menu

De Site / Gebruikers / Oude Observator's Odyssee

zoeken in:
avatar van Oude Observator
Inderdaad shimahero, op deze manier zijn de games makkelijker te vergelijken. Bovendien behoud ik mijn 'momentum' een beetje door de drie delen na elkaar te spelen, indien ik enkele maanden wachten zijn mijn platforming-skills weer afgenomen

avatar van Oude Observator
Review voor CRASH BANDICOOT 3: WARPED

Na twee maal een zure nederlaag te hebben geleden is er in Doctor Neo Cortex een soort defaitisme geslopen. Zijn eigen creatie - Crash Bandicoot - blijkt onverslaanbaar. Wanneer in ‘Crash Bandicoot 3: Warped’ de duistere godheid Uka-Uka ter hulp komt merk je op subtiele wijze dat Cortex nog weinig hoop koestert, ongeacht de machtige bondgenoten die hem in de strijd vervoegen. Het is een schitterend schouwspel en een fraai staaltje humor, iets waarin Naughty Dog wel vaker heeft uitgeblonken.

Het slotstuk van de trilogie wijkt behoorlijk sterk af van de vorige twee delen. De variatie in levels is op zijn zachtst gezegd enorm. Je springt van de Middeleeuwen naar het Oude Egypte, de Chinese muur, de prehistorie en de diepten van de oceaan. Dit is uitermate vermakelijk maar betekent ook dat er tussen de levels weinig samenhang is. De warp-room is aantrekkelijker dan in Crash Bandicoot 2 maar ik blijf fan van concept uit de eerste game: een landkaart waarover je je verplaatst - hierdoor krijg je meer het gevoel dat je daadwerkelijk een lange weg aflegt richting het einddoel. Jammer ook dat de grote variatie in het derde deel niet altijd even goed uitpakt, met name de onderwaterlevels laten qua besturing zwaar te wensen over (een euvel waarmee wel meerdere games te kampen hebben uiteraard).

Grote verandering - en wat mij betreft een pluspunt - is het feit dat je na het verslaan van een boss telkenmale een nieuw skill verwerft. Dit geeft het verslaan van een badass als Dingodile toch net dat extra beetje voldoening, aangezien er jou een beloning wacht. Iedere verworven skill maakt de game wel aanzienlijk gemakkelijker (logisch) terwijl de algemene moeilijkheidsgraad sowieso doorheen de trilogie steeds teruggeschroefd werd. Niet dat ik hier rouwig om ben, ik herinner me de frustraties die het eerste deel met zich meebracht immers levendig.

Crash Bandicoot 3: Warped is een waardige afsluiter van de trilogie. Het is ook het deel waarin Crash zich als ultieme eindbaas presenteert: hij heerst nu over land, lucht en zee. De game sprankelt, is kleurrijk, snel en bitsig, eclectisch en enorm entertainend.

Nu ik de trilogie eindelijk afgesloten heb vind ik geen enkele game er echt bovenuit steken. Iedere worp heeft zijn eigen zwaktes en sterktes. Uiteindelijk zijn het alle drie heel goeie platformers, die samen een mooi geheel vormen en stuk voor stuk kunnen gekoesterd worden om hun persoonlijke kwaliteiten.

À propos, dat Wumpa Fruit ziet er verdomd lekker uit.

avatar van Oude Observator
En eindelijk de combinatie van alledrie de reviews: Crash Bandicoot N. Sane Trilogy


avatar van Oude Observator
De afgelopen week niet gegamed - andere prioriteiten, weet u wel?

Vanmorgen eindelijk aan The Last of Us begonnen en het is op zijn zachtst gezegd een prettig weerzien. Wat een game, de kwaliteit spat van het scherm. Ik ga een mooie tijd tegemoet

avatar van Oude Observator
Drie weken later zit ik halverwege The Last of Us.

Afgelopen zomer had ik zeeën aan tijd. De afgelopen maand heeft mijn leven echter een onverwachte wending genomen waardoor ik nog heel weinig tijd heb om te gamen. En wanneer ik op de bank neerplof ben ik te uitgeteld om verder te doen aan The Last of Us en speel ik liever enkele breinloze potjes COD. Op deze manier zal het uiteraard wel eventjes duren vooraleer ik alle Naughty Dog en DOOM games afgewerkt heb

Het projectje wordt voor alle duidelijkheid geenszins opgegeven! Het zal gewoon een tikkeltje langer duren dan initieel gepland


avatar van Oude Observator
Gisteren The Last of Us uitgespeeld, review volgt spoedig.

avatar van Ajax&Litmanen1
Oude Observator schreef:
10. WORMS: W.M.D.

