menu

Games / Toplijsten en favorieten / Welke games van 2021 kijk je het meest naar uit?

zoeken in:
avatar van Fonzzz002
Begin dit jaar had ik een voorspelling topic geopend waarin het de bedoeling was om je uiteindelijke top 10 te voorspellen en welk cijfer je denkt dat de betreffende games zullen krijgen, met als doel aan het einde van het jaar terug te kijken naar hoeveel de games met je verwachtingen overeenkwamen. Persoonlijk kon ik echter geen enthousiasme meer vinden om uitgebreid commentaar te geven op mijn verwachtingen of vergelijkingen te maken met de uiteindelijke lijst in het Top 10 van 2020 topic. Helft van de games op mijn lijst waren niet uitgekomen of kregen een 3,5*. Niet een denderend boeiende reflectie.

Daarentegen leek het me wel leuk het nogmaals te hebben over geanticipeerde games die niet ver meer zijn. Dus, wat zijn de games van 2021 waar jij naar persoonlijk het meeste naar uitkijkt? De mijne zijn:

1. God of War: Ragnerok
2. Resident Evil Village
3. Little Nightmares II
4. Cyber Shadow
5. Stray
6. GhostWire: Tokyo
7. Psychonauts 2
8. It Takes Two
9. Persona 5 Strikers
10. Super Meat Boy Forever
11. Kena: Bridge of Spirits
12. Prince of Persia: The Sands of Time Remake
13. The Lord of the Rings: Gollum

Voor als je een geheugensteun nodig hebt, dit zijn opmerkelijke titels die zijn aangekondigd voor 2021:
- Horizon II: Forbidden West
- Final Fantasy XVI
- Halo Infinite
- Far Cry 6
- No More Heroes III
- Hitman III
- Hogwarts Legacy
- Ratched & Clank: Rift Apart
- Monster Hunter Rise
- Gran Turismo 7
- Bravely Default II
- Shin Megami Tensei V
- Gotham Knights
- Ghosts 'n Goblins Resurrection
- Oddworld: Soulstorm

avatar van Sinner
Nou momenteel heb ik er niet zo heel veel die ik kan opnoemen - en de meesten zijn of Indie games of Switch games. Maar de games waar ik momenteel het meest naar uitkijk zijn:

Baldurs Gate 3 (Wherever ik het op kan spelen)
Little Witch in the Woods (Switch)
My Time at Sandrock (Switch)
No More Heroes III (Switch)
Rune Factory 5 (Switch)
Story of Seasons Pioneers of Olive Town (Switch)
The Wolf Among Us 2 (Xbox One?)
Witchbrook (Switch)

...en ik ben me idd bewust dat 9/10 life sims en farming games zijn. Er zijn ook nog enkele RPG Ports die naar de Xbox of Switch komen maar dat zijn natuurlijk geen 'nieuwe' games.

avatar van Ajax&Litmanen1
Ik kijk uit naar GTA 6, maar die zal komend jaar niet verschijnen.

Voor komend jaar kijk ik het meest uit naar Hitman III. Overweeg de game zelfs meteen te kopen, volgende maand al. En hopelijk komt Nintendo nog met iets leuks.

Merk de laatste jaren dat ik steeds meer oudere games speel. Goedkoper en het nostalgie-gevoel is er dan ook sterk. Dit jaar bv Duke Nukem 3D opnieuw gespeeld, net als Red Dead Redemption 1.

Maar ik blijf het gamenieuws gewoon volgen, dus er komen vast nog wel weer verborgen pareltjes voorbij. Microsoft zal ook wel een lading games voor de Gamepass af gaan leveren die ik ga spelen op mijn nieuwe Series X.

avatar van Nomak
Ik ben wel benieuwd naar Stray. Maar spelen bij de release zit er nog niet in aangezien ik niet van plan ben om in 2021 een PS5 aan te schaffen. Daar wacht ik liever nog een jaar mee aangezien ik nog genoeg gameachterstand heb in te halen op de PS4 en er voor mij persoonlijk voorlopig nog geen echte 'must have' game op de PS5 is (tenzij ik nu een belangrijke titel over het hoofd zie).

avatar van Princess Piranha
Dit was echt moeilijk haha, Nintendo is erg geheimzinnig aan het doen helaas.

- Eastward
Deed mij een beetje denken aan Mario & Luigi games, maar dan in een hele andere en serieuze setting.

