menu

De Site / Algemeen / Regisseur/artiest/schrijver equivalent

zoeken in:
avatar van Jordy
Momenteel in deze eerste opzet, is de developer (een bedrijf dus) de GamesMeter equivalent van de regisseur, de artiest of de schrijver. LucasArts krijgt in dat geval dus een losse pagina, met logo, losse discussie etc.

Eens? Of betere suggesties?

avatar van sxesven
Ik had hier ook al over nagedacht en was eigenlijk tot dezelfde conclusie gekomen. De developer is toch wel de voornaamste ´maker´ van een game en het is ondoenlijk (en niet fair) om er enkel een schrijver of dergelijke uit te lichten (hoewel die soms wel degelijk erg bepalend zijn voor de game, maar die behoren dan toch tot het team van de developer). Dus ja, eens.

avatar van Tommeh
Ben het er ook mee eens. Alhoewel sommige games wel van de hand van 1 'regisseur' komen (denk aan de Sid Meyer games). Toch lijkt me dit het meest logisch. Jammer voor Sid

Ik zou voorstellen om beide te doen. Zowel de ontwikkelaar, als de (hoofd)designer. Met alleen de ontwikkelaar wordt het zo onpersoonlijk volgens mij.

Louis2703
Ja, developper klopt wel. Lijkt mij het meest logisch.

avatar van gemaster
Developer klopt denk ik wel. Misschien moet je een optie toevoegen waarbij de belangrijkste man van een game ook kan worden aangegeven. Hideo Kojima bij een Metal Gear Solid game of Miyamoto bij een Mario. Dit is dan optioneel, bij Fifa kan dit nu eenmaal niet.

avatar van Phoenix
Mja, hoewel je bij games als Civilization (op en top Sid Meier natuurlijk) weer iets anders zou willen invullen.

avatar van dwejkk
Misschien is het ook een goed idee om ook een pagina voor de uitgever te maken, bijv. LucasArts. En dan op de pagina LucasArts heb je een kopje: Uigegeven en Ontwikkeld.

Dat met de belangrijkste man lijkt me een beetje moeilijk te achterhalen bij sommige games, dus lijkt me beter van niet (die gene is namelijk onderdeel van het ontwikkelaarsteam)

avatar van tovenaar
Die belangrijkste man is maar bij een klein aantal games écht van toepassing. Ga je bij een hoop oude games nooit achterhalen.

avatar van gemaster
Bij oude games is het juist heel makkelijk. Daar werkten altijd maar 4 of 5 personen aan.

avatar van Jordy
dwejkk schreef:
Misschien is het ook een goed idee om ook een pagina voor de uitgever te maken, bijv. LucasArts. En dan op de pagina LucasArts heb je een kopje: Uigegeven en Ontwikkeld.


Dan moet ik echt de complete site opnieuw gaan bouwen, dat is geen optie. 1 type persoon/bedrijf met een eigen pagina, of eventueel als dat bij games niet past, helemaal niet.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Ik zou developer als regisseur/schrijver toch wel fijn vinden (met logo idd). Bij bijv Square games vind ik toch Square als bedrijf belangrijker dan de individuen die eraan meegewerkt hebben. Sowieso is (hoofd)designer moeilijk, vaak een voor characters, een voor verhaal, etc. die eigenlijk allen even belangrijk zijn en bovendien weet ik eigenlijk te weinig namen ook. Onthoud games altijd per ontwikkelaar toch, hoewel dat bij sommige bedrijven niet veel zegt, maar ja, bij sommige regisseurs ook niet.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:55 uur

geplaatst: vandaag om 23:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.