huis en ik kan precies vertellen hoe het prachtapparaat in zijn werk gaat. Allereerst is de Playstation kwa uiterlijk erg mooi vormgegeven; het prachtig blinkende zilveren Playstation 3 logo, de bedekte invoerporten voor onder andere memorycards en natuurlijk de prachtige '' touch-screen'' knoppen die er erg gelikt uitzien. De console is in vergelijking met andere consoles erg groot, maar als je weet wat het allemaal te verbergen heeft dan begrijp je waarom.
De kans dat de 20gig PS3 sowieso in Nederland komt blijft toch gering en de keuze van een 60gig is dan ook de enige die je op dit moment kan maken. En ik moet zeggen dat je die 60gig goed gaat gebruiken. Allereerst te bedenken dat ik al ruim 20 gig kwijt ben aan gedownloadde demo''s en filmpjes, maar ook aan savegames en andere opslagdata. Geloof mij die 60gig is naar mijn mening de perfecte opslagcappaciteit. Te bedenken dat je later ook stukjes van een game kan opslaan op je harde schijf zodat de game weinig tot geen laadtijden meer heeft. Verder heeft de console wel ruimte nodig wat betreft de ventilatie. Het ding blaast werkelijk waar enorm veel hitte uit en je kamer is dan ook binnen een uur een oase van hitte, maar dit valt te voorkomen met goede ventilatie in je kamer. Dat heb ik dus schijnbaar niet.

De controllers zijn (nagenoeg?) hetzelfde gebleven, maar gezien ik de concept boomerang-controllers helemaal niks vind ben ik allang blij met deze vertrouwde controllers. Zoals je misschien al weet zijn deze in tegen stelling tot de oude controllers draadloos en bevat de nieuwe controller ook een homebutton, waarmee je - lui als ik ben - de console kan uitschakelen, maar ook het spel waarmee je bezig bent kan beindigen. Naar mijn mening een leuk extraatje, die homebutton. Over de accu die in de controllers zit ben ik ook meer dan te spreken. Je zal misschien denken dat die accu niet zolang mee gaat, maar dit valt mij alleszins mee. Volgens mij kan de accu ongeveer 10 uur mee. Daarnaast kan je ook gewoon verder spelen met de controller als '' ie aan het opladen is natuurlijk. Helemaal geen problemen mee ondervonden.
Ook moet ik natuurlijk even de geweldige motion-sensor functie vermelden. Dit werkt uitzonderlijk goed bij games als bijvoorbeeld MotorStorm, echt een pluspunt. Het sturen werk super - geen enkel probleem ondervonden met enige ''lag'' of tijdvertraging tussen controller en game. Sommige mensen blijven zich ergeren aan het gebrek van de dualshock, maar ik vind deze nieuwe functie het meer dan goed maken. Geweldig!

Het spel Resistance Fall Of Men heb ik bij de Playstation gekocht en wat mij onmiddelijk opviel waren de prachtige zoniet OUTSTANDING graphics die mij nog steeds weten te fascineren. Ik heb wel een HD-TV dus alle spellen komen kwa graphics helemaal tot hun recht. Hoe te oordelen over de kwaliteit van andere geen HD-TV''s kan ik niet, maar als ik het zo om me heen hoor is ook die kwaliteit meer dan in orde. Ja, vooral de graphics waren het die de Playstation 3 een wereld van verschil maken in opzicht van de Playstation 2. Ook HD-films zijn werkelijk een lust voor het oog - geloof mij.

Zoals ik al eerder zei is een grootminpunt in de eerste instantie de wat slechte compabiliteit met Playstation 2 games. Hij speelt de games wel af, maar de framatie blijft vaak steken en ook een vreemde wederkerende BEEP maakte het spelen van Playstation 2 spellen niet leuk.
Maar goed nieuws is onlangs verschenen; de firmware-update 1.70. Deze update maakt het mogelijk om de kwaliteit van Playstation 2 games te verbeteren. En ja, daarna ondervond ik geen enkele problemen meer wat betreft de oudere spellen. Wel is het zo dat Sony een lijstje heeft gepubliceert met spellen die het sowieso niet doen waaronder helaas Guitar Hero. Echter zijn dit maar een paar spellen, maar het blijft erg jammer gezien ik toch graag Guitar Hero speelde. Maar volgens Sony wordt ook daar een oplossing voor gezocht. Ben benieuwd.

