menu

Games / Algemeen / Gamescom

zoeken in:
avatar van -marco-
Gaat er nog iemand dit jaar!?

Ik wel

avatar van -marco-
Ik kijk het meest uit naar:

- Destiny Rise of Iron
- Battlefield
- Forza Horizon 3
- Gears of War 4
- Mafia 3
- TCGR Wildlands
- Steep

Verwacht niet dat alles te zien of speelbaar is, maar hoop er toch wel een paar mee te pakken.

avatar van Manny Calavera
Ga je hier ook wat berichten plaatsen, -marco-?

Ben er benieuwd naar.

avatar van -marco-
Manny Calavera schreef:
Ga je hier ook wat berichten plaatsen, -marco-?

Ben er benieuwd naar.


Wellicht, kan niks beloven.

Iig niet zo uitgebreid als spelfreak vorig jaar

avatar van -marco-
Zit in de auto op de terugweg vanuit Keulen. Dagje Gamescom gedaan en het was weer dope.

Aardig wat gespeeld ook, namelijk:
Gears of War 4
Forza Horizon 3
Battlefield 1
FIFA 17
Pes 17
Nieuwe overwatch map
Destiny Rise of iron
Steep

Ook een presentatie bijgewoond van Ghost Recon Wildlands. En die maakte zwaar indruk. Instant buy maart 2017

Ook nog Ocules Rift geprobeerd

Was de derde keer op rij Gamescom en ga volgend jaar zeker weer!

avatar van Confusie
Wildlands die indruk maakt. Interessant.

?

Is er iets veranderd dan.

avatar van -marco-
Confusie schreef:
Wildlands die indruk maakt. Interessant.

?

Is er iets veranderd dan.


Niet dat ik weet. Vind de setting interessant, gameplay ziet er Nice uit, graphics dito en lijkt me super om met 4 play coop te doen!
Ga hem zeker in de gaten houden.

Forza Horizon 3 beviel me ook zeer goed. Bloedje mooi om te racen in de jungle en strand van Australië!

avatar van Confusie
Mooi zo. Zou er ook er ook wel enthousiast over willen zijn.

Maar ben dat sinds de laatste beelden niet enorm.

Hoe dan ook wel benieuwd naar het eindresultaat.

We gaan het meemaken.

avatar van -marco-
Ok ok, voorruit. On populair demand by Ajax&Litmanen1 Hierbij een recap van mijn bezoek aan de gamescom op zondag 21 augustus 2016.
Voor mij was het de derde keer op rij dat ik een dagje heen en weer reed, voor een bezoek aan de gamescom. Waar ik voorgaande jaren altijd wel wat games had, waar ik “echt” naar uitkeek, was dat gevoel dit jaar minder aanwezig. Ik ging er meer heen van, we zien wel wat we tegenkomen en wat we kunnen spelen. Tuurlijk had ik wel wat games op me verlanglijstje, maar het wow effect, dan wel spanning was er niet. Dat komt mede doordat de gamescom dit jaar geen verrassingen had en geen nieuwe aankondigingen kende. Alles was wel bekend en je wist wat je kon verwachten.

We vertrokken om 07.00 uur. Na een koffie-break en 2 uur rijden, stonden we rond 09.45 uur voor de ingang van de Gamescom. Wat me direct opviel, er was nagenoeg geen rij. Om maar gelijk over de drukte te beginnen, die viel me heel heel heel erg mee dit jaar. Geen drukke opstoppingen en gewoon degelijke ruimte in de diverse hallen.

http://s1295.photobucket.com/user/Unlikelyend/media/9E53AE0E-A566-40A2-9E6A-C37BDD53C9ED_zps82tthxmz.jpg.html

- WILDLANDS -

We begonnen met een live demo presentatie van Ghost Recon Wildlands. Een game waar ik heel erg naar uitkijk. De demo draaide om info vanaf een laptop te verkrijgen uit een crimineel kamp, ergens in Bolivia. Wat opviel was de uitgebreide customizable mogelijkheden tot het aanpassen van je karakter en die van je wapens. De game is vier player coop. Twee agents gingen per helikopter richting kamp en de ander twee middels auto. Beide naderde het kamp vanuit diverse posities. De een nam een sniper positie in en de andere gooide een vliegend robotje de lucht in om het kamp in kaart te brengen en dan met name diens vijanden, alarm, camera’s, explosieve opslag en natuurlijk de objective laptop. Nadat alles was ge-hilight, schakelde twee agenten de guards voor het kamp uit en stalen een auto, waarmee ze onopvallend het kamp konden binnen rijden. Hierna ging men sluipend het kamp door en werden daarbij ondersteund door sniper en observator. Een semtex, werd geplaatst op een explosieven depot voor de afleiding tijdens de escape. Wat met name erg wijs was, is dat je vijanden kan highlighten met nummers 1,2,3 en 4. Bijv een groep van 4 guards voor de kamer van het objective, werden op deze manier zonder problemen, gelijktijdig door het team uitgeschakeld.

