menu

Platforms / Nintendo / Snes (Super Nintendo)

zoeken in:
neo (crew)
Geweldige console, en tevens de eerste die ik zelf had. Opvallend was ook de late binnenkomer van deze 16 bit tegenover die van de Sega.
Eigenlijk was elke Mario game een waar spektakel op deze console.
Ook uitbreidingen als de muis en muismat voor Mario Paint en die Scoop voor verscheiden schietspellen waren leuk. De joysticks kraakte na verloop van tijd behoorlijk van het Mario Kart jaren gespeeld te hebben. Later ook nog een joystick gebruikt waarmee je een bepaalde toets automatisch door kon laten gaan, zonder dta je steeds handmatig hoefde te drukken.

avatar van Klumpie
Vandaag nog Super Tennis gespeeld op de Super Nintendo.

avatar van gemaster
Die scoop was juist supernep. Echt een stom ding.

neo (crew)
Heb mij anders prima vermaakt met dat ding. Vooral die tetris variant was verslavend.

avatar van sxesven
Ik vond dit echt een fantastische console, wat mij betreft de beste van zijn generatie. Ik had zelf een MegaDrive, maar heb er eeuwig spijt van gehad dat ding te hebben gekocht. Niet dat dat zo'n slecht ding was, maar ik zat liever bij de buren aan de SNES! De fantastische games die ik daar toch op gespeeld heb... Overigens, sommige van de games waren vooral in mijn herinnering geweldig; toen ik ze later op een emulator weer speelde bleef er niets van over. Maar games als Zelda: A Link to the Past, alle Mario dingen, Chrono Trigger, Final Fantasy, en ook wat andere persoonlijke favorieten als The Pagemaster: geweldig!

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Terugkijkend was de SNES ook wel wat beter dan de MegaDrive. Kon je bijvoorbeeld goed zien bij MK2, de animaties op de SNES waren daarvan veel mooier. Volgens mij zijn er ook veel meer legendarische games op uitgekomen.

Maar goed, de SNES had geen Sonic, geen Road Rash en geen Ecco the Dolphin, dus uiteindelijk vond ik het helemaal niet erg dat we een MegaDrive hadden. Op de SNES speelde ik wel bij vriendjes.

avatar van sxesven
Dat is wel degelijk weer waar; met Sonic en Ecco heb ik me ook uren kunnen vermaken. Maar toch, het gras was groener hè... Overigens speel ik zo'n tien jaar na dato nog regelmatig SNES games m.b.v. een emulator, maar MegaDrive eigenlijk nauwelijks.

avatar van KoenR
Vroeger alleen bij vriendjes op gespeeld, maar sinds een paar weken staat er hier ook eentje. M'n moeder werkt op de kinderafdeling in het ziekenhuis, en aangezien er een PS2 kwam was er geen ruimte meer voor die oude SNES.

Beetje jammer dat Zelda er niet bij zit, maar verder erg leuk.

avatar van Brain Stew
De vetste console ooit! Vooral als je een emulator hebt met 2000 Roms.

Plus de console waar Final Fantasy IV- VI en Chrono Trigger voor het eerst op zijn verschenen.

avatar van WeZet
Brain Stew schreef:
De vetste console ooit! Vooral als je een emulator hebt met 2000 Roms.

Plus de console waar Final Fantasy IV- VI en Chrono Trigger voor het eerst op zijn verschenen.


Heb die roms ook, als datr later zo met pc games gaat

Maar dat kan natuurlijk niet, daar blijven er steeds nieuwe van komen!

avatar van Onderhond
Ook mijn favoriete console. Zeker wanneer er rond de eeuwwisseling een boost kwam in het retrogame wereldje.

Niet enkel leuk om een heleboel spellen opnieuw te spelen, maar vooral de kans om een enorme hoop Japanse spellen een keertje te proberen. Zijn een paar prachtige RPGs die het Westen nooit gehaald hebben, maar dankzij translation efforts perfect speelbaar waren.

Heb honderden ROMS alsnog uitgespeeld nadat ik m'n SNES al lang verkocht had, meeste van mijn stemmen zullen ook wel naar die console gaan.

Zal ook altijd mijn favoriete console blijven. Heeft misschien een beetje met nostalgie te maken, maar het is vooral ook een geweldige console waar steengoede games op zijn uitgebracht. Sinds mijn kindertijd speel ik het regelmatig en zeer af en toe kruip ik er nog eens met veel plezier achter.

Met dank aan de site ben ik overigens weer helemaal enthousiast geworden, weet iemand een goede site waar SNES games aangeboden worden? Wat zijn ze overigens, jaren na dato, nog schrikbarend duur.