Een grootpluspunt voor mij was ook het geluid. Meer games maken gebruik van 5.1 dolby en dat komt mijn surroundsetje natuurlijk alleen maar ten goede. Vroeger ondervond ik ook problemen met het afspelen van audio-cds maar ook dat behoort volledig tot verleden tijd. Het is mogelijk om cd informatie van de cd af te halen en ook om het cdtje in shuffle af te spelen (wat niet kon met de PS2). Echter blijven die irritante copy-controlled cds een probleempje. De PS3 speelt ze wel af, maar er zit af en toe een irritant steekje in. Maar dat ligt aan de cds.

Verder heb ik denk ik weinig meer toe te voegen aan het bovenstaande. Het Playstation menu is gebruiksvriendelijk evenals de Playstation-store waar je gratis demo''s en filmpjes kan downloaden, maar ook hele spellen voor een klein bedrag. Ook het vriendensysteem zit goed in elkaar. Zo kan je mensen die je tegenkomt in een spel toevoegen aan je vrienden en daar kan je dan mee chatten, babbelen enz. Ook kan je een eigen avantar aanmaken.

De Playstation 3 is naar mijn mening het beste wat je momenteel kan krijgen. Het is momenteel de goedkoopste en beste Blue-ray- speler en is op gebied van gaming verniewend. De prijs is duur voor velen, maar het is het geld meer dan waard als je hebt gelezen wat het ding allemaal kan.

Justin

avatar van Paap
Als ik ooit een next-genconsole ga aanschaffen zal het een Playstation 3 worden. Ik heb het al een aantal keer gehad over de 360 maar die is van mijn broertje en die gebruik ik zolang hij nog thuiswoont. De Wii heb ik een beetje geprobeerd maar dat ging erg snel vervelen. Maar als ik ooit geld teveel heb: Ps3

avatar van Justinx
Paap schreef:
Als ik ooit een next-genconsole ga aanschaffen zal het een Playstation 3 worden. Ik heb het al een aantal keer gehad over de 360 maar die is van mijn broertje en die gebruik ik zolang hij nog thuiswoont. De Wii heb ik een beetje geprobeerd maar dat ging erg snel vervelen. Maar als ik ooit geld teveel heb: Ps3

Gelijk heb je natuurlijk

Louis2703
Ik houd niet van spelconsoles, ze zijn zelf duur, de spellen zijn naar verhouding nog duurder en ik heb toch al een computer...

avatar van Ansem
Mooie review.
Ikzelf wil ook wel een PS3, maar ik wacht tot een serieuze prijsdaling. Mijn PS2 heb 'k nu nog maar 2 jaar ongeveer, en hij werkt goed genoeg.

De voornamelijkste reden dat ik een PS3 wil is eigenlijk vooral voor Kingdom Hearts 3 die waarschijnlijk alleen uitkomt op PS3.

avatar van Berzerker
Ik heb de PS3, en hij is heel goed. Ik heb er alleen nog niet zoveel spellen voor, maar dat komt wel. Tot nu toe vermaak ik me wel met Resistance - Fall Of Man .

avatar van Bennerd
Ik heb momenteel de PS2, en ik ben niet van plan de PS3 te kopen, tot nu toe ben ik daar wel tevreden mee. (Maar hoe lang gaat dat nog duren? )

Ik ben nog niet van plan het te kopen, maar als games zoals Tekken 5, GTA 4, FF XIII, FF vs. XIII uitkomen zal ik zeker gaan twijfelen..

avatar van Test Drive
geen PS3 voor mij , ik heb 350 euro in me computer gestopt en daarmee kan ik elke game spelen die ik wil!

avatar van WeZet
Paap schreef:
Als ik ooit een next-genconsole ga aanschaffen zal het een Playstation 3 worden. Ik heb het al een aantal keer gehad over de 360 maar die is van mijn broertje en die gebruik ik zolang hij nog thuiswoont. De Wii heb ik een beetje geprobeerd maar dat ging erg snel vervelen. Maar als ik ooit geld teveel heb: Ps3


Current-gen heb je het over, de ps-3 is al uit.

avatar van jaspertje3
Ik ben ook beretrots op m'n Playsation 3, ik doe er echt van alles mee! Alleen het PSN mag dan nog wel wat uitgebreid worden, maar da's algemeen bekend..

avatar van Justinx
jaspertje3 schreef:
Ik ben ook beretrots op m'n Playsation 3, ik doe er echt van alles mee! Alleen het PSN mag dan nog wel wat uitgebreid worden, maar da's algemeen bekend..

