menu

Games / Toplijsten en favorieten / Top 25 Games

zoeken in:
avatar van LimeLou
Goede lijst

avatar van TonyTHorror
01. Half-Life 2 (2004)
02. Jak and Daxter: The Precursor Legacy (2001)
03. Beyond Good & Evil (2003)
04. Shadow of the Colossus (2005)
05. Yakuza (2006)
06. Fahrenheit (2005)
07. Battlefield: Bad Company 2 (2010)
08. Maple Story (2003)
09. Saints Row 2 (2008)
10. Devil May Cry (2001)
11. Vanquish (2010)
12. Portal (2007)
13. Gears of War 2 (2008)
14. Fallout 3 (2008)
15. Counter-Strike Source (2004)
16. Klonoa 2: Lunatea's Veil (2001)
17. Bayonetta (2010)
18. Darkness, The (2007)
19. Half-Life (1998)
20. Earth Defence Force 2017 (2006)
21. Max Payne (2001)
22. Castle Crashers (2008)
23. SSX Tricky (2001)
24. Fable 2 (2008)
25. Left 4 Dead (2008)

Denk ik

avatar van LimeLou
Goede lijst

avatar van threeohthree
Bijzonder lijstje Jeroentjuhhhhh. Met veel Pro's in de zin van Fahrenheit, Beyond Good & Evil, Shadow of the Colossus, Devil May Cry en The Darkness. Wel enigszins jammer van CSS en Fable.

avatar van TonyTHorror
Fable II is niet zo'n hele beste game, idd . Maar wel één van de weinige games die ik met veel plezier helemaal uit heb gespeeld en dat doe ik niet zo vaak Heerlijk sfeertje!

avatar van LimeLou
Wow, echt jammer dat zo veel mensen hun games niet uitspelen Is toch wel een haast gouden regel voor me, begin je bij A moet je ook eindigen met Z

avatar van TonyTHorror
Alle spellen in deze lijst heb ik dan nog uitgespeeld, maar de meeste andere games halen dat punt niet. Simpelweg omdat ze de klasse missen en dan de interesse verliezen. Ze maken geen games meer zoals Half-life 2 of Beyond Good & Evil en dat is eeuwig zonde.. . In tegenstelling tot films vind ik bij games het verhaal, of iig het verloop en de daarbij betrokken personages, wél van levensbelang. Daar blinken de meeste games in deze top25 voor mij iig in uit!

avatar van LimeLou
Ach , ik denk liever niet dat ze 'games zoals vroeger niet meer zo maken'. Goede games heb je in elke generatie, het is gewoon wat je voorkeur is

avatar van TonyTHorror
Verhalende games zie je tegenwoordig echter niet veel meer, of zie ik veel over het hoofd ? Goed zijn ze nog altijd wel, maar interessant voor mij niet echt. Ik speel alleen nog maar Fifa, eigenlijk..

avatar van LimeLou
Mhm, ik denk vanwege de grafische boost de laatste tijd dat verhaal steeds meer om de toon gaat dan echte karakterontwikkeling, erg spijtig, maar er zitten vast wel pareltjes tussen (The Darkness had geweldige karakters) en Killzone 2 is bijvoorbeeld minder gericht op de karakters , --die me overigens niks boeien-- dan deel 1, maar het is nog steeds een verbetering in het geheel op het eerste deel. Het is maar wat je zelf vind.

avatar van threeohthree
Heavy Rain is misschien wel de meest besproken verhalende game, al was die, buiten het verhaaltechnische vlak, niet erg intrigerend. Ik ben dan ook van mening (aangezien onze filmsmaak behoorlijk overeen komt) dat de prioriteit bij games nog meer bij intrigiteit zit dan bij visuals. Dat zit hem deels in de karakterontwikkeling, maar ook in het verhaal dat zich om de visuals/sfeer heen vormt.
Een stukje dynamiek waar ik als kijker een hekel aan heb maar als gamer toejuich.

