Max Payne (2001)

276 stemmen | gemiddelde 4,06
Game Boy Advance: 2,50 (1)
PC: 4,14 (222)
PlayStation 2: 3,71 (41)
Xbox: 3,96 (12)
Game Boy Advance / Macintosh / PC / PlayStation 2 / Xbox
Shooter / Action
Ontwikkeld door
RemedyUitgegeven door
Gathering en
RockstarMax Payne is een agent bij de NYPD. Als hij op een avond thuiskomt, komt hij tot de verschrikkelijke ontdekking dat zijn vrouw en kind zijn vermoord door junkies, high van de nieuwe drug Valkyr. Valkyr neemt bezit van de straten van New York, de DEA wil daar een stokje voor steken en komt erachter dat de drug het werk is van de New Yorkse maffia. Max Payne, die inmiddels werkt voor de DEA, zint op wraak en besluit undercover te gaan in de onderwereld van New York.
Deze game staat op nummer 115 in de games top 250
» volledige top 250
4,5 (PC)
[permalink] geplaatst op 10 juli 2011, 12:39 uurLimeLou schreef:
De graphics zagen er anders prima uit voor 2001. En bij zo'n speelbare shooter als Max Payne vergeet je snel hoe het spel eruit ziet. Sowieso is de sfeer, muziek en de stijl erg sterk. En dat vind ik belangrijker.
Ik wil niet vervelend doen hoor, maar volgens jouw profiel ben jij 16 jaar oud. In 2001 was je dus 6 jaar oud. Net of je dan enig besef hebt of de beelden op je scherm goed zijn voor een spel van dat jaar.
4,0 (PC)
[permalink] geplaatst op 10 juli 2011, 15:30 uurIk vergelijk de graphics gewoon met andere spellen uit die tijd. Het is niet zo dat ik ouder moet zijn om te realiseren of dit grafisch gezien toen goed was of niet.
4,5 (PlayStation 2)
[permalink] geplaatst op 11 juli 2011, 9:42 uurGraphics wat moet je er van zeggen. Ik zie het vooral als een leuke bijkomstigheid. Ik vind dat je zeker met de middelen en technieken die je op dat moment voor handen hebt ook moet gebruiken. Als je games gaat uitbrengen op het grafisch niveau van Max Payne dan pas ik daar waarschijnlijk wel voor, hoewel ik de Max Payne nog steeds goed te behappen vind.
3,5 (PC)
[permalink] geplaatst op 11 juli 2011, 20:29 uurTsjo-Wi schreef:
Ik zie niet in waarom de game overschat zou zijn. De bullettime was voor die tijd baanbrekend en de shootouts zijn gewoon heerlijk spannend en spectaculair. En ik vind het juist een behoorlijk uitdagende game. Zelfs vandaag de dag is dit nog één van de best speelbare third person shooters als je het mij vraagt.
Baanbrekend vind ik wel erg veel eer. Het is een leuke gimmick, niet echt een serieus gameplayelement dat later ook in veel andere spellen is gebruikt en daarmee wat toevoegde. Het was en is erg tof om te doen en is ook echte eyecandy, maar het is eigenlijk vooral dit wat het spel zo makkelijk maakte.
Omdat het spel zo makkelijk is snap ik ook niet dat je het hebt over spannende shoot-outs. Het spel moet het voor een groot deel hebben van zijn fantastische sfeer, voor de rest is het allemaal niet zo heel bijzonder. Onder sfeer versta ik dan het totaalplaatje door zaken als hoe het verhaal wordt verteld en het gebruik van muziek.
5,0 (PlayStation 2)
[permalink] geplaatst op 11 juli 2011, 20:53 uurGeen serieus gameplay element? En ben je in een grot gaan wonen sindsdien..