- Psychonauts 2
Deze wil ik erg graag! Maar ik hoop nog op een Switch release, het is nog niet bevestigd of deze daadwerkelijk op de Switch uitkomt

- New Pokémon Snap
Maaaaar, komt deze wel in 2021 uit? Grote kans dat het 2022 wordt.

- The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2
Hier kijk ik het meest naar uit! Ik zie het wel gebeuren dat het komend jaar uitkomt. Maar Zelda games worden zowat altijd uitgesteld na een release datum te hebben gekregen. Aangezien we nog niet eens een releasedatum hebben, wordt het vast ook pas 2022

avatar van mrdig
In januari 2021 komt deze (timed) Xbox series S/X/pc exclusive:
The Medium (2020)

Zit er prachtig uit, maar wel een horror game waar ik niks mee heb. Maar kan ook zijn dat het meer een Alan Wake / Hellblade sfeertje heeft. Dat trek ik nog wel. Sowieso checken dankzij GamePass.

Verder sowieso benieuwd naar de SeriesX versie van Cyberpunk 2077 volgend jaar, een Halo Infinite, een FarCry 6, Hellblade 2, Prince of Persia remake, Little Nightmares 2, Super Meat Boy Forever.

En als de nieuwe Horizon Zero dawn speelbaar zal zijn op de ps4 slim dan ga ik die ook wel halen

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Gran Turismo 7 is de enige game waar ik echt naar uitkijk, en naar Far Cry 6 ben ik nieuwsgierig wat het gaat bieden!

avatar van Sinner
Far Cry 6 ben ik op zich ook wel benieuwd naar. Ook al moet ik 5 nog uitspelen. Ben helaas door 1 of ander spel sidetracked destijds, maar die was qua sfeer wel erg sterk met hele cultus gebeuren.

Zou ook wel op mijn lijstje mogen. Als het nog op de normale one-s uitkomt.

avatar van Ajax&Litmanen1
Wat ik me afvraag, zou er nog een echte 3D Mario op de Switch verschijnen?

In februari komt wel de Wii-U port van Super Mario 3D World die ik zeker ga halen, maar ik bedoel een nieuwe Odyessy. Het zal wel niet. Mario 64 op de N64, Sunshine op de GC, Galaxy 1 op de Wii, Galaxy 2 op de Wii-U, Odyssey op de Switch.
Twee Mario games op 1 generatie is zeker teveel werk of commercieel niet aantrekkelijk. Ik vind het jammer. Na een jaar of 3, 4 moet je toch een volgende game af kunnen hebben?

En ik zou ook graag een nieuwe Mario Kart zien, maar dat zal ook wel bij de Switch 2 pas zijn.

Kortom, ben benieuwd wat Nintendo in 2021 te brengen heeft. Ik vond ze dit jaar qua eigen games niet sterk. Nieuwe Animal Crossing en nieuwe Paper Mario. Dat was het wel qua echte grote titels.

avatar van Ajax&Litmanen1
Princess Piranha schreef:
- The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2
Hier kijk ik het meest naar uit! Ik zie het wel gebeuren dat het komend jaar uitkomt. Maar Zelda games worden zowat altijd uitgesteld na een release datum te hebben gekregen. Aangezien we nog niet eens een releasedatum hebben, wordt het vast ook pas 2022


Heb grote twijfels of ik dit ga spelen. Er zijn 2 Nintendoreeksen waar ik niet veel mee heb. Pokémon (daar zal ik nooit iets van kopen) en Zelda, maar in mindere mate. Dat zijn wel goede games, maar niet echt wat voor mij. Al vond ik The Wind Waker destijds wel leuk, maar BOTW vond ik lang niet zo briljant, hoe ongelofelijk mooi het ook was gemaakt. Heb die game een jaartje terug ook tweedehands doorverkocht. Die houden gelukkig wel hun waarde haha.

avatar van Sinner
Ajax&Litmanen1 schreef:
En ik zou ook graag een nieuwe Mario Kart zien, maar dat zal ook wel bij de Switch 2 pas zijn.


Dat zou volgens diverse berichten nog voor de Switch zijn. Aangezien Mario Kart 8 een port is en iedere generatie zijn 'eigen' Mario Kart krijgt. Hoewel ik het niet meteen zie gebeuren, maar er eerder nog een jaartje of 2 overheen zie gaan.

