menu

De Site / Gebruikers / Wanneer mag je stemmen?

zoeken in:
kiriyama
Denk dat je met de helft een eind komt. Lijkt me niet dat een spel zo snel in niveau stijgt of daalt dat het veel invloed op je cijfer heeft.

avatar van Justinx
Daarnaast zal gewoon iedereen zijn eigen manier van stemmen hebben, dat kan je niet beinvloeden. Er zullen overal wel anti-stemmers zijn, daar ontkom je gewoon niet aan. Ook een spel uitspelen is voor mij geen optie. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb gemiddeld veel moeite nodig om een game uit te spelen. De helft (misschien wat overdreven) van mijn gamescollectie heb ik niet voor de honderd procent uitgespeeld. Maar dat maakt voor mij een spel nog niet slecht. Toegegeven, als je een spel echt helemaal uitspeelt is dat vaak een goede game, gezien het je echt tot het einde heeft weten te boeien. Dus iedereen zal wel zijn eigen manier van stemmen hebben en het lijkt me dan ook niet echt nuttig als we over dit feit nog verder discussieren. Tenzij je mensen echt kunt bekeren, natuurlijk

avatar van WeZet
Phoenix schreef:
(quote)

Waarom in vredesnaam? Als een film mij dusdanig ergert dat ik hem niet afkijk krijgt hij een dikke vette 0,5 hoor. Natuurlijk kun je dan nog rekening houden met verzachtende omstandigheden maar ik vind dat je dan in ieder geval gewoon 'stemrecht' hebt.


Dan ben je echt dom, een 0.5 is geen een film waard. Hoe durf je. "Ik vond hem saai" is geen geod argument. Een film is pas 0.5 waard als hij slecht gemaakt is, slechte acteurs, slechte FX, slechte Montage enz. enz. Door een induviduele mening kan een film niet slecht worden, daarom kan je geen 0.5 geven.

Iedereen mag stemmen wanneer die wil van mij, alleen ik doe het als ik een game gefinished heb, dan heb ik pas een goed beeld.

avatar van Glorious
WeZet schreef:
Door een induviduele mening kan een film niet slecht worden, daarom kan je geen 0.5 geven.

De stem geeft toch juist jóúw individuele mening weer. of zie ik dit nou verkeerd? :S Ik snap niet waarom een 0.5 niet kan, ik snap jouw redenering ook niet helemaal...

avatar van Phoenix
WeZet schreef:
Dan ben je echt domeen 0.5 is geen een film waard. Hoe durf je.

Als alle films minimaal 1 ster waard zijn, waarom dan 0,5 als gradatie houden?

"Ik vond hem saai" is geen geod argument.

Inderdaad. Heb ik ook nooit gezegd.

Een film is pas 0.5 waard als hij slecht gemaakt is, slechte acteurs, slechte FX, slechte Montage enz. enz.

Dus nu kan een film opeens wel weer 0,5 waard zijn?

Voor mij is een film een 0,5 waard als hij mij niet aanzet om verder te kijken. Dat kan inderdaad komen door slechte acteurs, slechte effecten, slechte montage of een combinatie van allerlei cinematografische aspecten. Hetzelfde geldt voor mij voor een spel.

Door een induviduele mening kan een film niet slecht worden, daarom kan je geen 0.5 geven.

En nu kan het weer niet... Ik volg je niet meer.

Iedereen mag stemmen wanneer die wil van mij, alleen ik doe het als ik een game gefinished heb, dan heb ik pas een goed beeld.

Prima. Ik heb al een goed beeld zodra ik stop met spelen. Wanneer dat ook moge zijn.

Onzin inderdaad dat je een spel in z'n geheel uit moet spelen om hem fatsoenlijk te raten. Uiteraard is het wel afhankelijk van het spel (lijkt me vrijwel onmogelijk om na enkele uren een spel als World of Warcraft te raten), maar spel absoluut uitspelen lijkt me geen pre om een goed gegronde rating te geven.

avatar van Artifact
Persoonlijk vind ik dat je mag stemmen wanneer je een game goed genoeg kent om er een representatief beeld bij te kunnen schetsen. Dit is natuurlijk moeilijk te controleren, want waar ligt immers de grens ...

Verder sluit ik me aan bij Justinx.

avatar van Glorious
Ik heb de eerste paar stemmen al uitgebracht

avatar van P8rb
Hoe komt het dat sommige gebruikers al kunnen stemmen?

avatar van Glorious
Ik zag dat je dat gewoon kon invullen bij Profiel en dan Stemtabel, dus ik dacht waarom ook niet

avatar van kArIzMa_TuRk
heb ik ook gedaan

kiriyama
kArIzMa_TuRk schreef:
heb ik ook gedaan


Lol, maar volgens mij is dit niet de bedoeling.

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Je kan wel gaan stemmen, maar die worden waarschijnlijk straks toch weer verwijderd, dus doe geen moeite.

neo (crew)
Ga overigens ook stemmen op games die ik nooit heb uitgespeeld. Zelda: Link of the Past heb waarschijnlijk maar naar schatting voor de helft uitgespeeld, maar toch krijgt ie van mij 4.5 a 5 sterren. Ook al kwam ik niet verder, toch heb ik jarenlang die hele wereld doorgelopen met veel plezier. Ook games van een enkel uurtje vind ik in sommige gevallen wel gerechtvaardigd. Dan nog vooral bij race games en dergelijken.

Het uitspelen van een game vind ik ook absoluut geen voorwaarde om te stemmen, omdat dat bij sommige games gewoon veel te moeilijk (wanneer heb je pac-man uitgespeeld bijvoorbeeld) of veel te langdradig is (vooral race-sims met career modes).

avatar van Grovonion
Mee eens met neo en Hammerhead. Spellen kun je meestal niet uitspelen in het tijdsbestek van het beluisteren van een CD of het bekijken van een film. Ook een boek is een mank vergelijk omdat je eenduidig kan bepalen wanneer het uit is. Een spel is een interactief gebeuren en je hebt best wel een idee als je bv. een uur of langer gespeeld hebt. Dat laatste wil ik echter niet veralgemenen omdat er vast wel uitzonderingen zijn (een RPG bv.). Terwijl het uitspelen van een spel soms erg moeilijk te bepalen of zelfs helemaal onmogelijk is(ik wou Tetris op GB zeggen maar dat kan je wel degelijkuitspelen ).
Ik heb in mijn leven maar een 10-tal spellen uitgepeeld maar kan me van welzeker een 100-tal een eerlijke subjectieve mening vormen.

avatar van Freestyle
Ik beoordeel games aan de hand van het jaar waarin ze zijn uitgekomen en mijn ervaringen van een spel in die periode. Ik vergelijk een spel van 10 jaar geleden bijv. niet met een spel van nu.

avatar van Alastor
Ik vergelijk ze juist wel met spellen van nu. Daaraan kun je zien of een game tijdloos is.

Pascal A
Freestyle schreef:
Ik beoordeel games aan de hand van het jaar waarin ze zijn uitgekomen en mijn ervaringen van een spel in die periode. Ik vergelijk een spel van 10 jaar geleden bijv. niet met een spel van nu.


Precies, en de spellen die ik beoordeel heb ik uitgespeeld of minimaal 80% daarvan.

RE123
ik vind dat je pas mag stemmen als je het spel hebt uitgespeeld

joeri592
je moet minstens 5 uur gespeeld hebben vind ik

Remi
Je moet een duidelijk beeld hebben van het spel. Hoe zijn de karakters uitgewerkt, de graphics etc.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:24 uur

geplaatst: vandaag om 15:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.