Pro Evolution Soccer 5 (2005)
Alternatieve titel: PES 5

PC / PlayStation 2 / Xbox
Sports
Ontwikkeld door
KonamiUitgegeven door
KonamiVijfde deel van de populaire Pro Evolution Soccer reeks. Ten opzichte van het vorige deel is er nog meer aandacht voor het realisme. Licenties van onder meer de Nederlandse, Italiaanse en Spaanse competitie.
[permalink] geplaatst op 29 juli 2007, 17:27 uurOok deze was top en een goede uitbouwing van de reeks. Alleen was deze wel wat minder snel in vergelijking met deel 4 vooral, als ik me niet vergis.
Maar het blijft gewoon echt een topspel en ik vind het nog wel een kleine 4.5* waard.
[permalink] geplaatst op 23 augustus 2007, 12:19 uurDe beste voetbalgame tot nu toe.
alles klopte hier gewoon.
[permalink] geplaatst op 24 augustus 2007, 14:59 uurTrager dan deel 5, wat dus veel beter is. Er zat een soort bug in met vrije trappen op grote afstand. Als je een vrije trap kreeg van zon 40 meter, dan liet je de bal opzij tikken door een medespeler en dan schoot je gewoon keihard op het doel. Door het eerdere tikje kwam de keeper al een stuk uit zijn doel, waardoor je vaak van 40 meter de bal over hem heen kon schieten.
Hoe dan ook 5 *
[permalink] geplaatst op 8 oktober 2007, 6:21 uurWaarom staan in het nederlands elftal niet de orginele namen en wel in de clubteams .
is dit niet te veranderen ? zo nee dan is dit wel een heel erg min-punt.
[permalink] geplaatst op 8 oktober 2007, 11:20 uurObscure Thing schreef:
De beste voetbalgame tot nu toe.
alles klopte hier gewoon.
Sluit ik mij bij aan. Ik hoop stiekem dat Pro evolution soccer 2008 ook zo uitgebreid wordt alleen dat het grafisch wel next-gen is. Dan zou het perfect zijn.
[permalink] geplaatst op 10 oktober 2007, 22:47 uurrudiger schreef:
is dit niet te veranderen ? zo nee dan is dit wel een heel erg min-punt.
Ik quote mezelf , heeft iemand hier een antwoord op .

[permalink] geplaatst op 11 oktober 2007, 0:21 uurKonami had de rechten van het Nederland Elftal toen nog niet maar van de de clubteams wel. Meerdere van de spelers uit het Nederlands Elftal stonden wel onder hun echte naam bij de club, maar dat hebben ze bij het nationale team niet gedaan.
Je kunt dat wel patchen of zelf editen. In PES 5 had je volgens mij ook al een optie waarbij je een speler kon kopiëren.
[permalink] geplaatst op 24 oktober 2007, 19:07 uurIS winning eleven 9 (PC) nu hetzelfde als PES 5? Ik ben zelf zwaar verslaafd aan WE9 maar kan deze niet op gamesmeter terug vinden.
[permalink] geplaatst op 10 januari 2008, 20:25 uurWaarom staat dit spel boven die van PES4, dat kan ik dus echt niet begrijpen...
Joël
[permalink] geplaatst op 26 juli 2008, 12:10 uurIk vind dit de aller beste Pro Evolution Soccer tot op heden, 5*.
[permalink] geplaatst op 25 september 2008, 15:05 uurDe beste spel van Pro Evolution Soccer tot nu toe
[permalink] geplaatst op 18 oktober 2008, 1:50 uurGlorious schreef:
Waarom staat dit spel boven die van PES4, dat kan ik dus echt niet begrijpen...
Omdat alleen wij (de kenners) 4 speelde en de rest later instapte. Jammer maar helaas.
[permalink] geplaatst op 19 oktober 2008, 15:42 uurPES 4 en 5 vind ik elkaar niet zoveel ontlopen. PES 4 is wel wat sneller.
Maar PES 3 is voor mij nog altijd de beste. Al is dat misschien ook voor een groot deel nostalgie, omdat dat de eerste PES voor mij was en er een wereld voor me open ging na jaren FIFA-treurnis.
[permalink] geplaatst op 13 december 2008, 1:33 uurPES 2008 viel me ietwat tegen, net als 2009, en nu wil ik deze weer oppikken. Heb 2008 en 2009 (demo dan) al van mijn PC gegooid en PES 5 geïnstalleerd, wilde het eigenlijk puur doen voor het online spelen. Maar dat lijkt nu niet te gaan door mijn router. Ik krijg een foutmelding en heb wat gegoogled. Schijn een poort open te moeten zetten of zo (forwarden), maar dat is weer een hoop gepuzzel. Zucht...
[permalink] geplaatst op 16 juni 2009, 22:24 uurBeste PES die er is in mijn ogen.. lekkere snelle combinaties en voor die tijd toch goeie graphics..!! Speel het spel nog steeds, met heel veel plezier..!!
Mister Onserious
[permalink] geplaatst op 11 juli 2009, 15:52 uurdit is het beste voetbalspel alles is top in dit spel en wat het beste is van dit spel je kan heerlijk je tegenstanders weg tikken
Evil Resident
[permalink] geplaatst op 24 juli 2009, 19:30 uurbeste van het reeks heerlijk tikken mooie graphics het is gwn geweldig
[permalink] geplaatst op 23 oktober 2009, 15:22 uurDit is voor mij altijd nog de beste PES. Ontzettend fijne besturing.Alles klopte en werkte gewoon bij PES5. Graphics vond ik voor die tijd ook erg goed. Dit was pas een goede tijd. Toen PES fifa nog dik ownde qua gameplay, graphics. Jammer dat de rollen nu omgedraaid zijn.
[permalink] geplaatst op 25 december 2009, 2:44 uurUiteindelijk gebleken dat dit de beste footie ooit is geweest. Ik verwacht niet dat er ooit nog een PES zo goed zal worden als deze.