Vergeet niet dat het ding pas 3 jaar oud is, en dus nog wel een jaartje of 2-3 te gaan heeft. Wellicht met minder ports of crossgen titels, maar ik denk dat in de tussentijd de Indie titels hoogtij blijven vieren, bepaalde oude ports wel nog gebeuren maar vooral dat Nintendo & co de stilte en tijd gebruikt heeft om langzaam aan titels te werken.

Zo zit er nog een Metroid, No More Heroes 3, Bayonetta 3, wellicht Super Mario Kart en Zelda in de planning. Maar zie ik ze ook in staat plots wel aankondigingen uit het niets te doen over bvb een F-Zero, Kirby, Starfox, Fatal Frame, weer een Fire Emblem etc. Zeker nu de next gens net op de markt zijn.

Het zijn gissingen van mijn kant uit. Maar het lijkt me niet onlogisch dat ze bepaalde titels als het ware hebben opgespaard voor dit moment.

avatar van Sinner
Ik heb er trouwens nog twee waar ik eigenlijk wel benieuwd naar ben, ook al zit er daar minstens eentje tussen die ik niet kan spelen (misschien zelfs beiden) en moet ik ook Arkham Knight nog spelen:

Gotham Knights
Suicide Squad

De vorige Batman games waren top dus ergens verwacht ik hier toch wel wat verwachtingen van. Ook Suicide Squad - het lijkt me best lollig om met de bad guys op pad te gaan. (nou nee, de film was geen fuck waard (ook al was Margot Robbie een prima Harley Quinn - maar ik houd de moed erin voor nr 2 aangezien James Gunn de regisseur is en Guardians of the Galaxy bvb toch beiden erg goed waren imo), maar de comics lees ik ook al jaren en die zijn steevast de moeite dus...)

avatar van Sinner
Nou...leuke video van Get Indie Gaming waarvan in alle eerlijkheid de meeste games me toch wel aanspreken. Hoofdprijs gaat naar 'Turnip Boy Commits Tax Evasion'

Top 25 Upcoming Pixel Art Games of 2021

avatar van Grovonion
Geef mij maar Hogwarts Legacy, ik hoop echt dat die maar 80% levert wat het belooft en het wordt een gaming feest!

avatar van Sinner
Ook eentje waar ik wel benieuwd naar ben, maar was die ondertussen niet al verschoven?

avatar van Sinner
...en Total War Warhammer III is aangekondigd. Nog voor dit jaar. Nou heb ik 2 nog niet maar ik ben hier toch benieuwd naar welke rassen ze er nog in verwerkt hebben en naar de volledige campaign die alle drie de games samenvoegd.

Toch wel een van de ultieme Warhammer games voor de fans.

avatar van Ajax&Litmanen1
Grovonion schreef:
Geef mij maar Hogwarts Legacy, ik hoop echt dat die maar 80% levert wat het belooft en het wordt een gaming feest!


Stond een vrij kritisch stukje in de PU deze maand over deze game. De studio hierachter heeft louter middelmatige games geproduceerd.

Vraag me overigens af hoeveel magie er over blijft in die franchise zonder Harry Potter en zijn vrienden. Die Fantastic Beasts films waren ook echt bagger van het hoogste niveau.

avatar van Grovonion
Ajax&Litmanen1 schreef:
Stond een vrij kritisch stukje in de PU deze maand over deze game. De studio hierachter heeft louter middelmatige games geproduceerd.
Dat artikel was enorm positief over dit game, ze hebben er alle vertrouwen in dat het spel quote: "heel wat mooie verhalen gaat opleveren".

avatar van Sinner
Ajax&Litmanen1 schreef:
Vraag me overigens af hoeveel magie er over blijft in die franchise zonder Harry Potter en zijn vrienden.


Over dat tweede verschillen meningen duidelijk (Fantastic Beasts). Maar hoeveel magie blijft er over van Middle Earth zonder Frodo en Aragorn? Of Star Wars zonder Luke Skywalker en Darth Vader? Meer dan genoeg mits goed aangepakt.

Het zijn volledig gerealiseerde en beschreven werelden waar mensen en fans al helemaal erg graag hun tijd in zouden doorbrengen ook zonder een specifieke verhaallijn die we al kennen te volgen. (zo waren bvb The Old Republic en Middle Earth mmorpg's toch bijzonder goed te pruimen vond ik).

