menu

Platforms / Nintendo / Nintendo Switch

zoeken in:
avatar van legian
Sinner schreef:
(quote)


Klopt deels ook. Maar ik vind het absoluut niet slecht voor de leeftijd van het beestje.

Niet slecht voor de leeftijd van het beestje, daar zeg je het al. Meer dan dit verwacht je ook niet meer voor de Switch. Dat zegt toch al genoeg dat die aan het einde van zijn leven zit.


Het absolute wow gevoel is toch al een hele tijd verdwenen.

Dat gaat ook niet meer terugkomen ben ik bang. Vroeger had je de innovatie omdat de techniek beter werd, dingen nog nooit eerder gedaan waren en daardoor werden we regelmatig verrast (niet dat ook dat enorm veel kloons opleverde). Maar het is zo'n beetje uitontwikkeld.
Kijk bijvoorbeeld naar de F1, daar zag je in de begin jaren de meest exotische dingen op de baan verschijnen. Nu zijn die auto's allemaal een kopie van elkaar, op enkele details na. Alles is zover uitontwikkeld dat er geen grote innovaties meer te maken zijn. Dat geldt voor games net zo. Een shooter is een shooter, hoeveel innovatie kan je daar nog op maken? Of bij Race games, racen blijft racen, dat hebben we al jaren gedaan en of het nou arcade of sim is daar veranderd ook niets meer aan. Een Metroidvania is een Metroid/Castslevania kloon. Een Soulslike zal altijd vergeleken worden met Elden Ring en dergelijke. En ga zo maar door.

En naarmate we ouder worden gaan we nieuwe games vergelijken met wat we daarvoor gespeeld hebben. En dat worden er elk jaar meer. Waardoor er ook steeds minder games uitkomen die echt weten te verrassen. Ik merk dat de afgelopen paar jaar ook erg sterk op het gebied van films (en series). Ik heb het bijna allemaal al een keertje eerder gezien en er zijn nog maar weinig nieuwe films die mij wel weten weg te blazen.

avatar van Sinner
legian schreef:
(quote)

Dat gaat ook niet meer terugkomen ben ik bang.


Nou...zo heel af en toe lukt het toch wel. Ik noem maar Baldurs Gate 3 of Forza Horizon 3 destijds. Dat zijn games die meteen het wow gevoel weer terugbrengen. Ergens hoop ik dat de creativiteit weer eens voortouw neemt op blitser, mooier en xK. En je hebt wel degelijk dat talent rondlopen. Zie de Indiescene. Maar ook de diverse kleine ontwikkelaars. Alleen worden fouten helaas meteen bestraft en personeel de laan uitgegooid waardoor opkomend talent de kans niet krijgt om te groeien. Ik hoop nog steeds op een ommekeer. Want het blijft een leuke hobby om te volgen.

Al zal de voorraad 'nieuwe' games en consoles wellicht slinken in de toekomst. Wat niet zo een probleem is natuurlijk gezien de speelbaarheid en herspeelbaarheid van de backlog.

avatar van Manny Calavera
Heb ik ook. Bijna elk verhaal is al wel een keer verteld, bijna elk soort gameplay bestaat al.

Ik zoek het tegenwoordig dan ook in mooie verhalen. Liever een pakkend verhaal van 10-20 uur dan die games die me verplichten er 150 uur in te stoppen. Tijdje geleden The Last of Us 1 voor het eerst gespeeld. Ja, dat wil je zien in een game.

avatar van -marco-
Nou, zit zo mijn game wishlist te bekijken en schrijf de switch nog lang niet af. Heb meer switch games op me lijstje dan PS en Xbox bij elkaar

Blasphemous 2

Mario bros wonder

Dave the diver

Mario RPG

Mario vs Donkey Kong

Prince of Persia the lost crown

Niet zozeer allemaal switch exclusieve, maar wel die ik ideaal vind voor deze console

Al met al vond ik het dan ook geen slechte direct!

avatar van legian
Sinner
Ik kwam deze vanavond tegen, gezien de discussie hier wel een interessante dacht ik zo. Soms kan iets wel een wow gevoel geven, maar is het vooral een verfijning van elementen, dat was Forza Horizon 3 ook.Maar goed, we gaan wel weer offtopic zo.

avatar van Sinner
legian schreef:
[user=1984]Maar goed, we gaan wel weer offtopic zo.


