menu

Platforms / Nintendo / Hoe installeer ik de SNES weer eens?

zoeken in:
Mede-Gamesmeter-user Thomzi51 en ik kwamen vandaag op het leuke idee om de oude SuperNintendo weer eens tevoorschijn te halen en oude spelletjes te gaan spelen. Helaas kregen we het niet voor elkaar om deze succesvol aan te sluiten op de TV.

Mijn TV heeft een zo'n brede poort (waarop nu de Playstation 2 is aangesloten), maar die heeft vanuit die poort een soort omschakel-ding naar twee audiokanalen en één videokanaal (die gele, witte en rode ingangetjes). De SNES heeft echter nog enkele extra draden die ook ergens inmoeten, maar nergens in kunnen, en zodoende lukt het niet om deze te installeren.

Weet iemand een manier om dit probleem op te lossen, of is er een of ander hulpstuk nodig om dit leuke apparaat weer eens aan te sluiten?

avatar van thomzi50
Een beschrijving van mijn televisie:

Rechts zijn er drie ingangen, (rood wit en geel), daar doe ik de rode en witte ingang van de SNES in.
Achter mijn tv kan ik het brede, grijze ding van de SNES gewoon plaatsen, maar ik heb nog één draad (zwart) dat ik nergens in kwijt kan.. Ik ben nu dus in het stadium dat ik de console aan kan zetten, de tv deze herkent en zelfs vanzelf naar het juiste kanaal overspringt, maar verder dan een zwart beeld komt het niet..

Wie helpt ons?

neo (crew)
http://www.oldschoolgamer.ca/salepics/7-30.jpg

Dit heb je? Die zwarte hoort als het goed is op de plek waar normaal gesproken de plug in moet voor het ontvangen van normale kabel tv.

avatar van thomzi50
Nee, ik heb wel iets wat er op lijkt, maar dat is dan grijs. Daar zit het gele ding dat op deze foto zichtbaar is niet bij, maar wel een geel ding waarin je een ander snoer kan doen. En aan mijn grijze ding (dat dus op de afbeelding lijkt) zat ook nog een ander, breed ding, dat ik in de tv kon plaatsen.

neo (crew)
Het is echt alweer een jaar of 7 terug dat ik de console voor het laatst aansloot, waardoor mijn geheugen niet meer helemaal mee wil werken. Je hebt niet toevallig een foto van precies hetgeen wat jij hebt?

Ik heb hem op het moment ook aangesloten. De rode, gele en witte moeten inderdaad in je televisie. Het enige andere wat in je SNES moet is dat draad met een breder grijs uiteinde wat gewoon in het stopcontact moet.

avatar van thomzi50
Ik heb dus geen gele die in mijn tv kan, maar juist een gele aansluiting vanuit mijn SNES waarin een ander snoer kan.

(klik voor origineel formaat)

(afbeelding)

Dit zijn de enige twee draden die ik in de SNES heb zitten. De rechter (blauwe) eindigt in het stopcontact.

(afbeelding)

En de linker (grijs) eindigt zoals je op deze afbeelding ziet.

Zo zou alles het gewoon moeten doen.

avatar van thomzi50
Bedankt voor alle hulp, maar ik heb het heel anders allemaal Ik heb waar jij dat dikkere grijze ding hebt met zwarte draden een enkel dik lichtgrijs ding met een lichtgrijs draadje dat er uit loopt.

Kun je voor die rood-geel-wit draad ook de desbetreffende draad (inclusief uitgang die in de SNES moet) die bij de Playstation hoort gebruiken?

Ik heb dezelfde vraag, maar dan voor de Nintendo Gamecube.

avatar van thomzi50
Goodfella, moet je niet nog links van dat blauwe ding (daar zit ook nog een aansluiting) iets doen.. Daar ging ik wel van uit. Ik heb nu een verbinding met het stopcontact, en een geel, wit en rood draadje in de t.v., maar het werkt nog steeds niet.

Nee. Ik weet eigenlijk niet eens meer waar die voor is. In ieder geval gebruik ik hem niet, maar doet de SNES het perfect.

Wat jij zegt is precies wat ik ook heb, dus ik begrijp niet echt waarom hij het niet doet bij jou.

avatar van thomzi50
Vandaag weer uren aan gezeten. Ik heb twee Super Nintendo's geprobeerd (die van mijzelf en die van Gyzzz), we hebben het op vier verschillende televisies geprobeerd, alle kanalen gechekt, alle mogelijke draden op alle mogelijke plekken gedaan, en het blijft maar niet werken

Brand het rode lampje van je SNES wel wanneer je hem aan switched? Ik heb ook wel eens wanneer ik een cartridge in de SNES plaats dat het beeld zwart blijft of stilstaat aan het begin, even goed blazen in de SNES en cartridge helpt dan vaak (maar dat zul je vast al geprobeerd hebben).

avatar van Hadouken
Door dit topic kwam ik ook op het idee om de SNES weer te voorschijn te halen, maar ik heb ook het probleem dat hij niet doet.

Dit is wat ik - voor zover ik weet - heb;


(afbeelding)
Console


(afbeelding)
Controllers


(afbeelding)
Stroomadapter + blauwe plug


(afbeelding)
Witte kabel


(afbeelding)
Grijze platte ding met 2 zwarte plug/uitgangen

Geen gekleurde plugjes op wat dan ook dus. Maar nu staat in de beschrijving dat het niet noodzakelijk is. Volgens de beschrijving kan je uit 3 manieren kiezen. Ik heb de manier gekozen dat mijn tv een kabelingang heeft, waarin je dus dat platte grijze ding moet stoppen. Ik heb precies volgens de beschrijving gedaan maar hij doet nog steeds niet. De SNES doet wel, maar geen beeld. Weet iemand een oplossing?

edit: Nevermind, gewoon even kanalen doorzappen en toen bleek ie op kanaal 38 te staan

avatar van Princess Piranha
Hadouken schreef:
edit: Nevermind, gewoon even kanalen doorzappen en toen bleek ie op kanaal 38 te staan


XD Muts.

avatar van thomzi50
Ik ben helaas zelf alle kanalen langsgegaan.. Tevergeefs.

Ook alle speciale videokanalen die buiten de normale nummering vallen?

avatar van Foetsj_NL
Je bedoelt AV1 enz . ?


avatar van thomzi50
Ja, alles en allemaal geprobeerd toentertijd. Heb het nu al een paar maanden opgegeven.

avatar van thomzi50
Echt niemand ?

avatar van thomzi50
Helemaal niemand!?

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Hmm, heb je geprobeerd te fine-tunen met kanalen zoeken? De snes heeft een kabel nodig voor stroom en een voor beeld, je kan twee soorten beeld kabels gebruiken, een gewone tv plug (die op het laatste plaatje van Hadouken) of een scart kabel (die met geel wit rood, op het plaatje van Goodfella), dus een van die twee. Als je tv plug gebruikt moet je het kanaal zelf even zoeken, met scart hoort 'ie op AV1/2 te zitten. Als het nog niet lukt zou ik eens een andere beeld kabel proberen uit te halen...


Gast
geplaatst: vandaag om 06:57 uur

geplaatst: vandaag om 06:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.