Je moet je ook inschrijven bij de Amerikaanse PSN, dan gaat er een wereld voor je open .

avatar van jaspertje3
Ik las 't ja, maar ik denk heb op een of andere manier dat je daar vroeg of laat een keer gedonder mee gaat krijgen, je moet toch een vals adres opgeven van ergens in Amerika

avatar van Jordy
Ze kunnen hooguit het account sluiten. Ik heb iig al veel leuke demo's en trailers gedownload dankzij m'n kennis op Wallstreet 1 in New York

avatar van martinstegenga
Geef mij de 360 maar, ik heb met de Ps3 gespeeld op de Gameplay te Utrecht dit jaar, maar vond er niet veel aan. Zag er wel goed uit, maar daar blijft het ook wel bij. Het zal barstensvol met bugs echt niet normaal. Voor de rest hoop ik voor Sony dat ze zo'n beetje alle bugs eruit hebben gehaald, zoniet? Zie je mij niet snel weer voor zo'n ding.

Hierbij: 360 Ftw

avatar van metaledje
de ps3 staat al een tijdje op mijn lijstje, heel erg getwijfeld of ik hem nou zou kopen of niet voor 600 pleuro, toch maar niet gedaan, maar in huis komen dat zal die simpelweg omdat ik devil may cry 4 en resident evil 5 wil hebben( eerdere delen zijn persoonlijk altijd al het beste geweest op de playstation console) en ik ben helemaal gek op de ps2, dus dat is ook een reden om de ps3 te kopen als eerbetoon dat de playstation gewoon altijd geweldig is geweest (vooral kwa spelaanbod) maar wanneer die genoeg in prijs word gedaalt duurt wel even, nogsteeds zijn de spellen waardeloos en tussen de 60 en 70 euro per spel is gewoon echt TE DOL duur.. dat word dus lang wachten... maarja so be it..

avatar van Bart Tönjann
Zelfde voor mij. Ik wil dat ding ook om mijn favoriete series te blijven volgen. Zo wil ik echt wel killzone 2 spelen, en RE 5 en nog wel meer.

Ik ga de PlayStation 3 zeker aanschaffen!!! Het heeft al zeer goede titels op zijn naam staan. Een voorbeeld daarvan is sowieso Resistance: Fall of Man!!!
Alleen is er nog een probleem... waar ga ik een gulle sponsor vinden???

avatar van Gaming 4 ever!
Wassup ! schreef:
Ik ga de PlayStation 3 zeker aanschaffen!!! Het heeft al zeer goede titels op zijn naam staan. Een voorbeeld daarvan is sowieso Resistance: Fall of Man!!!
Alleen is er nog een probleem... waar ga ik een gulle sponsor vinden???
Hahaha!

avatar van Illuvatar
Voor mij de grootste reden om nooit een Playstation 3 te kopen is de controller, toen destijds de Playstation uitkwam had ik een Nintendo 64 (met die fantastische controller), wanneer ik dan eens bij vrienden op een Playstation speelde ergerde ik me mateloos aan de vervelende controller, hij lag zo vervelend in de hand, wat bv. Nintendo niet had. Later kreeg ik een 2de handse Playstation 1 maar het wennen aan de controller wilde niet lukken, een fijne console heb ik het (daardoor) dan ook nooit gevonden. Wanneer iets later de Playstation 2 uit kwam was ik wel nieuwschierig, maar toen ik hoorde dat ze dezelfde controller gebruikten was dat snel over. Ook nu doen ze het weer met de Playstation 3, jammergenoeg. Waarschijnlijk zullen de meeste mensen het oneens zijn met mijn mening over de controller, aangezien ik de mensen daar bijna nooit over hoor klagen. Moest ik dan ooit geld teveel hebben zou ik m'n geld toch eerder aan de XBox 360 uitgeven, voorlopig heb ik genoeg aan m'n Wii

avatar van Ansem
Haha, bij mij is het net omgekeerd.
Ik vind de meeste controllers (XBox, GameCube en vooral Wii...) maar niets.
Geef mij maar de PlayStation Controller.
Het komt waarschijnlijk omdat de PlayStation m'n eerste console was en dat ik er daarom aan gewend ben.