avatar van LimeLou
Precies, Killzone 2 vond ik beter vanwege de setting. Niet zoals deel 1 waarbij je wat zit te ouwehoeren bij een paar havens en industrie-gebieden. Maar Heavy Rain is een apart geval, het is gewoon een game die zoveel mogelijk op een film wilt lijken, en ik heb het nog niet gespeeld (alleen de demo, die ik wel gaaf vond) Fahrenheit is dan meer mijn ding , maar dat is gewoon net als ik eerder zei: een generatiekloof. Ben dan wel misschien 16, maar ik hecht nog steeds meer waarde aan oudere games voor een of andere reden. Ik denk gewoon liever positief, er zijn voorkeuren en niet zo zeer 'alles was beter vroeger', dat is gewoon een excuus omdat mensen zich niet thuis voelen in een nieuwere generatie. Begrijpelijk, dat wel.

PS: ik heb niet echt een bepaalde smaak games of films, probeer het liefst zo veel mogelijk uit. Maar bij films zit ik ook in mijn meer experimentele periode, games zijn me jaren al bekend

avatar van TonyTHorror
threeohthree schreef:
Heavy Rain is misschien wel de meest besproken verhalende game, al was die, buiten het verhaaltechnische vlak, niet erg intrigerend

Ik was eerst wel enthousiast over het idee achter Heavy Rain, niet zo gek ook als ik kijk waar ik om maal bij games. Maar heb het uiteindelijk gewoon overgeslagen, vooral door die gameplay video in dat winkelcentrum... bah, daar kan ik niks mee. Dan vond ik Fahrenheit minder pretentieus en véél sfeervoller, en daar hoeft een game gelukkig niet mooi voor te zijn .

Heb Fahrenheit zelfs van xbl afgehaald toen ik m'n 360 kreeg, was dus al een hele nieuwe 'generatie' gewend en toch maakt die game dan indruk!
'alles was beter vroeger',

Heb er een schijthekel aan, wanneer mensen dat zeggen. Ik ben heel modern qua smaak, maar zie te weinig terugkomen van de games die nu een klassieke status hebben, daarvoor in de plaats krijg je teveel van hetzelfde. Ik mis die ervaring, die betrokkenheid en vooral de memorabele personages.

Ondanks dat geniet ik nog genoeg, 9 titels zijn van na 2008 dus nog redelijk recent. 2009 heb ik blijkbaar overgeslagen..

avatar van LimeLou
Ach dan snap ik het wel

avatar van AvMerode
Mijn lijst moet toch ff anders, kom je later pas achter en nadat je weer games oppakt die vroeger fantastisch waren.

1. Shin Megami Tensei: Lucifer's Call
2. Shadow Hearts: Covenant
3. Resident Evil (gamecube versie)
4. Amnesia: The Dark Descent
5. Outcast
6. Resident Evil 2
7. The Curse of Monkey Island
8. Maniac Mansion: Day of the Tentacle
9. Sam & Max Hit the Road
10. The Longest Journey
11. Dead Space 2
12. Half-Life 2
13. Portal 2
14. Flashback
15. Supaplex
16. Persona 4
17. Broken Sword: The Shadow of the Templars
18. Beneath A Steel Sky
19. Far Cry
16. Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast
17. Return to Castle Wolfenstein
18. Ninja Gaiden (xbox)
18. Chip's Challenge
19. Dune II: The Building of a Dynasty
20. The Witcher
21. Sim City 2000
22. Max Payne 2: The Fall of Max Payne
23. Star Wars: Dark Forces
24. Call of Duty: World at War
25. Fist of the North Star: Ken's Rage

Ja dit is toch wel mijn top25.

avatar van threeohthree
Hehe. Erg bekend fenomeen. Precies om diezelfde reden heb ik mijn top 10 tijdelijk uitgeschakeld. Op het moment veel aan het herspelen waardoor mijn top 25games or so niet heel erg stabiel blijkt.