Idd. Maar...wel een filmpje voor straks te bekijken. Ik heb intussen ook wel weer een game of 2-3 uit de sales in gedachten. Misschien niet alle 3 heel erg wow maar wel leuk. En eentje zelfs erg interressant. (Homebody (ook op Switch en Steam - een non-lineair time-loop horror mystery spel in de stijl van Resident Evil. Maar gericht op de puzzels en interacties en geen combat). Ook van dit jaar en blijkbaar behoorlijk over het hoofd gezien.

avatar van Sinner
Ik ben trouwens erg benieuwd naar de details / release van de Switch 2. Zeker na de aankondiging dat Far Cry 7 naar het platform komt. Dan lijkt me dat je qua specs toch al een heel degelijk apparaat op de markt gooit.

Wie weet heb ik zometeen nog niet eens een PS5 of XBOX X nodig om Streetfighter 6, Baldurs Gate, FF16 of Starfield te spelen. Aangezien zowel Capcom, Bethesda, Squaresoft en Larian in het verleden zowat al hun games geport hebben lijkt het me niet onmogelijk dat ook deze games (misschien buiten Starfield - hoewel er daar enkel sprake van was dat het niet op de PS kwam) op de Switch 2 verschijnen in de toekomst.

Word wel eens tijd voor een aankondiging zo. Zou me wel weer ruimte besparen als ik maar een console hoef te kopen.

avatar van Manny Calavera
Als de geruchten kloppen blijft Nintendo alsnog mijlenver achter lopen qua specs, maar zal de console op Xbox One/PS4 niveau zitten. Al zijn er ook geruchten dat het beter dan dit gaat worden.

Hoop dat ze anders eens 2 varianten uitbrengen. Een goedkope versie voor mensen die gewoon tevreden zijn met de Switch kwaliteit en een dure versie die games laat tonen op topniveau met de maatstaven van nu. Ga ik sowieso voor de dure. Hoe zou een nieuwe Mario of Zelda eruit zien als ze echt alles erin kunnen stoppen zonder visuele beperkingen?

Nintendo heeft sinds de N64 nooit meer de third party topgames op de console weten te krijgen in grote getalen, wegens een niet krachtige console. Zou mooi zijn als ze dat eens kunnen verhelpen.

avatar van Sinner
Manny Calavera schreef:
Hoe zou een nieuwe Mario of Zelda eruit zien als ze echt alles erin kunnen stoppen zonder visuele beperkingen?


Als Mario en Zelda. Dat soort games heeft relatief weinig baat bij opgefokte specs imo. Voor hetzelfde geld is de volgende Zelda weer een 2D game of iets dergelijks. Of handdrawn.

De geruchten besteed ik weinig aandacht aan en volg ik zelden. Kwestie van te veel onzin. Het enige dat ik nu weet is dat er een Far Cry 7 zit aan te komen. Als dat grafisch en qua performance het niveau haalt van 5 en 6 (lijkt me wel) en het in die zin evenwaardig is aan de andere versies? Dan geeft dat weer een hoop mogelijkheden.

En de huidige gen topgames heeft de Switch in grote lijnen wellicht niet meegekregen. MAAR wel belangrijk is dat de devs achter die titels echt wel massaal hun andere games hebben geport. Dus zie ik ze zeker niet stoppen hiermee (eg zie een Ubisoft die het voortouw neemt met Far Cry).

Het zal me benieuwen wat er op verschijnt. Ik heb namelijk liever zo weinig mogelijk consoles in huis. Worden bepaalde titels geport (een SF6 of Baldurs Gate3) bovenop de Nintendo titels dan kan ik het ook netjes af met de combinatie PC en Switch 2. En alle oude zooi.

avatar van Banjo
Super Mario RPG staat ook al te trappelen! (17december) en ik moet Wonder nog halen.. dit was weer een ontzettend goed jaar van Nintendo en ook de reden waarom ik mijn Ps4 weer terug in de doos heb gedaan en alle spellen op de plank gezet heb voor later . Het word eentonig maar mijn top 10 lijstje bevat (waarschijnlijk) alleen maar Switch spellen het is overmacht.

avatar van Sinner
Ook de Switch End-of-Year results zijn binnen...er lijkt trouwens weer een massale Kerstsale aan de gang te zijn aangezien meer dan de helft van mijn games gigantisch afgeprijst is.

https://i.ibb.co/s6QdZnK/2023-Nintendo-Year-in-Review-2.jpg

avatar van Grovonion
50% meer gespeeld op de switch dan ik op alle platforms samen

avatar van -marco-
Ik kom op de volgende aantallen, kwa uren:

Xbox 353 uur
Switch 211 uur
PS5 184 uur

avatar van Sinner
Xbox kom ik in totaal ook wel op ongeveer een 300 uur. Vampire Saviours, Marvel's Midnight Suns en Hotwheels Unleashed hebben makkelijk 60-70 uur per game opgeslorpt. Dat is buiten de uurtjes in multiplayer fighting games e.d.