Beetje klooien met mijn broer

(afbeelding)


Worms blijft altijd leuk, maar wel voor een half uurtje.

avatar van Oude Observator
Ajax&Litmanen1 schreef:
Worms blijft altijd leuk, maar wel voor een half uurtje.


Nou... wij waren 2,5 uur lang aan het krijsen en brullen alsof we 20 jaar jonger waren.


avatar van Oude Observator
Inhaalbeweging gemaakt. Eindelijk 2 reviews op de mensheid losgelaten.

The Last of Us

Dawn of ManAangezien ik het me plechtig voorgenomen heb een review te schrijven voor iedere game die ik speel moet ik waarschijnlijk nog even tijd investeren in "Call Of Duty 4: Modern Warfare" en "Worms W.M.D.".

Daarna zal ik dan de Naughty Dog reis voortzetten en me eindelijk aan "The Last of Us: Part 2" onderwerpen.
avatar van Oude Observator
Nu het nieuwe jaar zichzelf langzaam ontvouwt lijkt het me tijd voor een kleine update. Het is nu bijna een half jaar geleden sinds ik besloot om een aantal zaken radicaal anders aan te pakken en dat heb ik me nog geen seconde beklaagd. In plaats van steeds te schipperen tussen diverse games en na enkele uren gametijd een nieuwe game te starten ben ik nu veel mee gefocust: ik probeer het maximum uit iedere game te halen en dat is enorm bevredigend.

Het tempo inzake de Naughty Dog en DOOM games mag waarschijnlijk wel wat hoger. Ik heb inmiddels wel inzake dit project mijn collectie met 4 games uitgebreid (Uncharted en DOOM) dus het zal nog wel even duren vooraleer ik dat allemaal afgewerkt heb. Crash Bandicoot is helemaal afgewerkt, en The Last of Us binnenkort ook.

Zoals in de laatste 6 maanden zullen er ook wel andere games gespeeld worden, maar dat zouden idealiter nooit echt grote/lange games mogen zijn.

Dit is de huidige af te werken lijst:


GROEP 1
Alle Naughty Dog games in mijn bezit.

*Jak*
1. Jak and Daxter: The Precursor Legacy
2. Jak 2: Renegade
3. Jak 3

*Uncharted*
4. Uncharted: Drake’s Fortune
5. Uncharted 2: Among Thieves
6. Uncharted 3: Drake’s Deception
7. Uncharted 4: A Thief’s End
8. Uncharted: the Lost Legacy

*The Last Of Us*
9. The Last of Us: Part 2

GROEP 2
Alle DOOM-games die ik in mijn bezit heb.

10. DOOM
11. DOOM 2: Hell on Earth
12. DOOM 64
13. DOOM 3
14. DOOM (2016)
15. DOOM: Eternal


avatar van Oude Observator
Sommige games vragen om een ander soort aanpak wanneer men ze wil bespreken.

The Last of Us: Left Behindavatar van Oude Observator
Eergisteren heb ik The Last of Us: Part II tot een goed einde gebracht. Na de Crash-games is nu ook de gehele TLOU-stal uitgemest Een review volgt spoedig.

Ik begin morgenochtend waarschijnlijk aan Jak and Daxter: The Precursos Legacy. Eén van mijn favoriete games allertijden, ik ben benieuwd in hoeverre de goeie herinneringen gaan overeind blijven.

Trouwens nog een Naughty Dog game aangeschaft: Jak X Combat Racing.

Intussen ben ik een beetje aan het klooien met WRC (2001), ik had na alle intensiteit van TLOU 2 eventjes zin in breinloos racen en aangezien ik een tijdje geleden mijn oude PS2-collectie in ere hersteld heb leek het me een goed moment om nog eens op ouderwetse wijze het stof en de sneeuw op te zoeken in een inmiddels 21 jaar oude rally-game.Gast
geplaatst: vandaag om 15:29 uur

geplaatst: vandaag om 15:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.