De game is en zeer tactische third person shooter, die met name voor de vier player coop zeer geschikt is. De wereld ziet er zeer aangenaam uit, de mountains van Bolivia en diens omstreken bieden een mooie setting voor deze team based game. Ik kan niet wachten om de wereld van WildLands te betreden en met clanleden te doorlopen. De setting, omgeving en gameplay spreken me enorm aan. Op zeker een day one aanschaf voor mij.

-STEEP-

We stonden toch bij Ubosift en Steep stond ook op mijn lijstje. Ik ben blij dat er weer eens een ski/snowboard game komt. De setting met de mountaintop views en diverse spwan locaties lijkt me erg tof. Toen ik begon waren de controls echt even wennen. Het verliep alles behalve soepel en ik denderde letterlijk diverse malen koprollend over de rotsen ipv smooth slidend over de sneeuw. Over de sneeuw gesproken, die was ok. Ik was niet onder de indruk van de graphics, maar deze waren gewoon degelijk. Niet slecht, maar ook niet mind blowing. Nadat ik de controls onder de knie had, ging het een stuk soepeler. Verwacht geen extreme tricks en over de top vlieg praktijken, want de game boost het realisme na. Ik heb ook even het skydiven geprobeerd en vond dit leuker dan gedacht. Erg vet om zo langs de bergen te vliegen. De game overtuigde me niet geheel, maar lijkt me een heerlijke game om even aan te zetten en een berg af te glijden. Echter geen game om uren achter elkaar te spelen.

http://s1295.photobucket.com/user/Unlikelyend/media/11C22B22-417C-486A-8F28-E4B2731A8A36_zps0uq6sumc.jpg.html

- FIFA 17 & PES 17 -

Next stop was Fifa 17. Ja wat moet ik er over zeggen, het is weer meer van hetzelfde. Graphics zijn niet noemenswaardig veranderd, ondanks de frostbite engine. Het speelde allemaal wat trager dan ’16, maar tactisch was het wel verbetert en daarmee bedoel ik de AI van je mede teamgenoten. Er werd goed meegelopen tijdens een aanval. Wat ook opviel was de vernieuwde wijze van corners. Je beweegt een cursor in het strafschopgebied, waar je de bal wilt hebben. Meer valt er niet zeggen, heb maar twee potjes gespeeld.

Later hebben we ook Pes17 geprobeerd en die veraste mij zeer positief. Kwa graphics doet hij niet onder aan Fifa 17. Ik ben al tijden fifa speler en kan dus weinig zeggen over vernieuwingen in Pes, maar ik vond hem erg lekker spelen, dat ik dit jaar voor het eerst twijfel. Groot groot nadeel, blijft het ontbreken van de volwaardige licenties, jammer.

http://s1295.photobucket.com/user/Unlikelyend/media/332B7295-98D5-4A92-8904-6A2DCC79E3A7_zpsy55bbc5m.jpg.html

- OVERWATCH -

Op naar Overwatch. Speel de game al een tijdje, maar we kregen de mogelijkheid om de nieuwe map te proberen, genaamd Eichenwalde en dat op de Gamescom te Duitsland De map is een mooie landschap setting met slot. Ik vond de map erg klein, maar was prima. Valt niet zoveel over te zeggen, maar was aardig om even mee te pakken. Ik had liever nieuwe karakters of game modes gezien. Wat wel heel tof was, waren de life size aanwezige beelden van de Overwatch figuren.

http://s1295.photobucket.com/user/Unlikelyend/media/C988489A-87FF-47DE-8112-B9F7934E49AA_zps2yuhqnce.jpg.html

http://s1295.photobucket.com/user/Unlikelyend/media/77ECB7D9-6BB3-4518-BC32-363B61F242E8_zps5bnpmfbl.jpg.html

- BATTLEFIELD 1 -

Vervolgens gingen we naar Battlefield 1. Na een presentatie met uitleg over de gameplay en diens diverse classes, was het tijd om de game te spelen. 32 vs 32 en het overnemen of verdedigen van diverse strategische punten op de map. Ik ben erg verheugd dat er een ontwikkelaar is die durft terug te grijpen naar de 1e wereldoorlog setting.

