menu

Platforms / Nintendo / Snes (Super Nintendo)

zoeken in:
Ik wou dat ik de NES en de SNES nooit had verkocht. Lijkt me fantastisch om weer eens een potje te spelen, al is de herinnering zelf nog mooier.

RE123
ik heb vandaag weer eens de NES en SNES angesloten het was nog super leuk om er op de spele

avatar van avdj
Ooit had ik een SNES met 15 spellen waaronder bijna alles klassiekers. Ik was zo stom dat ding te verkopen....

Gelukkig heeft mijn broer deze console onlangs weer aangeschaft en álweer heb ik er ongelooflijk veel plezier mee! Spellen als Super Mario World en Donkey Kong Country zijn tijdloos. Zeker de laatste ziet er op de SNES beter uit dan op de GBA, dat zegt wel wat.

Misschien nog eens Chrono Trigger en Super Mario RPG proberen?

avatar van Princess Piranha
Wooow! Ik zag vandaag een SNES liggen voor 3 euro! Alleen zaten er geen controllers bij en ook geen kabels...

Game_Kaza
Gewoon een emulator nemen

avatar van Princess Piranha
Ach dat is veel minder leuk joh Voelt toch altijd anders aan met toetsenbord en op je computer.

Game_Kaza
Ikzelf heb welleens een SNES gekocht maar de games voelde niet veel indrukwekkender aan op de SNES. Soms zijn ze wat leuker omdat moeilijkere games minder frustrerend zijn op een emulator. Maar op een SNES heb je wel de echte controler en grote tv scherm.

avatar van avdj
Ik heb weleens Mario spellen op de PC gespeeld. Nou, geef mij die foutloze SNES controller maar!

avatar van Onderhond
Voor de PC heb je ook gewoon controllers ...

gamelord
Onderhond schreef:
Voor de PC heb je ook gewoon controllers ...


Mijn N64 Emulator..speelt lekker weg met een XBOX360 controller voor windows.

avatar van Thomas83
Ik gebruik er ook een ja. Heb Super Mario World nog niet zo heel lang geleden uitgespeeld, en bij zo'n spel is de controller echt onmisbaar. Het voelt gewoon veel fijner aan.

avatar van Starmaster501
Ik heb nog een doos vol spellen. (waaronder Super mario 1,2,3 en de 2 Zelda's)
3 controllers, 1 turbo controller en 1 joystick (voor de SNES). En nu de SNES zelf nog!

avatar van Maiky
Vraagje over SNES-roms.

Als ik een SNES-rom download, is dat een mapje met een heleboel bestanden. Waarom zijn er zoveel bestanden en welke moet ik gebruiken om te spelen?

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Hmm, als het goed is, is elke rom gewoon 1 filetje. Meeste Snes roms zijn .smc of .srm bestandjes, vaak gezipt met een readme erbij...

Verschilt ook een beetje welke emulator je gebruikt, bij sommige moet je even all files aanvinken bij het kiezen, voordat desbetreffende rom 'zichtbaar' is.

Nicolage Rico schreef:
Ik wou dat ik de NES en de SNES nooit had verkocht. Lijkt me fantastisch om weer eens een potje te spelen, al is de herinnering zelf nog mooier.


Ik heb ooit een SuperNintendo gehad met een aantal games, eentje van Dennis the Menace (Dennis de Bengel) Metroid Prime, Mario, een Fox vliegtuiggame en een game waarbij je met twee monsters tegen elkaar een stad moest verwoesten. Af en toe wilde ik gewoon dat ik ze nog had en af en toe kon spelen, gewoon voor dat gevoel.

spelfreak
natuurlijk met de vc helemaal onbruikbaar maar heb hem toch nog uit respect ik bedoel dit word als een van de beste conseles ever gezien

misterwhite
Via men pc speel ik er graag mee, vooral tijdens de lesuren indormatica die oersaai kunnen zijn, lekker opvrolijken met 'Super Metroid, Chrono Trigger & Super Mario' Er zijn zoveer RPG roms te downloaden en dat vind ik deze console zo leuk maken, RPG blijft men favoriete genre.