Edit: Voor wie geinteresseerd is, ik vond de volgende site. Daarnaast is marktplaats misschien wel de beste optie.

Is er overigens toevallig nog iemand wie de game Plok heeft gespeeld? Ik dacht niet dat hij erg bekend was.


(afbeelding)

Erg moeilijk spel, ik bleef altijd een paar levels voor het einde haken. Iemand die het uitgespeeld heeft?

neo (crew)
Na 1 level had ik het allang gezien.

avatar van Hadouken
Plok! Ik heb het theme nog op mijn PC staan. Die power-ups waren zwaar stoer!

Maar ik vind de SNES wel de beste console ooit eigenlijk. Natuurlijk heeft dat ook te maken met verschillende factoren; vroeger was je kleiner en sneller tevreden. Nu zijn velen een graphicshoer geworden of ze zijn niet snel mee tevreden te krijgen. Ik behoor tot het laatste. Het komt niet vaak meer voor dat ik écht naar een game uitkijk.

Anyway, pareltjes als Street Fighter II, Super Double Dragon, MegaMan X, Donkey Kong Country, Super Mario World en Super Mario Kart waren dagelijkse kost. Ik weet nog goed dat ik altijd samen met mijn buurjongen naar huis rende als de school uit was en vliegensvlug de console aanzetten en uren lang gameden. Maar we waren meer van het action genre, dus ik heb zogeheten toppers als Zelda en Final Fantasy nooit echt gespeeld.

Ik heb de SNES nog steeds, het is alleen een probleem dat ik niet echt leuke games er meer voor heb. En soms moet je goeie herinneringen gewoon laten bij goeie herinneringen. Ik denk dat ik als ik nu de SNES weer zou aansluiten ik het leuk zou vinden, maar nooit meer zo leuk als vroeger. Ik heb alleen een keer geprobeerd om Super Double Dragon tweedehands te kopen maar daar vroegen ze €40 voor. Laat maar dan.

avatar van Alastor
Ik vind Snes ook een superconsole, 't is zelfs de enige console die me langer dan een uur weet te boeien. Verder hou ik het wel bij m'n pc.

avatar van metaledje
de snes... wat een plezier heb ik er vroeger aan beleefd, ben altijd een rpg liefhebber geweest.. dus ik deed mijn uiterste best om alle rpg's in bezit te krijgen, uiteindelijk had ik er een stevig aantal, lufia, secret of evermore, illusion of time en het vervolg daarop (de naam kwijt) mystic quest.. de rest kan ik me niet zo herrineren..

velen jaren later..(waar ik achteraf verdrietig spijt van heb gehad) had ik mijn snes met al mijn spellen ingerolen voor een xbox met een paar spellen, ik ging een paar jaar daarna mijn snes erg missen vooral de rpg's en de capcom spellen waar de muziekdeuntjes van in je kop blijven zitten, als echte gamer kreeg ik er altijd een warm gevoel van.. daarom is en blijft de snes absoluut console topper nr 1

avatar van metaledje
Goodfella_90 schreef:
Is er overigens toevallig nog iemand wie de game Plok heeft gespeeld? Ik dacht niet dat hij erg bekend was.

(afbeelding)

Erg moeilijk spel, ik bleef altijd een paar levels voor het einde haken. Iemand die het uitgespeeld heeft?



hehe plok heb ik nog liggen, die kreeg ik niet kwijt. maar ik vond het een best leuk spel met al die zwartwit gedeeltes terug in de tijd enzo. veel herriner ik me er niet van, maar ik kwam wel ver..

Pascal A
Van deze console heb ik lang plezier gehad, ik kocht het mario all star set.

vetste games

-Flashback
-Strike serie (urban desert strike enzo)
- Zelda
-Illusion of time
-Out of this world
-Syndicate
-Shadowrun

avatar van Thomas83
De enige console die ik echt zelf heb gehad, en heb er heel veel plezier aan gehad. Zou me er ook nu mee vermaken.
Er waren zoveel goede spellen op deze console. Vooral Mario Kart, Mario World, Donkey Kong, International Superstar Soccer (Deluxe), Super Tennis, NBA Jam en Starwing vond ik leuk. En dan vergeet ik vast nog wat spellen.
Die nintendo-stijl aan al die spellen op de Nintendo vind ik ook zo prettig. Die bepaalde hoge geluidjes etc. Moeilijk uit te leggen.
Ik had ook een scope, een groot en onhandig ding als ik het me goed herinner. Heb me er best nog mee vermaakt, maar er niet al teveel mee gespeeld. Volgens mij had ik maar een spel waarbij je dat ding kon gebruiken.

