menu

Games / Algemeen / Digital v Physical

zoeken in:
avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Ben benieuwd wat jullie afwegingen zijn om physical dan wel digital games te kopen.
Ik ben inmiddels wel om eigenlijk en vind het prima om alleen nog games digitaal te kopen!

avatar van Rujar
Volgens mij is het enige voordeel van fysiek in handen hebben van een game om het hoesje (vanuit een collectors oogpunt). En natuurlijk de tweede hands markt. Eigenlijk zou dat ook met blockchain technologie opgelost kunnen worden.

Zelf plemp ik het liefst alles digitaal op een disc . Uiteindelijk zal het digitaal hebben van games wel opgeslagen moeten worden (dat doe ik tenminste wel) en daarbij verbaast het mij wel dat er in principe ook weinig prijsverschil in zit terwijl de distributie van fysieke games toch stuk duurder zal zijn. En meer opslag is ook extra kosten.

avatar van mrdig
Rujar schreef:
Volgens mij is het enige voordeel van fysiek in handen hebben van een game om het hoesje (vanuit een collectors oogpunt).


Dit is voor mij de enige reden om nog fysieke games in huis te halen. In mijn geval dan retro games, ps vita games en sporadisch een xbox/ps4 game. Op de Xbox One koop ik eigenlijk alles digitaal, super handig maar er kleeft wel een risico aan: stel je krijgt van Microsoft een account-ban dan kan je fluiten naar je digitale game library van duizenden euro's.

Maar nog even en je koopt denk ik ook steeds minder games digitaal en maak je meer en meer gebruik van games as a service (stadia, gamepass, etc...)

avatar van patenpac
Voor mij is het aankopen van digitale games absoluut geen struikelpunt (mijn Steam bibliotheek is daar het perfecte bewijs van). Echter heb ik hier meer problemen mee wanneer we spreken over cd's, maar die discussie is voor een andere meter site

avatar van Shinobi
Ik was altijd iemand die het liefst voor fysiek ging, maar vanwege het innemen van onnodige ruimte vind ik digitaal al sinds een paar jaar the way to go.

avatar van Ajax&Litmanen1
Ik koop eigenlijk alles nog fysiek voor de consoles. Digitaal is de prijs zelden goedkoper en met digitaal heb je ook geen optie voor tweedehands verkoop. Want ik zet bijna alles wat ik heb uitgespeeld weer online te koop. Zo blijft gamen goed betaalbaar. Ik koop wel af en toe wat in de Nintendo e-shop of op Steam.

Wat ik wel jammer vind is dat je tegenwoordig niks meer bij je schijfje krijgt. Vroeger kreeg je mooie handleidingen en kaarten.

avatar van Grovonion
centurion81 schreef:
Ik ben inmiddels wel om eigenlijk en vind het prima om alleen nog games digitaal te kopen!
Godslastering!! Nee, ik ben en blijf van de oude stempel, en dat is natuurlijk ook omdat ik een verzamelaar ben. Geef mij maar fysiek. Digital only heeft al genoeg bewezen dat het vergangelijker is dan gelijk welke kartonnen box uit de jaren 80. Het ene moment koop je iets en het andere moment wordt het van de stores gehaald omdat een of andere licentie niet meer betaald wordt. Laat dat maar rap zitten!

avatar van Confusie
Merk wel dat ik het bij de Switch eigenlijk wel lekker vind om veruit het meeste op het systeem ingebakken te hebben. De tijd van de glanzende kartonnen doosjes en de spannende dikke boekjes ligt ver achter ons inmiddels. Die kleine lege hoesjes met die kleine kutte kaartjes bevatten voor mij in ieder geval nul romantiek.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:57 uur

geplaatst: vandaag om 22:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.