menu

Games / Toplijsten en favorieten / Favoriete game soundtracks

zoeken in:
avatar van sxesven
Zoals ik graag een game mag spelen, mag ik net zo graag een game soundtrack luisteren. Ben benieuwd of hier nog anderen zijn die ook van VGM (Video Game Music) houden, of anders: wat jullie favoriete gamemuziek/soundtrack is.

Ik heb zelf een paar favorieten: Yasunori Mitsuda's Chrono Cross (en ook Chrono Trigger, Xenogears etc.), Yoko Shimomura's Kingdom Hearts 1 en 2, Misao Senbongi en Shusaku Uchiyama's Resident Evil 4, Masami Ueda's Resident Evil 2, en daarnaast kan ik altijd erg genieten van Nobuo Uematsu's scores, de score van Final Fantasy Tactics, die van Silent Hill en die van Katamari Damacy. Over het algemeen vind ik RPG scores overigens sowieso erg fijn.

avatar van Paap
Op mijn computer heb ik alleen de score van Silent Hill 2 van Akira Yamaoka. Erg tof ding.

avatar van Tsjo-Wi
Mijn favorieten zijn:

Final Fantasy X (Maar ook de andere delen natuurlijk, alleen vond ik de soundtrack van XII een beetje tegen vallen)
Metal Gear Solid 3 Snake Eater
God of War
Dragonquest VIII
Kingdom Hearts


Overigens zijn de 3 eerstgenoemden de enige gamesoundtracks die ik helemaal gedownload heb en op cd heb gezet en nog regelmatig luister.

avatar van tovenaar
Zelda!

avatar van sxesven

Ha, uiteraard, straal vergeten. Koji Kondo is een baas.

avatar van Mart
Die van Super Mario Bros 1

Nee, even serieus, ik vind de muziek in de Hitman spellen (met die kale huurmoordenaar met die streepjescode op z'n achterhoofd) echt super. Door die muziek raak ik meteen in de sfeer van het spel. Ook zit de muziek goed in elkaar en is het geweldig uitgevoerd (zo is de soundtrack van Hitman 2: Silent Assassin uitgevoerd door een professioneel koor uit Hongarije). Ook de soundtrack van "The Elder Scrolls III: Oblivion" is erg mooi.

basketballerke
Zelda, uiteraard. Die van Majora's mask vind ik ietsjes beter dan van Ocarina of Time, maar ook deze vind ik prachtig. In de Banjo-Kazooie spellen komt ook heel wat moois langs.

avatar van Shangri-la
Siberia heeft ook een mooie meeslepende soundtrack.

avatar van Justinx
Allereerst moet ik gewoon beginnen met de beste soundtrack in een game ooit te vermelden: Guitar Hero. Daar kan gewoon niemand om heen. Geweldige oude rockklassiekers in een enigszins nieuw jasje gestoken, maar toch herkenbaar en identiek aan de originele versie. De beste soundtrack in een game naar mijn mening.

Dan hebben we inderdaad ook nog de sterke soundtracks van de Kingdom Hearts reeks. Persoonlijk vond ik de soundtrack van deel een het sterkst, maar ook de muziek van het tweede deel mag er zijn. Overigens vind ik de titelnummer van deel een wel een stuk mooier. Maar dat is mijn persoonlijke mening. Iemand noemde ook de Oblivion soundtrack maar daar heb ik werkelijk geen lovende woorden voor. Gewoon een slechte en misplaatste soundtrack die daarnaast ook nog eens slecht in de game is geintergeerd. Nee, geef mij maar Half Life 2 - een soundtrack die ook het vermelden waard is. Dat heeft bij mij - samen met natuurlijk een geweldig avontuur - heel veel teweeg gebracht. De muziek past er in de instantie helemaal niet bij en het zorgt dan ook voor een ander effect die je misschien gewend bent van normale soundtracks. Maar geen van al die andere soundtracks heeft zo'n gevoel achter gelaten. De nummers zelf waren techno-achtig met veel synthesizer werk. Ja, daar heb ik goede herinneringen aan. Ook de soundtrack van de Timesplitters reeks vond ik altijd wel goed. Deze is overigens over het internet versprijd voor de geintresseerde.