Dus ook ik geef dit zeker het voordeel van de twijfel. Het ziet er bijzonder knap uit en lijkt me gewoon al bijzonder fijn om in diverse locaties uit de films of boeken te bezichtigen.

avatar van Grovonion
vooral is ook het verhaal van Harry Potter volledig verteld. Terug oude verhalen herspelen werd al tot in de treure uitgemolken, dus is het verfrissend eens je eigen HArry Potter verhaal te creeren. Mits het goed aangepakt wordt natuurlijk, dus moet er vooral een mysterie te ontrafelen zijn dat goed wordt geschreven. Ik ben iig benieuwd.

avatar van Rujar
Komen genoeg games uit maar kijk eigenlijk vooral uit naar Gran Turismo. Dat wordt ook het moment dat de ps5 in huis komt.;

Mass effect Trilogie

avatar van Ajax&Litmanen1
Grovonion schreef:
(quote)
Dat artikel was enorm positief over dit game, ze hebben er alle vertrouwen in dat het spel quote: "heel wat mooie verhalen gaat opleveren".


Haha ik zie mijn fout. Ik had daarna ook de preview van Lord of the Rings - Gollum gelezen en daar waren ze vrij negatief over met de punten die ik benoemde.

Excuses, ik haal wat door elkaar.

avatar van Ajax&Litmanen1
Sinner schreef:
(quote)


Over dat tweede verschillen meningen duidelijk (Fantastic Beasts). Maar hoeveel magie blijft er over van Middle Earth zonder Frodo en Aragorn? Of Star Wars zonder Luke Skywalker en Darth Vader? Meer dan genoeg mits goed aangepakt.

Het zijn volledig gerealiseerde en beschreven werelden waar mensen en fans al helemaal erg graag hun tijd in zouden doorbrengen ook zonder een specifieke verhaallijn die we al kennen te volgen. (zo waren bvb The Old Republic en Middle Earth mmorpg's toch bijzonder goed te pruimen vond ik).

Dus ook ik geef dit zeker het voordeel van de twijfel. Het ziet er bijzonder knap uit en lijkt me gewoon al bijzonder fijn om in diverse locaties uit de films of boeken te bezichtigen.


Nouja, je hebt deels gelijk maar deels ook niet. Het Star Wars publiek laat duidelijk weten dat ze de Skywalker verhalen veel interessanter vinden en de LOTR trilogie scoort veel beter dan de Hobbit trilogie.

Het kan allemaal wel, iets nieuws. Zo kijk ik erg uit naar de komende Lord of the rings tv-serie van Amazon, maar je vraagt je wel af of een franchise zonder de hoofdrolspelers kan. Dan moet een wereld al bijzonder goed in elkaar steken. Middle-Earth gaat het denk ik wel redden, maar Harry Potter heeft dat nog niet aangetoond, met die dramatische Fantastic Beasts films (althans, mijn mening). Ben ook geen enorme HP fan, al heb ik wel alles netjes gezien. Leuk vermaak, maar meer niet.

Hoop wel dat het aan gaat slaan, want op zich is een open wereld in Hogwarts best een leuk concept.

avatar van Sinner
Ajax&Litmanen1 schreef:
Nouja, je hebt deels gelijk maar deels ook niet. Het Star Wars publiek laat duidelijk weten dat ze de Skywalker verhalen veel interessanter vinden en de LOTR trilogie scoort veel beter dan de Hobbit trilogie.


Dat klopt. Maar dat wijt ik deels ook aan de redelijk slechte toevoegingen in beide gevallen (zoals bvb de redelijke slechte nieuwe Star Wars trilogie waar niemand echt een overkoepelend verhaal had op voorhand en op de bal werd gespeeld en in het geval van the Hobbit een boekje van 300 pagina's uitrekken tot een trilogie van (extended editions) 12 uur). Slecht schrijfwerk en uitmelkerij hebben imo beide franchises een beetje verpest (hoewel ik bvb The Mandalorian wel weer een aardige reeks vond) Maar goed we zijn geen film forum dus zover mijn mening. Maar ik snap inderdaad wat je bedoelt.