De battle speelde zich af in de Sinai Dessert, waar ook een heuse zandstorm opstak. Wat me opviel, was dat dit mooi geïntegreerd was en niet als gimmick om de hoek kwam kijken. Het was fantastisch om weer volledige zicht te krijgen in de dessert, bij het optrekken van de dust. Dit heeft grote invloed op de wijze van spelen. Ik vond het heerlijk om weer met basic wapens te spelen ipv die futuristische shizzle die we nu wel weer gezien hebben, althans ik. De Sinai Dessert was een grote map met her en der een dorpje en uitkijkposten. Door de map reed ook een trein, met zeer grote fire-power. Het team wat bezit kreeg van deze trein, had een duidelijk advantage. De graphics waren dope en dito setting. Oh en het geluid van die oude wapens….smullen

http://s1295.photobucket.com/user/Unlikelyend/media/2060EAA7-2D05-49ED-A431-5AB1E2574F9A_zpssiawuyqu.jpg.html

- DESTINY RISE OF IRON -

Als verwend Destiny speler, kon ik Rise of iron natuurlijk niet overslaan. Ik geef toe het is weer meer van hetzelfde, maar he, nieuwe crucible maps, game mode, raid, strikes, light level, wapens, exotics etc. Ik heb er zin an, kom maar op. We speelden de nieuwe gamemode supremacy op de nieuwe map Icarus. Supremacy is natuurlijk niets nieuw, want het is gewoon hetzelfde als Dog Tags in COD. Desalniettemin ben ik blij, want toen ik nog COD speelde, was ik altijd erg fan van Dog tags. Het voegt namelijk een nieuwe wijze van spelen toe, niet moet je enkel je enemy killen, maar ook diens tag pakken om punten te scoren. Dit levert interessante nieuwe tactische gameplay op. De map Icarus was ook dope, niet mind blowing, maar nieuwe maps zijn altijd welkom. Ik speelde met een warlock, terwijl ik altijd met een Titan speel, daarbij was het op de PS4 en ik ben een Xbox gamer. Ik had dus wat handicaps, maar maakte aardig wat kills. Mijn pre-order voor Rise of Iron staat al even.

http://s1295.photobucket.com/user/Unlikelyend/media/4704353A-89AD-43FD-9096-2A106CBC49C2_zpsp2f0fm12.jpg.html

- FORZA HORIZON 3 -

Dan nu, toch een kleine verrassing voor mij op de Gamescom. Ik heb alle Forza games gehad/gespeeld en had me voorgenomen om Forza Horizon 3 dit jaar niet aan te schaffen. Maar dan had ik niet de demo op de gamescom moeten spelen….want man man man, dit was mind blowing voor mij en maakte diepe indruk. Wat een verademing om in australia offroad te gaan door het bos en dan weer over het strand. Ik had en race tegen een helikopter met buggy eronder. Ik reed eerst in een dikke Lamborghini door schattige mooie steden, bij een bepaald punt gekomen schakelde hij automatisch naar een jeep en ging ik offroad door het bos, om vervolgens te switchen in een buggy, alwaar ik mee over een prachtig strand reed met ondergaande zon. Het switchen ging zo soepel en gestroomlijnd, het was super dope. De zonnige graphics van de stad, bos en beach waren prachtig. De controls zijn zoals je die mag verwachten van een Forza en horizon staat erom bekend wat meer richting arcade te gaan en men doet dat goed. Day one aanschaf voor mij, damn…

http://s1295.photobucket.com/user/Unlikelyend/media/CFF73B3C-5C7F-429D-82A6-ACAFFB358EE9_zpso4nhhnsk.jpg.html

- GEARS OF WAR 4 -

Laatste game die ik heb gecheckt was Gears of war 4. Ook een zeker aanschaf voor mij, al weet ik niet of ik hem op day one haal, teveel ander games te spelen. Gears doet wat Gears moet doen, gewoon met testosteron knallen. Het speelt als vanouds en ziet er dope uit. Lekker veel gore en stoere praat. De nieuwe enemy’s, de swarm genaamd, is dan weer niet echt veel anders dan dat de Locust waren. Het was een korte playable demo, die ook zichtbaar was op de E3. Het cover systeem werkt weer. Je doet weer bijna alles met de A button, wat wel eens verwarrend kan zijn. Namelijk rennen, coveren, uit cover etc. Er waren wel wat nieuwe wapens zoals de Buzzkill, welke cirkelzagen afschiet en zijn vijanden letterlijk halveert. Gewoon lekker knallen. Ik ben wel benieuwd waar het verhaal naartoe gaat. Jammer en een gemiste kans imo is dat hij maar twee player coop word.