avatar van Tsjo-Wi
Playstation heeft sowieso de beste controller, tenminste een beetje symmetrisch en niet te groot of te klein, en ook niet op elke vierkante centimeter een nutteloos knopje of pookje zoals bij de Gamecube of Xbox, maar dat is mijn mening. Maar die van de cube houdt ook nog wel lekker vast eigenlijk. Misschien een apart topic openen?

Maar weer ontopic: Ik ga nu zeker nog geen ps3 kopen, ben nog veel te blij met mijn ps2. Misschien als ie een paar honderd euro goedkoper is....

avatar van dvdschaaf
Tsjo-Wi schreef:
Ik ga nu zeker nog geen ps3 kopen, ben nog veel te blij met mijn ps2. Misschien als ie een paar honderd euro goedkoper is....


Zo denk ik er ook over, en dan het liefst als Package met Gran Turismo 5...

Heb eindelijk mijn PS3! Heb mijn console op de kop kunnen tikken voor € 600, maar wel met twee vette games en nog een extra controller erbij! Als dat geen koopje was!!!
Heb er absoluut geen spijt van. De PlayStation 3 kicks some ass!!!

avatar van martinstegenga
Xbox 360 FTW !!! Hehe geintje
Maarja, inderdaad €600 eurie voor dat alles is niet veel.
Netjes gedaan, die dingen kosten al zoveel

avatar van metaledje
Bij de media markt heb je nu de ps3 met 2 controllers, plus 2 spellen naar keuze voor 550 euro, met een bepaalde bon die je in je bezit moet hebben.. heb de heletijd staan loeren en denken of ik hem uiteindelijk mee zou nemen en vragen wat die bon precies inhield.. maar toch nog maar niet gedaan, tot mijn keuze gekomen dat ik toch nog een heel tijdje gaat wachten..

martinstegenga schreef:
Xbox 360 FTW !!! Hehe geintje
Maarja, inderdaad €600 eurie voor dat alles is niet veel.
Netjes gedaan, die dingen kosten al zoveel
Ik vond de PS3 in het begin ook vrij veel kosten, maar veel vrienden van mij hadden al een exemplaar. Dus, ik moest ook een PS3 hebben. De Xbox 360 vind ik ook geen slechte console, maar ik ben toch een gelukkige Sony-fanboy.

avatar van rpger
Word het uberhaubt nog wat met die PS3? Ik geloof dat het momenteel aardig aan het floppen is, amper verkopen in Japan en in de VS/Europa loopt het al helemaal niet vlot. Ik begrijp dat de PS3 eind van het jaar naar 350 euro gaat, als dat zo is wil ik het wel overwegen, je hebt tenslotte dan meteen een goeie blue ray DVD player.

avatar van metaledje
350 euro? ben je serieus?? aahhh dat is het perfecte bedrag waar ik op wacht!!! en tuurlijk komt de ps3 ooit wel op gang, was toch met de ps2 ook zo? ps2 roeleert nog steeds zwaar terwijl de eerste xbox allang dood is, en ik vrees dat de 360 ook hetzelfde lot ondergaat!! ps2 heeft een 100tal vette games, terwijl de xbox een 10tal goede games heeft, en na een ruime jaar vind ik het aanbod van de 360 ook vies tegenvallen. Daarom zou ik altijd voor sony gaan!! desnoods blijf ik gewoon met de ps2 gamen!!

avatar van Hadouken
Heb je ook een bron over die prijsverlaging? Ik las namelijk op het internet en in de bladen dat Sony de komende tijd, of misschien helemaal geen prijsverlaging door zou voeren. Ook niet met de feestdagen.

http://www.google.nl/search?hl=nl&q=sony+geen+prijsverlaging&meta=

Gast
geplaatst: vandaag om 13:25 uur

geplaatst: vandaag om 13:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.