Maar net daarom heb je met games de kans (en al helemaal tegenwoordig) om van geijkte paden af te wijken. Je hoeft je niet te houden aan bestaande verhalen of karakters. Zo zijn alle drie bovenstaande franchises genoeg uitgewerkt dat je een klein deel van de wereld (of groter) kan uitwerken, bepaalde hoofdelementen (in geval van Harry Potter bvb de Sorting Hat classes en 3 hoofdgroepen) kan halen en wat verwijzigingen of bepaalde cameo's in meerdere of mindere mate kan instoppen en daar een nieuwe verhaallijn (of meer open wereld) omheen bouwen die bijzonder veel voldoening geeft.

Bij Lord of The Rings bvb lijkt me een Total War game bvb ook wel een optie of belevenis. Zoals nu de Total Warhammer trilogie eigenlijk de ultieme fanbeleving is als je van strategie houd. Je vecht met welk ras tegen welke ras in welke setting dan ook met de bekende units en bouwt eigenlijk je eigen 'verhaal' keer op keer. Bij een dergelijk thema zou je makkelijk de War of the Ring kunnen VerTotal Warren en bvb een soort quest modus invoegen op grote schaal, en op kleine schaal the Fellowship en hulpjes.

Maar goed - ook dat is maar weer iets wat ik zelf graag zou zien aangezien ik dit speel. Ik ben op zich ook best te vinden voor de Torentjes Klauter versie van Shadow of Middle Earth, de Hack & Slash War in the North of zelfs de scrolling beat 'm ups van de PS2 die de films volgden. (of de turnbased games van de GBA en PSP!).

In ieder geval ben ik wel benieuwd wat ze hiervan maken - het potentieel is er in ieder geval echt waar. En ik ben gewoon (zoals bij best wel veel games, de een wat meer, de ander wat minder) toch erg benieuwd wat het wordt.

avatar van Sinner
Nog eentje waar ik toch best benieuwd naar ben:

Disciples Liberation

Een beetje in vergetelheid geraakt, maar met name deel 2 en zijn diverse uitbreidingen waren (en zijn) erg de moeite om te spelen als je van een Heroes of M&M achtige-strategy RPG-achtige setting houd. Deel 3 week wat af van de setting (er is een eerste geweest, en daarna een tweede die de gameplay wat tweakt en beter speelbaar maakt - weet enkel niet meer welke renaissance en resurrection heet. Ook het gevechtsysteem wordt in dit deel aangepakt en ala Heroes of M&M aangepast) maar was op zich ook niet zo slecht.

Dus benieuwd wat ze na meer dan 10 jaar van maken van deze Liberation.

avatar van solidKevin
Eigenlijk is het beetje schandalig, maar de enige twee games waar ik naar uitkijk, vallen onder de remake/remaster paraplu. Er zijn wel andere games waar ik benieuwd naar ben, maar die hoef ik niet meteen op release te spelen. De onderstaande staan bij mij wel in de pre-order.

- NieR Replicant ver.1.22474487139... (Xbox One)
- Mass Effect: Legendary Edition (Xbox One)

avatar van Sinner
Had uberhaupt geen idee dat er een nieuwe Aliens game op stapel stond maar ben toch stiekem wel benieuwd naar Aliens Fireteam.

En ja...het was dan wel maar middelmatig maar voor zover ik hem gespeeld heb op de PC vond ik ook Aliens Colonial Marines eigenlijk best wel te pruimen. Hoewel grappig genoeg Warhammer 40K Space Hulk Deathwing de sfeer en stijl van dat spel veel beter neer wist te zetten...maar dan in het 40K universum. (want...basically ook een FPS Bughunt).

avatar van banjo
geplaatst:
Ori and the Will of the Wisps (2020):

Metroid 4:

Resident Evil: Village (2021): alleen als er weer gedeeltelijk die typische Resident Evil sfeer in zit.

Biomutant (2021): misschien

The Legend of Zelda Breath of the Wild Sequel:

No More Heroes 3 (2020):

Monster Hunter Rise (2021):

avatar van banjo
geplaatst:
Princess Piranha schreef:

New Pokémon Snap
Maaaaar, komt deze wel in 2021 uit? Grote kans dat het 2022 wordt.


Nee hoor hij komt gewoon 30 april al

New Pokémon Snap lijkt een droomvervolg te worden | Preview | Gamer.nl

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
geplaatst:
Leuk! Ook wel zin in!
Doet beetje aan fotosysteem van Bioshock denken wat ik er zo over lees in die preview!

Gast
geplaatst: vandaag om 18:51 uur

geplaatst: vandaag om 18:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.