Hoe dan ook, een erg toffe lijst waar ik mij in het merendeel heel goed vinden kan. Ik mis enkel de Half-Life keuze over HL2 en misschien een Silent Hill of Devil May Cry game.

avatar van AvMerode
threeohthree schreef:
Hehe. Erg bekend fenomeen. Precies om diezelfde reden heb ik mijn top 10 tijdelijk uitgeschakeld. Op het moment veel aan het herspelen waardoor mijn top 25games or so niet heel erg stabiel blijkt.

Hoe dan ook, een erg toffe lijst waar ik mij in het merendeel heel goed vinden kan. Ik mis enkel de Half-Life keuze over HL2 en misschien een Silent Hill of Devil May Cry game.


Mijn top10 blijft gewoon staan zoals het staat, is niet meer veranderd, maar wat daarna kwam werd ff nadenken.

De eerste half-life is inderdaad zeer goed, vergeten nou ja dan moet je maar in je achterhoofd houden dat hij zo ie zo in mijn top50 staat

De allereerste Silent Hill toen ik 13 of 14 jaar oud was uitgespeeld, lang geleden dus.
Devil May Cry 1 precies dito.

avatar van LimeLou
@threeohthree
Ah , ik was ook in die periode een jaartje geleden. Hopelijk ga je genieten van je games

avatar van threeohthree
@AvMerode: Maar die games blijven er in staan door middel van nostalgie of omdat je dat vandaag de dag ook werkelijk vindt? Als voorbeeld. Ik had Heart of Darkness altijd gezien als mijn favoriete game ooit, maar toch, nadat ik hem reeds opnieuw uitgespeeld heb, kwam ik tot de conclusie dat ondanks dat de game nog steeds uniek is, toch het e.e.a. te kort schiet voor de echte top. Maar tevens heb ik zo veel uur en plezier hier in zitten dat ik dat zou kunnen wegstrepen.

Hetzelfde geldt ongetwijfeld ook voor Oddworld, ook zo'n game die ik helemaal grijs gespeeld heb van plezier en uiteraard ook frustratie. Maar we zullen zien wanneer we aankomende week de CD-ROM in de Pc duwen.

Verder kan ik zeker SH2 en Devil May Cry 3: Dante's Inferno aanraadden. Erg sfeervolle games, de besturing (laat staan de graphics) zal ongetwijfeld enigszins verouderd aanvoelen, maar de integriteit is er niks minder om, mijn inziens.

@LimeLou: Hehe. Zeker nu de zomer er aan komt is er iets meer tijd voor games. En aangezien ik in een behoorlijke filmdip zit beïnvloed dat ook niet de motivatie om te gamen.

avatar van LimeLou
Silent Hill 2 is een puur meesterwerk En ik heb juist een filmexplosie de laatste tijd, continu films kijken. Ook al was gisteren een uitzondering, toen ging ik 8 uur gamen

avatar van jirachi04
Ik kan echt geen toplijsten maken. Ik twijfel echt altijd tussen bepaalde games of ik vergeet er een paar.

Maar Resident Evil 4 , God of War-trilogie , Star Wars-Battlefront 2 , Rayman , Jazz Jackrabbit etc. zullen er wel instaan.

avatar van LimeLou
Same here met toplijsten maken. Kan wel een poging wagen maar dan wordt het in willekeurige volgorde.

avatar van AvMerode
threeohthree schreef:
@AvMerode: Maar die games blijven er in staan door middel van nostalgie of omdat je dat vandaag de dag ook werkelijk vindt?