- SLOT-

Nou dat was mijn gamecom 2016. Ik had wellicht nog wel de live play demo’s van Zelda Breath of the Wild en Maffia 3 willen bijwonen, maar daar was simpel gezegd gewoon geen tijd meer voor. Ik heb me weer uitzonderlijk vermaakt, zeer geslaagd weer en volgend jaar gaan we gewoon weer een dagje heen en weer.

http://s1295.photobucket.com/user/Unlikelyend/media/F3B2EAB4-0BCE-417E-AF2F-B4D334786F92_zps7d2six0n.jpg.html

http://s1295.photobucket.com/user/Unlikelyend/media/869C836F-8092-4FED-8C25-FE26320FDAE9_zpsfl55boqp.jpg.html

Vrienden met wie ik was, hebben ook nog even de Oculus Rift en de nieuwe COD uitgeprobeerd/bijgewoond. Ze waren van beide niet heel erg onder de indruk, maar de remake van Modern warfare 2 maakte wel indruk zeiden ze, dus ben benieuwd.

Nog even een pic van de meest awsome cosplay die we hebben gezien. Niet mijn ding, maar wel mooi om te zien hoeveel werk men erin steekt en het resultaat is soms verbluffend.

http://s1295.photobucket.com/user/Unlikelyend/media/0B51D3C1-038C-4FF3-9B50-8F2B3DBF5E69_zpsfyamjshs.jpg.html

Tot volgend jaar

avatar van mrdig
Hulde -marco-! Mooi verhaal en foto's en ik krijg nu ook wel veel zin in Forza Horizon 3. Gears 4 gaat hier ook sowieso tzt komen en van de overige games die je noemt in principe in eerste instantie niet. Overigens: nog wat van ReCore gezien/gespeeld?

avatar van -marco-
mrdig schreef:
Hulde -marco-! Mooi verhaal en foto's en ik krijg nu ook wel veel zin in Forza Horizon 3. Gears 4 gaat hier ook sowieso tzt komen en van de overige games die je noemt in principe in eerste instantie niet. Overigens: nog wat van ReCore gezien/gespeeld?


Thanks

ReCore was er wel, maar hebben we omwille van de tijd geskiped. Moet eerlijk zeggen dat die game me ook niet zo trekt.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Net terug van dagje Gamescom, was weer cool, maar weinig echte nieuwtjes, bijna niks waarvan ik niet wist dat 't eraan zat te komen. Veel was ook weer semi-closed area met zieke wachtrijen. Square was alleen maar bezig met FFXIV en CD Projekt enkel met Gwent. Wanted to see some Cyberpunk!

Wel lol was de duitse titel van South Park: Die Rektakuläre Zerreißprobe...
En de Booth van Farming Simulator was groter als de complete line-up van de kleinere companies .

Verder kleine geitjes: The Guild 3 wordt aan gewerkt, nooit gedacht daar ooit nog een deel van te zien.
En Tropico 6 komt eraan. Kingdom Come: Deliverance even meegekregen, maar leek wat lame zo on first glance. Wel nog interessante indie jrpg gespot, Legrand Legacy, leek leuke old-school ode.

Coolste was misschien nog wel de japanese style merch hall eigenlijk, waifu bodypillows ftw!
..En natuurlijk de vele cosmetically challenged cosplayers.

Maar, samen met MikeMannuh daar toch weer een hele dag lekker rondgenerd, als jullie coole foto's willen zien moeten jullie hem even lief aankijken .

MikeMannuh
Ik geloof dat deze link openbaar te zien zou moeten zijn.....

Foto's

Inderdaad leuk om weer eens heen te gaan. Zoals gewoonlijk zijn de rijen om games te proberen niet normaal (en nog verbazingwekkender is dat mensen 3u+ in de rij gaan staan voor games die uit zijn!!!???), maar ik had wel gehoopt misschien een presentatie ofzo mee te kunnen pikken. Helaas waren er daar dit jaar (in ieder geval op deze dag) vrij weinig van te bekennen. Inderdaad vrij weinig nieuws, maar toch wel weer een leuke experience en zeg nou zelf.... wie betaald er nou niet met ontzettend veel plezier een tientje voor een flesje fanta en een bratworst op een miezerig kaizerbroodje!

avatar van -marco-
Nice pics!! Ik moest een jaartje overslaan helaas Maar volgend jaar weer van de partij.