metaledje schreef:
de snes... wat een plezier heb ik er vroeger aan beleefd, ben altijd een rpg liefhebber geweest.. dus ik deed mijn uiterste best om alle rpg's in bezit te krijgen


Ik kan maar niet achter de titel van een RPG komen die ik heb gespeeld op de SNES vroeger. Het spel was niet van mij maar geleend van een vriend. Misschien weet jij wel de juiste titel.
Weet niet meer zo heel veel over het spel eigenlijk, maar ik herinner me nog iets wat vrij uniek aan het spel was. Het was volledig in het Nederlands, een vertaling zeer waarschijnlijk. Het enige in het Nederlands vertaalde spel dat ik had volgens mij.

avatar van Hadouken
Thomas83 schreef:
Ik had ook een scope, een groot en onhandig ding als ik het me goed herinner. Heb me er best nog mee vermaakt, maar er niet al teveel mee gespeeld. Volgens mij had ik maar een spel waarbij je dat ding kon gebruiken.


Hehe inderdaad zeg, een vriend van me had hem. Het sloeg echt totaal nergens op. Als een bazooka legde je hem op je schouders en dan maar schieten. Dat ene spel was volgens mij Nintendo Scope 6. Echt een stom onding was het. Hij had hem ook al snel doorverkocht.


(afbeelding)

gerwinf
In Yoshis safari kon je hem ook gebruiken.

avatar van Hadouken
Ik las het net ja.

Compatible games volgens Wikipedia:

Battle Clash
Bazooka Blitzkrieg
The Hunt for Red October (it is used for bonus games)
Lamborghini American Challenge (it accesses a different game mode from the normal one)
Metal Combat: Falcon's Revenge
Operation Thunderbolt
Super Scope 6 (bundled with the hardware)
T2: The Arcade Game
Tin Star
X-Zone
Yoshi's Safari

Een handjevol dus.

avatar van Brain Stew
Thomas83 schreef:

Ik kan maar niet achter de titel van een RPG komen die ik heb gespeeld op de SNES vroeger. Het spel was niet van mij maar geleend van een vriend. Misschien weet jij wel de juiste titel.
Weet niet meer zo heel veel over het spel eigenlijk, maar ik herinner me nog iets wat vrij uniek aan het spel was. Het was volledig in het Nederlands, een vertaling zeer waarschijnlijk. Het enige in het Nederlands vertaalde spel dat ik had volgens mij.


Dat moet haast wel Lufia II zijn.

avatar van Thomas83
Inderdaad, het is Lufia II, bedankt!:)
Ik dacht dat ik alles RPG's op de SNES had doorgekeken op Moby Games, maar blijkbaar niet. Zal er wel niet naar hebben gekeken omdat er in de titel duidelijk staat dat het een vervolgdeel was.

Super Nintendo is inderdaad een geweldige console.

Laatst weer begonnen met een beetje retro gamen haha.
Toch vroeg ik mij af hoe jullie die ROMs allemaal spelen. Heb het een keer geprobeert maar die besturing via het toetsenbord is echt 3 keer niks met een beetje actie games. Ik kon niet echt een goede joystick ervoor vinden.

avatar van Tha)Sven
Ikvind vooral de originele RPGs van de SNES brilliant. Zo worden ze niet snel meer gemaakt tegenwoordig

Ford KAduuk
De Super Nintendo vind ik een erg leuke console. Met RPG-spellen als Chrono Trigger en Lufia II kom ik wel de winter door

Daarnaast ook toffe racespellen zoals Super Mario Kart, geweldige platformspellen als Another World en vermakelijke schietspellen als Star Fox. Mij hoor je niet klagen over deze console.

avatar van Marcellussss
Toch wel mijn favoriete console ooit, en zonder twijfel de beste van Nintendo. Van klassieke RPG's tot geweldige platformspellen.

Ik hou echt van de snes,hij staat bij mijn zoontje in zijn kamer met ongeveer 30 spellen en hij is er heel zuinig op.
De xboxelite en de ps2 staan ernaast maar voor mij is de snes toch het mooiste console.
Waarschijnlijk komt dat omdat ik met de snes opgegroeit ben en er hele moooie herinneringen aan heb.
Het allermooiste spel vond ik toch Mr.Nutz volgens mij nooit populair geweest en ook Asterix vond ik een topper.
Super Mario kart vond ik ook geweldig maar ik kan dat spel niet meer spelen ik word er duizelig van.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:52 uur

geplaatst: vandaag om 06:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.