En dan nog een paar tiental uur op de 3DS, PC, PS3.

avatar van -marco-
Van de week was ik in de Nintendo store NY. Blijft een geweldige ervaring met life size statues, grote schermen, collectibles en tevens een soort museum voor voorgaande consoles en handhelds. Oh en tevens alle uitgegeven amiibo’s tot op heden.

Was voor mij de derde keer dat ik er kwam, maar nu met me dochter van 10 en die vond het ook geweldig. Aanrader

Deze zonder staat Japan in de planning en de Nintendo store Tokio & Osaka moeten ook ver zijn. Om maar nog niet te spreken over Nintendo World en Donkey Kong Land

avatar van Manny Calavera
-marco- schreef:
Van de week was ik in de Nintendo store NY. Blijft een geweldige ervaring met life size statues, grote schermen, collectibles en tevens een soort museum voor voorgaande consoles en handhelds. Oh en tevens alle uitgegeven amiibo’s tot op heden.

Was voor mij de derde keer dat ik er kwam, maar nu met me dochter van 10 en die vond het ook geweldig. Aanrader

Deze zonder staat Japan in de planning en de Nintendo store Tokio & Osaka moeten ook ver zijn. Om maar nog niet te spreken over Nintendo World en Donkey Kong Land


Ik heb de Nintendo Store NY ook bezocht. Erg tof ja. Jammer dat Nintendo dit soort stores niet in veel meer steden heeft.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Eastasiasoft Showcase, met name Switch titels voor vroeg 2024:avatar van Sinner
centurion81 schreef:
Eastasiasoft Showcase, met name Switch titels voor vroeg 2024


Zit wel wat leuks tussen. Zelf was ik meteen te vinden voor Yohane the Parhelion....een erg leuk uitziende deckbuilder...avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Vanaf volgende week Golden Sun en Golden Sun: The Lost Age in de GBA library van Switch Online!

avatar van Banjo
'Nintendo Switch 2 specificaties liggen op straat' - XGN.nl

"Al met al klinkt het alsof de Switch 2 qua kracht vergelijkbaar wordt met de PS4 in handheld modus, terwijl deze docked qua performance richting de PS4 Pro lijkt aan te schuren, mits de specificaties daadwerkelijk kloppen."

ik geef het een duim
En nu maar wachten en sparen..

avatar van Manny Calavera
Banjo schreef:
'Nintendo Switch 2 specificaties liggen op straat' - XGN.nl

"Al met al klinkt het alsof de Switch 2 qua kracht vergelijkbaar wordt met de PS4 in handheld modus, terwijl deze docked qua performance richting de PS4 Pro lijkt aan te schuren, mits de specificaties daadwerkelijk kloppen."

ik geef het een duim
En nu maar wachten en sparen..


Ben niet de grootste technische kenner, maar is het nou geen 4K kwaliteit dat ze aan gaan bieden?
Ik vind het echt zo waardeloos dat Nintendo nooit eens grafisch bij kan lopen bij de concurrentie. Dus wat je weer gaat krijgen, zoals altijd met Nintendo, is dat je 'm als tweede console moet nemen en een Xbox of PS nodig hebt voor de third party toppers. Ik ga de Switch 2 zeker wel kopen maar het blijft jammer.

Maar goed, breng een nieuwe Mario Kart of 3D Mario uit en ik zit als een katje te spinnen van plezier.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Manny Calavera schreef:

Ben niet de grootste technische kenner, maar is het nou geen 4K kwaliteit dat ze aan gaan bieden?


Als de bron die Banjo aanhaalt klopt, wordt het idd geen native 4K. Als de boel tegen de PS4 Pro aanschurkt zou 4K output via upscaling wellicht wél een mogelijkheid kunnen zijn.

avatar van Sinner
centurion81 schreef:
Als de boel tegen de PS4 Pro aanschurkt zou 4K output via upscaling wellicht wél een mogelijkheid kunnen zijn.