Hebben jullie niets gespeeld dan? Cuphead of Forza 7 toevallig? Daar ben ik wel heel benieuwd naar namelijk

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Nope, nauwelijks wat gespeeld... Cuphead werd bij de presentatie twee lui op stage uitgenodigd om op huge scherm te showen, maar resulteerde, door craptastic gaming skills en hoge moeilijkheid in clumsiness en snel game over . Ziet er te gek uit, maar gameplay mij iets te old school arcadey.

Forza 7 ook wachtrij. bij alle grote titels zowat. Enkel bij de publishers als Kalypso en Team17 staan echt vrije demo stands... Wel best veel retro gaming beschikbaar.

MikeMannuh
Je moet echt een dag of drie gaan als je echt wat games wil spelen. Je bent gewoon 3 uur kwijt als één game wil gamen. Gelukkig heb ik nooit zo die behoefte gehad om een game 20 minuten lang te spelen. Ik speel hem liever meteen uit dan

We hadden overigens ook best wel wat tijd nodig om überhaupt gewoon alles te kunnen zien.Er waren 8 huge zalen. We waren rond een uur of 12 daar, hebben alle zalen afgelopen en vervolgens de 3 zalen met de grote devs en publishers nog eens gedaan en zonder ergens al te uitgebreid te zijn blijven hangen zaten we om 19u pas weer in de auto.

Ik vind het trouwens wel jammer dat ze de tijd die ze gebruiken om useless loot uit te gooien terwijl de crowd zich als een stel apen gedraagt niet invullen met stage presentations. We hebben ooit eens zo'n closed door presentation meegepikt (dachten dat het Fallout: New Vegas was destijds maar bleek Rage te zijn ) en dat was toch wel cool om mee te maken. Doe liever dat op al die stages in plaats van wat t-shirts uit te gooien.... maar goed. Rondlopen is ook al leuk.

avatar van -marco-
Vorig jaar een editie overgeslagen, maar de kaarten voor dit jaar zijn gekocht

avatar van -marco-
Nieuwe Smash bros is speelbaar op GC en ook de nieuwe Travis Touchdown

Zin in .

Gaan er meer gamesmeter members naar GC dit jaar?

MikeMannuh
Yes, ik en Squall gaan op woensdag

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Woop woop!

avatar van Princess Piranha
Ooh have fun guys!

avatar van -marco-
Waar kijken jullie het meest naar uit MikeMannuh en Squall Lionheart?

Ik hoop de volgende games mee te pikken:
Cyberpunk
Smash Bros
No more Heroes Travis strikes again
Forza Horizon 4
Tomb Raider
Anthem
The Division 2
Gears 5

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Cyberpunk mainly. FFVII remake...
Verder hoop ik vooral op dingen waarvan ik nog niet weet dat ze eraan zitten te komen.

MikeMannuh
Ik zag dat er playable demos waren van DMC5 en Darksiders 3. Verder Cyberpunk natuurlijk.... En verder vind ik de sfeer vooral erg leuk en is het altijd cool om nieuwe dingen te zien.

Oh en hopelijk zijn er dit jaar niet al te veel oversized Harley Quinn cosplaysters.... of mag ik dat niet zeggen

avatar van -marco-
Ik vind die cosplayers er vaak wel erg gaaf uitzien.
Bewonderingswaardig ook hoe fanatiek men is en zo uitgedost.

MikeMannuh
Oh ja zeker. Sommige zien er zeker super uit, sommigen soms ook niet zo

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
MikeMannuh schreef:
sommigen soms ook niet zo

I knows u ain't be dissen' mah style now, I's be straight bangin' see:
http://i67.tinypic.com/2ymanm0.jpg
Ik ben die rechter...

avatar van -marco-
Hoe was het, hoe was het!?!?

Ik ga morgen, kan echt niet wachten. Bratwurst, bier en games Heaven.

Alleen bij de stent van Fortnite, schijnt het wat te stinken

avatar van patenpac
Iemand van jullie trouwens wat gezien van Mount & Blade: Bannerlord? Wacht al even op deze game en de developers zijn naar mijn mening nogal schaars wat info betreft

avatar van -marco-
Op de terugweg. Heb me uitermate vermaakt, maar was wel de minste/kleinste GC van de afgelopen jaren.
Heeft voornamelijk te maken met het huidige gamesaanbod.

Heb wel veel kunnen spelen, namelijk:

Battlefield V
The Division 2
Sekiro
Forza Horizon 4
TR Shadow of the Tombraider
Metro Exodus
Smash Bros Ultimate

Gast
geplaatst: vandaag om 14:58 uur

geplaatst: vandaag om 14:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.