neo (crew)
Het is wel enorm goed dat games steeds professioneler qua scores werden. Niks mis met elektronische scores, maar een echt orkest is ook in een game toch wel een prachtige aanvulling. Kondo was revolutionair en befaamd om Mario en Zelda, en is voor mij het symbool van de vooruitgang in de industrie. Veel recente games ken ik niet, maar heb er wel enkele apart gehoord van de Deense componist Jesper Kyd. Deze deed onder andere de Hitman serie en Freedom Fighters. Zijn gebruik van cinematische elementen en grootse koren bij Freedom Fighters zijn werkelijk overweldigend mooi en krachtig.

avatar van sxesven
Justinx schreef:
Dan hebben we inderdaad ook nog de sterke soundtracks van de Kingdom Hearts reeks. Persoonlijk vond ik de soundtrack van deel een het sterkst, maar ook de muziek van het tweede deel mag er zijn. Overigens vind ik de titelnummer van deel een wel een stuk mooier.

Bedoel je de themesong? Dus Hikari/Simple & Clean van Utada Hikaru (bij deel twee was dat Passion van dezelfde dame)? Vind ik toch een verdomd moeilijke keuze. Beide prachtsongs, en ze passen beide echt overdonderend goed bij de games. Altijd als ik Hikki's platen draai en die nummers voorbijkomen waan ik me toch weer een beetje in Kingdom Hearts - heerlijk is dat. Verder wel eens dat de eerste soundtrack beter is; niets mis met de tweede, maar die eerste: wauw! Draai ik nog steeds grijs. Echt één van de betere dingen die Yoko Shimomura gedaan heeft. Perfecte afwisseling nieuwe nummers en oude nummers in een nieuw jasje!

avatar van Justinx
Ja de themesong inderdaad, die vond ik toch een stuk meer inpact hebben bij deel een dan bij deel twee. Overigens waren het beide prachtige nummers en ik kan me nog wel goed die prachtige video-clips herinneren op het begin van de game. Alleen daarom zou je de game nog eens opnieuw willen spelen. Maar de combinatie bij deel twee tussen de videoclip en het nummer (Passion dus) vond ik echt prachtig. Ik herinner me nog vaag een heel treurig filmpje, maar daarnaast ook het plezier van Disney-figuren die in het zand rond springen. Mooie gedachtes zijn dat. Zeker een goede reeks. Zoals ik al zei vond ik de eerste soundtrack het sterkst. Mijn favoriete liedjes zijn natuurlijk de Traverse Town-passage (maar die zijn in beide delen zo goed als hetzelfde), A Walk In Adante vond ik altijd wel aardig, Winnie The Pooh-passage - maar ook nummers in deel twee als He Is A Pirate en It Began With A Letter. Ja dat brengt weer alle geweldige herinneringen boven. Kingdom Hearts krijgt ongetwijfeld een plekje in mijn top 10 binnenkort!

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
http://gh.ffshrine.org/soundtracks.php

Een leuke site waar je veel verschillende gamesoundtracks kan downloaden. Ik vraag me alleen af of het helemaal legaal is want er staan ook soundtracks op die in de winkel te koop zijn.

GTA: San Andreas; lekker divers, hehe...

neo (crew)
Staat behoorlijk wat geript materiaal tussen Boordappel...

Die Gta dingen vind ik dus helemaal niks. De allereerste was grotendeels nog wel zeer goed, daarna werd het volgens enkel nog hiphop nonsens.

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Niet. Je hebt veel verschillende radiostations. Het leuke aan de GTA soundtrack is juist dat het feilloos verweven is binnen de game. Geniaal gedaan.

neo schreef:
Staat behoorlijk wat geript materiaal tussen Boordappel...

Die Gta dingen vind ik dus helemaal niks. De allereerste was grotendeels nog wel zeer goed, daarna werd het volgens enkel nog hiphop nonsens.