misterwhite
Awesome nieuws



avatar van Sinner
Geweldig nieuws. Maar helaas. Ik kan me alleen voorstellen dat Nintendo het net zo zal verprutsen als met de Mini NES. Veel te weinig exemplaren produceren en er weer voor zorgen dat een massa fans in de kou blijven staan. Ik wacht af. Met een bang hart. Want ja - wat zou ik dit gvd graag willen hebben - ik kan me voorstellen dat Mario World, Mario Kart, de Donkey Kong Countries, Zelda en Super Metroid er op gaan staan. En alleen dat zou al voldoende zijn...

avatar van Grovonion
Wanneer gaat de voorverkoop beginnen? Schat dat dat de enige manier is om hier aan een normale prijs aan te geraken...

avatar van Sinner
Nu ja...het is nog altijd maar een gerucht, en geen feit. Toch maar even afwachten tot Nintendo zelf een aankondiging maakt. Persoonlijk denk ik dat het niet gebeurt en dat ze al hun aandacht gaan richten op de Switch en mindere mate de 3DS. Het lijkt me eerder dat de Nes mini een experiment was dat diende om de consument warm te houden / maken voor de aankomende Switch. (net zoals ondermeer de toch best wel matige Mobile Phone games). Ik denk zelf niet dat ze met kerstmis met een Snes Classic gaan komen, zeker niet aangezien de komende maanden de Switch Virtual Console actief zal worden, en de WiiU en Wii VC's ook nog steeds actief zijn. Het zou bizar zijn om op dit punt een Snes mini op de markt te brengen met bvb 30 games voor 60-80 euro terwijl je dezelfde games wellicht weer voor 5-10 euro op de Virtual Console zal vinden. En sowieso denk ik dat ze echt al hun resources en productie nodig hebben voor de eindejaarsdagen zodat ze niet weer met een tekort aan switches en games zitten. Lijkt me dat ze zich dan een beetje in eigen voet schieten.

Maar goed. Nintendo maakt tegenwoordig wel meer bizarre beslissingen.

avatar van Sinner
Ik ben trouwens heel erg benieuwd of die Seiken Densetsu collection voor de Switch richting Europa komt. Het blijft vooralsnog akelig stil. En laat dat nou voor de verandering wel een item zijn waar ik best interesse in heb - zeker als er een soort van special edition zou zijn met een soundtrack en artbook zou ik ondanks gebrek aan een Switch meteen pre-orderen.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Sinner schreef:
Ik ben trouwens heel erg benieuwd of die Seiken Densetsu collection voor de Switch richting Europa komt. Het blijft vooralsnog akelig stil. En laat dat nou voor de verandering wel een item zijn waar ik best interesse in heb - zeker als er een soort van special edition zou zijn met een soundtrack en artbook zou ik ondanks gebrek aan een Switch meteen pre-orderen.


't is sws regiovrij, alleen één van de drie games is nog nooit naar het Engels vertaald, of alleen door fans in een romversie. Lijkt me niet zo grote moeite en snap ook niet waarom ze dit niet aangeven te gaan doen....

Ik zou deze ook direct aanschaffen overigens. Wellicht ook wel via japanse import of in de japanse eshop.


avatar van mrdig


Las het ook net! Must buy uiteraard net zoals de NES-Classic (die ik op laatste moment nog heb kunnen bemachtigen voor de gewone prijs) maar ook nu weer zal het weer spannend worden om er 1 te bemachtigen vrees ik. Voor de zekerheid maar een pre-order geplaatst bij amazon.co.uk, andere opties nog niet kunnen vinden:

Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System: Amazon.co.uk: PC & Video Games

avatar van Sinner
Yow. Had het niet meer verwacht om eerlijk te zijn. Heb meteen gisteren het personeel bij de Game-mania verwittigd. Vanaf het moment dat de pre-orders bij hun actief zijn sta ik in ieder geval eerste op de lijst. Alleen al voor Secret of Mana en Castlevania het geld meer dan waard.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:04 uur

geplaatst: vandaag om 02:04 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.