? Het third-person actiegenre heeft enorm veel te danken aan Max Payne, op vrijwel ieder vlak. Zoiets ontkennen is vooral naïef, niet subjectief.
5,0 (PC)
[permalink] geplaatst op 11 juli 2011, 20:58 uurTsja ik snap ook niet hoe je zoiets essentieels als die slowmo kan zien als slechts een gimmick. Ik sprong standaard met bullettime in elk vuurgevecht. Snap ook totaal niet hoe je de game zo makkelijk kunt vinden, aangezien je onwijs snel dood gaat. Één vijand met een shotgun die je ff te laat opmerkt en het is einde oefening. Daarom is die bullettime ook een cruciaal gameplay element want zonder dat hou je het niet lang vol. Kennelijk was dat bij jou anders, maar misschien speelde je het op supermega easy ofzo...
3,5 (PC)
[permalink] geplaatst op 12 juli 2011, 19:01 uurJuist omdat je standaard eigenlijk altijd wel bullet-time kunt gebruiken is het makkelijk. Je bent altijd wel sneller dan de rest. En dan heb ik het niet over het makkelijkste niveau maar over elk niveau. Misschien was het spel makkelijker op de PC? Vond alleen dat stukje met Lupus of zo pittig, voor de rest was het over het algemeen erg simpel. Zolang je bullettime zo vaak kunt gebruiken zit er weinig uitdaging in voor mij, en blijft bullettime vooral iets wat de gevechten leuker maakt om naar te kijken.
[permalink] geplaatst op 7 september 2011, 23:13 uur
[permalink] geplaatst op 6 mei 2012, 16:53 uur
3,0 (PlayStation 2)
[permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 18:03 uurNa deel 3 deze nog maar eens een kans gegeven, en ik moet zeggen dat ik de smaak nu beter te pakken heb dan 10 jaar geleden. De toon, voice-over en humor werken wel en qua gameplay voelt het nog prima aan. Helaas zou ik niet weten hoe ik het spel op mijn computer moet draaien dus ben ik bezig met de PS2 versie. Besturing en framerate zijn op sommige momenten ook niet om aan te zien en de laadtijden beginnen behoorlijk op m'n zenuwen te werken. Hoewel ik mezelf niet direct een graphic-hoer vind, doet het soms toch ook wel wat pijn aan m'n ogen.

Ik zal zien hoe ver ik kom. Ik hoor van veel mensen ook dat er een vage tv-show is die je kan volgen, maar hoe? TV's die ik tot nu toe ben tegengekomen ontvangen enkel ruis.
3,0 (PlayStation 2)
[permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 18:40 uurXbox versie schijnt stukken beter te zijn. Misschien dat ik hem via XBLA koop. Iemand ervaring met Xbox originals via XBLA?
5,0 (PlayStation 2)
[permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 18:41 uurWerkt prima, heb zelf Fahrenheit zo gespeeld.
5,0 (PC)
[permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 19:01 uurHeb de PS2 versie (gelukkig) nooit gespeeld, want ik weet dat ie destijds veel vijfjes kreeg her en der. Inderdaad vanwege graphics en besturing. Maar have fun in ieder geval!
4,5 (PlayStation 2)
[permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 19:09 uurAch er komt vast nog een HD remake aan.
3,0 (PlayStation 2)
[permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 19:23 uurMwah, weet ik niet. Lijkt me dat ze die vóór deel 3 hadden uitgebracht als dat zo was.
Hadouken schreef:
Bedankt. Tot nu toe is het stukken leuker dan gedacht. Moet vroeger vast ook al door de slechte framerate zijn gestopt.

3,0 (PlayStation 2)
[permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 21:53 uurBen nu bezig met de Xbox versie. Verschil van dag en nacht! Soepele gameplay en framerate, veel betere graphics, quick-save, meer configuraties, beter geluid, snellere laadtijden. Alsof ik een compleet ander spel speel. Het was duur, maar ben toch erg blij dat ik voor de Xbox versie ben gegaan.
Net ook de eerste episode van 'Address Unknown' gezien.

3,0 (PlayStation 2)
[permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 22:38 uurAbsoluut. Weet niet hoe moeilijk het is om de PC versie aan de praat te krijgen, maar de Xbox versie doet daar nauwlijks voor onder. PS2 versie is echt crap in vergelijking met die van XBLA. Geen wonder dat ik dit spel eerst op 2 had staan.
Ook een spel dat anno 2012 nog prima is te spelen. Het heeft geen cover system, maar verder doet het niets onder voor huidige shooters. Enig minpuntje tot nu toe is dat er geen 'Normal' mode is. Speel nu maar op Easy, had geen zin in Hard. (Bij de PS2 versie kan je Hard niet eens kiezen op het begin...)