menu

De Site / Algemeen / IMDB achtige "authoriteit" ?

zoeken in:
avatar van Zuzuu
Ik vind dat http://www.gametrailers.com ook een linkje moet hebben.

De site heeft de volgende opties.
- games met cover
- een link om de game te kopen
- trailer van een game
- gamereview van een game
- user videos van een game
- screenshots van een game
- algemene score voor een game
- alle soorten informatie over een game zoals developer, publisher, genre enz.

avatar van Foetsj_NL
Bedoel je met algemene score zeg maar, alle platforms bij elkaar ?

avatar van Zuzuu
Ja. Het hangt echter af van de toevoeging op de site. Soms zijn er meerdere games van hetzelfde titel, omdat dan de trailers en screenshots niet overeenkomen met een ander platform. Bijvoorbeeld bij Transformers is de algemene score voor de PS3 en Xbox 360 een 8,5 en voor de Nintendo Wii een 8,9.

Zijn er meer mensen die vinden dat de keuze wellicht eens heroverwogen moet worden? Ik vind Mobygames eigenlijk wel een enigszins aparte keuze. Veel games staan er niet op, wat niet verwonderlijk is aangezien het een nogal kleine site is. Games die erop staan hebben doorgaans zelfs minder stemmen ontvangen van users dan wij met ons relatief erg kleine GamesMeter (Resident Evil 4, een van de bekendere games van de laatste jaren, heeft er ca. 80. Op gamespot heeft deze game er ca. 20.000). Ik zou zelf dan ook absoluut voor gamespot.com gaan; alles staat erop, tienduizenden gebruikers waardoor de gemiddeldes een stuk realistischer zijn, reviews, screenshots, complete gameguides, filmpjes, uitgebreide besprekingen etc. etc.

En dat er hier en daar banners en advertenties staan (ik zie dat Zelva zich daaraan ergert).. tja, met het geld blijft de kwaliteit ook gewaarborgd. Blijft de site up to date en hebben ze eigen editors wie filmreviews maken voor de games. Betrouwbare site, waar je van op aan kan wanneer je extra tips of info over een game wilt. Tegenover Mobygames nogál een opwaardering.

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Games komen pas op MobyGames te staan als ze uit zijn volgens mij. Heb je voorbeelden van oudere games die niet op MobyGames staan maar wel op Gamespot?

Kan uit mijn hoofd niet met een concreet voorbeeld komen. Heb het sinds de invoering van deze link wel een aantal keren meegemaakt (lag ook niet aan de spelling of iets dergelijks), wat toch een klein beetje stoort, vooral als het zoveel makkelijker kan. Mocht ik toevallig weer tegen een aanlopen dan laat ik het wel even weten.

Niemand die hier een mening over heeft?

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Moeilijk heb al best wat games toegevoegd, die niet op moby én niet op gamespot staan. Over het algemeen vind ik voor oudere en europese games info Moby prettiger, voor nieuwere amerikaanse en japanse, gamespot.

Maar de informatie verschilt nogal onderling, vaker hebben Moby, gamespot, ign en wiki allemaal verschillende devs en pubs, meestal is een mix hiervan het meest correcte, dus gebruik ik ze allemaal. Maar moet zeggen dat ik, ondank kleiner te zijn, Moby toch het fijnste vind, ook meestal de beste plot info.

Plot info staat al op GamesMeter zelf en lijkt me dus niet echt van belang op een site waarnaar gelinkt wordt als meerwaarde voor de gamepagina op déze site. Mobygames brengt volgens mij namelijk niet bijzonder veel extra's, terwijl gamespot vaak veel bewegende beelden, reviews, info en gameguides heeft en een enorme informatievoorzienende community. Dat lijken me tenminste de punten waar je voor gaat wanneer je meer van een game wilt weten/zien en daarvoor aan GamesMeter niet genoeg hebt.

Overigens hoeft het niet eens zo radicaal te zijn dat de ene link plaats maakt voor de ander, maar moeten we misschien eens van de ideologie afstappen dat er maar één 'imdb-achtige autoriteit' mag zijn.

Ik ben een van de admins op MobyGames, dus niet objectief, maar wel geplaatst om aan te geven waarin de site verschilt met andere. Ik zit trouwens niet in een positie dat ik er ook maar een stuiver aan verdien, het is allemaal vrijwilligerswerk, maar dat terzijde.

Als GamesMeter vooral wil doorlinken om bewegende beelden te tonen en screenshots nog voor de verschijningsdatum, dan is MobyGames inderdaad niet de goede site.

Waarvoor wel dan? Een grote backlog (23.000 unieke games, 40.000 games over alle platformen samen, 100.000 ingescande covers, 260.000 zelfgenomen screenshots), oudere games (al vanaf 1977) die door andere sites genegeerd worden, niche genres die door andere sites worden overgeslagen (interactive fiction, indie games, casual games, mobile, browser games). Volledig databasegestuurd zodat je bij elke individuele ontwikkelaar kunt doorklikken om te zien wat ze nog gemaakt hebben, achtergrondgeschiedenis over ontwikkelaars en bedrijven, etc. Je kunt zoeken op genres (racing, adventure, RPG), subgenres (puzzle-solving, voetbal, sci-fi) en die zijn degelijk omlijnd (dus terminologie zoals "action adventure" wordt niet overgenomen als het de historische toets niet doorstaat). Verder ook specifiek zoeken op verschijningsjaar, bv. alle Dreamcast Co-Op games of alle games die DirectX 9.0a gebruiken. Bepaalde niches worden gegroepeerd (vb. alle games met vampiers, alle games die zich in Egypte afspelen). Verschijningsdata worden er op de site wel degelijk geverifieerd, je moet op GameSpot maar eens kijken hoeveel games er toevallig altijd op de 31e van de maand verschijnen. Ontwikkelaars worden ook duidelijk van elkaar onderscheiden, dus niet "Ubisoft" voor elke game, maar de specifieke ontwikkelsstudio, distributeur, lokalisatie, e.d. Verder cover art ook uit obscure landen, alleen maar screenshots recht uit games (dus geen press shots), reviews van gebruikers en MobyRanks op basis van reviews (o.a. ook gamer.nl) in de stijl van MetaCritic. Heel wat ontwikkelaars komen overigens zelf langs om de informatie aan te passen en te verbeteren.

Als historische autoriteit steekt MobyGames er door de aanpak wat bovenuit. Gaat het om snel filmpjes en shots te vinden nog voor of net op de release, dan is het geen optie, maar dan met het risico dat je commercieel gestuurde informatie voorgeschoteld krijgt op andere sites. Het lijkt me trouwens maar logisch dat je een game pas objectief kunt beschrijven als het verschenen is.

Dat er overigens games ontbreken op MobyGames is een dooddoener. Als je je vertrouwd maakt met de principes van de site, kun je ook zelf games en informatie toevoegen. En wat reclame betreft, eenmaal je wat punten hebt verzameld, kun je alle (!) reclame uitschakelen en dat geeft de site meteen een ander gezicht.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:54 uur

geplaatst: vandaag om 15:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.