Nostalgie en zelfs tegenwoordig ja, weer een game oppakken na een aantal jaar.
Old school games kun je aanschaffen via steam, psn en Xbla, dat zijn vaak goede mogelijkheden om weer van die games te spelen waar je dan mee opgegroeid bent.
Ikzelf heb een ps3 waarbij ik vaak nostagie games weer aanschaf, maar met amiga en pc 486 heb ik toch wel de meeste fun mee gehad, daarom speel ik tegenwoordig ook het meest met mijn game pc, niet alleen voor de nieuwste games maar ook gewoon om weer classics te spelen.
Ik kan in feite alles draaien omdat ik windows XP heb, dus WinXP is perfect voor retro spul.
Scummvm gebruik ik voor oude point&clickers, de point&clickers die ik in mijn top10 heb staan speel ik tegenwoordig nog steeds dankzij scummvm.
Ook zijn er Amiga emulators met veel roms, dus ja, speel nog steeds mijn jeugd games en vind ze nog steeds even leuk.

avatar van threeohthree
Helder. Persoonlijk tot op heden weinig hergespeeld, vooral door de hoeveelheid recente releases. Ik game zelf ook op de PS3 en de PC, en download (via steam) sinds kort ook veel van mijn 'oude' favorieten, Dit pakt soms goed uit (Devil May Cry en FFIII) maar soms ook slecht (F.E.A.R en het al eerder verlaagde pandemonium!).

Ik blijf mijn huwelijk met een voorkeur voor sfeer over layout dan wel trouw, maar vintage games zet ik over het algemeen minder snel op dan iets recents. Maar inderdaad, dankzij steam kan men weer genieten van games die men vroeger speelde.

avatar van JustMike
ik heb en vaak veranderend lijstje, dus een paar belangrijke,
-Max Payne 2
-F.E.A.R.
-Portal 2

kiriyama
Alweer ruim een jaar geleden:

01 - Silent Hill 2 (2001)
02 - Half-Life 2 (2004)
03 - Final Fantasy VI (1994)
04 - Ico (2002)
05 - Shadow of the Colossus (2005)
06 - Uncharted 2: Among Thieves (2009)
07 - Resident Evil 4 (2005)
08 - Heavy Rain (2010)
09 - Okami (2006)
10 - Breath Of Fire III (1997)
11 - God of War II (2007)
12 - Metroid Prime (2002)
13 - Pokémon Heart Gold/Soul Silver (2009)
14 - Klonoa 2: Lunatea's Veil (2001)
15 - Killzone 3 (2011)
16 - Legend of Zelda: The Minish Cap, The (2004)
17 - God Of War III (2010)
18 - Uncharted: Drake's Fortune (2007)
19 - Tony Hawk's Pro Skater 2 (2000)
20 - Alan Wake (2010)
21 - Final Fantasy X (2002)
22 - Golden Sun (2001)
23 - Half-Life 2: Episode Two (2007)
24 - Pokemon Fire Red/Leave Green (2004)
25 - Vanquish (2010)

Poeh, lastig zeg.

kiriyama
Topic is dood, maar ik ben gek op lijstjes, dus:

01 - Deadly Premonition (2010)
02 - Max Payne (2001)
03 - Silent Hill 2 (2001)
04 - Half-Life 2 (2004)
05 - Pokémon Red / Blue (1996)
06 - Shadow of the Colossus (2005)
07 - Asura's Wrath (2012)
08 - Elder Scrolls V: Skyrim, The (2011)
09 - Resident Evil 4 (2005)
10 - Tony Hawk's Pro Skater 2 (2000)
11 - Uncharted 2: Among Thieves (2009)
12 - Max Payne 2: The Fall of Max Payne (2003)
13 - God of War II (2007)
14 - Final Fantasy VI (1994)
15 - Pokémon Heart Gold / Soul Silver (2009)
16 - Left 4 Dead 2 (2009)
17 - Uncharted 3: Drake's Deception (2011)
18 - Metroid Prime (2002)
19 - Ico (2002)
20 - Klonoa 2: Lunatea's Veil (2001)
21 - Journey (2012)
22 - Killzone 3 (2011)
23 - Final Fantasy X (2002)
24 - Half-Life 2: Episode Two (2007)
25 - Ōkami (2006)

avatar van horizon
zoiets:

1 Monkey Island 2: LeChuck's Revenge 1991
2 Sensible World of Soccer 1994
3 The Manager 1991
4 Worms 1995
5 Secret of the Monkey Island, The 1990
6 Command & Conquer: Red Alert 1996
7 Sid Meier's Civiliation II 1996
8 Day of the Tentacle 1993
9 Dune II 1992
10 Quest for Glory I: So you want to be a Hero 1989

11 Indiana Jones and the Fate of Atlantis 1992
12 Space Quest III: The Pirates of Pestulon 1989
13 It Came from the Desert 1989
14 Sid Meier's Pirates! (gold is beter) 1987
15 Command & Conquer 1994
16 Mario Kart Wii 2008
17 Lemmings 1991
18 Wing Commander III: Heart of the Tiger 1994
19 Turrican II: the Final Fight 1991
20 Speedball II: Brutal Deluxe 1990

21 Another World 1991
22 Emylyn Hughes International Soccer 1988
23 Dungeon Keeper 1997
24 Panzer General 1994
25 Populous 1998


Retro! heh heh

avatar van threeohthree
Het is inmiddels al meer dan een jaar geleden (al bijna 2 jaar) en mijn vorige top 25 is niet geheel meer representatief. Dat komt vooral door het opnieuw spelen van een aantal games. En gezien ik gisteren mijn stemmenlijstjes weer up-to-date heb gemaakt lijkt me een nieuwe top 25 wel op zijn plaats.

01. (03) Demon's Souls
02. (08) Half-Life
03. (11) Devil May Cry: Dante's Awak...
04. (05) Fahrenheit
05. (---) Fallout 3
06. (---) Tales of Vesperia
07. (---) Rez
08. (---) Heroes of Might and Magic III
09. (10) Shadow of the Colossus
10. (12) Amnesia: The Dark Descent

11. (13) Another World
12. (---) Killzone 3
13. (---) Limbo
14. (---) Dark Souls
15. (09) Little Big Adventure 2
16. (02) Oddworld: Abe's Oddysee
17. (14) Final Fantasy VII
18. (20) Prey
19. (---) Outland
20. (24) Half-Life 2

21. (19) Riven: The Sequel to Myst
22. (---) The Elder Scrolls V: Skyrim
23. (23) Bioshock
24. (18) Silent Hill
25. (---) Broken Sword: The Shadow of...

Morgen zal deze top 25 allicht weer anders zijn, maar met deze 25 ben ik redelijk tevreden. Heb de meesten het afgelopen jaar opnieuw gespeeld, anderen hebben gewoon die status verdient.

Verder heel wat nieuwkomers, dus een gezonde lijst. Al staat de top 3 toch al wel een poosje vast.

avatar van solidKevin
Een paar dagen geleden heb ik mijn top 10 maar weer eens aangepast. Mijn top 5 staat in ieder geval vast, maar de rest verschuift constant.

1. Star Wars: Knights of the Old Republic (2003)
2. Portal 2 (2011)
3. Mass Effect 2 (2010)
4. Fire Emblem: Radiant Dawn (2007)
5. Super Smash Bros. Brawl (2008)
6. Gears of War (2006)
7. Devil May Cry 3: Dante's Awakening (2005)
8. Batman: Arkham Asylum (2009)
9. Star Wars: Republic Commando (2005)
10. Need for Speed: Most Wanted (2005)

11. Mass Effect (2007)
12. Portal (2007)
13. Star Wars: Battlefront II (2006)
14. Guitar Hero: Warriors of Rock (2010)
15. Super Mario Galaxy (2007)
16. F-Zero GX (2003)
17. Half-Life 2: Episode Two (2007)
18. Super Smash Bros. Melee (2001)
19. Borderlands 2 (2012)
20. Super Smash Bros. (1999)
21. Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords (2005)
22. Devil May Cry (2001)
23. Sonic Generations (2011)
24. Pokemon XD: Gale of Darkness (2005)
25. Minecraft (2009)

Geen bijzondere lijst, maar het kan er mee door.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:46 uur

geplaatst: vandaag om 03:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.