Ik denk niet dat er bij Nintendo of de grote menigte Switch gebruikers veel mensen wakker liggen van 4k (helemaal niet aangezien er ook erg veel mensen handheld spelen). Maar als die specs min of meer kloppen...wat zoals altijd nog niet bevestigd is...dan zal het net als de one-s en ps4pro inderdaad een vorm van upscaling zijn. Maar voor hetzelfde geld gaat het er overheen.

Het blijft afwachten tot er ook echt een officiele release direct komt. Tot op heden kan je er nog niet eens zeker van zijn of het 2024 of 2025 zal worden.

avatar van Rujar
Dan zou het vergelijkbaar worden als de Steam deck. Ben benieuwd of ze de prijs dan onder 400 kunen krijgen. Zou volgens wel mogelijk kunnen zijn zeker als het nog even duurt voordat deze uitgebracht wordt.

avatar van Confusie
Nintendo’s verouderde hardware beleid met bijbehorend lagere prijsvoering maken het ideaal als console voor erbij daarnaast leunt de gemiddelde Nintendo game niet op grafisch geweld en de gemiddelde indie natuurlijk al helemaal niet.

Een opvolger met de grafische kwaliteit van een PS4/PS4 Pro lijkt me meer dan prima.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Confusie schreef:
Nintendo’s verouderde hardware beleid met bijbehorend lagere prijsvoering maken het ideaal als console voor erbij daarnaast leunt de gemiddelde Nintendo game niet op grafisch geweld en de gemiddelde indie natuurlijk al helemaal niet.

Een opvolger met de grafische kwaliteit van een PS4/PS4 Pro lijkt me meer dan prima.


Same...exclusives en indies ...en de handheld functie uiteraard. Als handheld niet zou bestaan zou ik ook liever een nintendo met de kracht van een ps5 hebben, maar die combinatie is helaas niet mogelijk nog.

avatar van Manny Calavera
Confusie schreef:
Nintendo’s verouderde hardware beleid met bijbehorend lagere prijsvoering maken het ideaal als console voor erbij daarnaast leunt de gemiddelde Nintendo game niet op grafisch geweld en de gemiddelde indie natuurlijk al helemaal niet.

Een opvolger met de grafische kwaliteit van een PS4/PS4 Pro lijkt me meer dan prima.


Dat zeg ik ook, een console voor erbij. Maar dan nog, anno 2024 geen 4K aanbieden, auw. Vraag me ook altijd af of de directie van Nintendo thuis nog een videorecorder heeft en een stereotoren

Soms hoop je wel eens dat Xbox een exclusieve samenwerking met Nintendo aan gaat, dat Nintendo geen nieuwe hardware meer hoeft te maken en dat ze volledig alles aan Xbox kunnen leveren. Maar ja, dat zal niet snel gebeuren.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Ik zie eerder andersom, dat XBox geen hardware meer gaat maken met hun focus op Game Pass

avatar van Sinner
centurion81 schreef:
Ik zie eerder andersom, dat XBox geen hardware meer gaat maken met hun focus op Game Pass


...plus het feit dat zowat alles van Xbox ook nog eens speelbaar is op een PC. Leuk ding de XboX, maar als er eentje is die ik oversla in de toekomst is het wellicht de Series X wel. Maar goed...dat is momenteel ook een beetje het geval voor de PS5...daar twijfel ik nog over maar als ik zie hoeveel van de games daarvan op de PC zijn? Tja...

Dan wordt het een PC en Switch 2 voor de toekomst. (in de wetenschap dat ook de Switch 2 wellicht weer de nodige ports zal krijgen).

avatar van Sinner
Overigens ook wel weer een aardige eerste helft voor de Switch in zijn....7de jaar? Het ding word ieder jaar doodverklaard en ik zou best graag de opvolger zien maar als er nog een jaar tussen zit...mij niet gelaten.

Prince of Persia is toch wel al een hit. Komende maanden nog:

Another Code Recollection (volledige remake)
Unicorn Overlord (gaat op pre-order)
Princess Peach (wellicht ook)
Eiyuden Chronicle 100 Heroes
Fantasy Life the Girl Who steals Time (gaat op pre-order)
Front Mission 3 Remake
Deca Police
Metal Slug Tactics (gaat op pre-order)
Rift of the Necrodancer

...en wellicht nog een rits indie games en shadow drops van Nintendo (de geruchten over Metroid Prime 4 en remasters van 2 en 3 blijven rondzwerven...ben benieuwd).

Gast
geplaatst: vandaag om 19:51 uur

geplaatst: vandaag om 19:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.