Doelde meer op de muziek die je in de voertuigen luisteren kan. Da's niet alleen hip hop hoor...

neo (crew)
Dacht dat het vanaf 3d enkel dat was. Het zal wel.

avatar van Phoenix
Daarbij kun je natuurlijk ook gewoon je eigen muziek uit de radio laten knallen .

avatar van Justinx
Phoenix schreef:
Daarbij kun je natuurlijk ook gewoon je eigen muziek uit de radio laten knallen .

Dat blijft voor mij nog altijd de charme achter de GTA series, gewoon op je eigen muziek door de stad rijden. Of, vertaald in mijn avontuur, s'nachts met een bezemwagen over de spoorrails rijden onder Coldplay's album X & Y. Jaa, goede herinneringen heb ik aan GTA

avatar van Glorious
Het riedeltje van Morrowind

avatar van WeZet
GTA Vice City, en Hitman Blood Money hebben echte instant classics inzich.

Guitar Hero vind ik een belediging voor de echte gitaristen, beetje op zon ding rammen zodat het lijkt alsof je het kan:P

kiriyama
De GTA spellen hebben leuke muziek. Al zet ik dan liever zelf wat op of load het naar het spel.

avatar van sxesven
Justinx schreef:
Ja dat brengt weer alle geweldige herinneringen boven. Kingdom Hearts krijgt ongetwijfeld een plekje in mijn top 10 binnenkort!

Top!

Grappig (of nou ja ) overigens dat men massaal de GTA-soundtracks noemt, nou precies niet het prototype gamesoundtracks. Ik heb persoonlijk he-le-maal niks met die dingen, hoewel ze in-game wel degelijk tof werken (maar uiteindelijk draaide ik nog mijn eigen muziek). Maar ja, er zijn mooiere dingen in VGM-land!

avatar van Glorious
All my ex's live in Texas

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Grappig (of nou ja ) overigens dat men massaal de GTA-soundtracks noemt, nou precies niet het prototype gamesoundtracks.

Er zit voor iedereen wel wat tussen en ze zijn geniaal in het spel verweven, vandaar denk ik.

Als beste soundtrack zou ik het niet kiezen. Ik ben vooral fan van soundtracks die je eigenlijk niet hoort maar die wel een enorme impact hebben. De soundtrack van Doom III van Chris Vrenna is daar een mooi voorbeeld van. Enórm sfeerverhogend.
Van Vrenna vind ik de soundtrack voor American McGee's Alice ook erg goed. Past perfect bij het spel.

Glorious schreef:
All my ex's live in Texas

Haha! Verrweg hét beste nummer van San Andreas. Sowieso is die radiozender goud. Ik lig nog steeds krom van het lachen om die teksten die er steeds voorbij komen...

avatar van Glorious
Hey, Hey, Good Lookin', whatcha got cookin'
K-Rose was ook mijn favoriete zender met SA

Qua teksten die van mij ook wel. Qua muziek wordt ik af en toe een beetje moe van K-Rose, hehe. Doe mij maar iets als Radio Los Santosof K-Jah. Als er maar een beetje hip hop, funk of regea inzit (alhoewel de foute SF-UR af en toe ook erg lollig is...)

avatar van Vinnie_NL
De Half-Life games hebben over het algemeen best mooie soundtracks. Soms rustgevende ambient muziek, en als je actie kunt verwachten een opzwepend techno-achtig deuntje.

X3: Reunion
De game met de mooiste gametracks die ik ken. Gecomponeerd door Alexei Zakharov en varieert van trance tot ambient, en past erg goed bij een game waarbij je je ruimteschip door het heelal moet loodsen.
De track van de eerste trailer is onderaan op deze site te downloaden, een prachtig nummer.
http://www.egosoft.com/download/x3/videos_en.php
Ik heb de mp3 files uit de gamemap dan ook gewoon naar mijn muziekcollectie gekopieerd

Red Alert 1 OST heb ik ook op de pc staan
Hell March? hell yeah!

En de muziek van Total Annihilation en Supreme Commander zijn ook mooi, klinkt niet zo elektronisch, maar past wel echt goed bij het opbouwen en managen van een machtig leger.

Gast
geplaatst: vandaag om 04:55 uur

geplaatst: vandaag om 04:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.