Super Mario World (1990)

Alternatieve titel: Super Mario Advance 2: Super Mario World

Super Mario World (1990)
289 stemmen | gemiddelde 4,35

Game Boy Advance: 4,08 (48)
Super NES: 4,40 (240)

nr. 5 in de top 250
Game Boy Advance / Super NES
Platform

Ontwikkeld door Nintendo

Tijdens het bezoek van Mario, Luigi en Peach aan Dinosaur Land kan Bowser het niet laten om Peach te ontvoeren. Nu moeten Mario en Luigi met behulp van Yoshi het opnemen tegen Bowser.

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 september 2009, 18:12 uur
Toch lijkt mij deze game en anderen uit de top 10 vele malen beter.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 september 2009, 18:15 uur
wo2-freak schreef:
Foetsj_NL schreef:

Als het om games gaat:
We leven nu, niet toen.

Wat is dat nu weer voor onzin? Een game hoeft niet goed vanwege zijn graphics ,maar hoeveel plezier je aan een game hebt gehad of hebt.
Dan kan je net zo goed over 10 jaar de allernieuwste van de allernieuwste dan afkraken vanwege ''veroudering'.

bijv. :

10 jaar later.

''Ps3 is extreem slecht ; hij is te oud.'' :I Slaat nergens op , hé?

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2009, 13:00 uur
bij dit soort spellen is het gewoon geweldig om te zien hoe leuk deze blijven om te spelen. heb zelf een PS3 met een supergrote flatscreen, High defenition beeld, al wat je wil. spellen zien er dan extreem vet uit.
Maar zon mario bros game als deze heeft gewoon iets waardoor je ze blijft spelen, die muziekjes, geweldige animaties, ... al wat je wil.

vooral nostalgie speelt hierbij een grote rol, ik herriner me nog goed dat je met vrienden en mn broers gewoon uren om de beurt een level verder probeert te raken bij de mario spellen! geweldig was dat! dat besef je nu :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2009, 14:33 uur
Same here JVT & Jirachi 04, je moet zo'n game niet beoordelen hoe je hem in deze tijd vind. Ik heb mijn stem opgegeven omdat het mijn halve jeugd bestrijkte en veel plezier ermee had met idd. Broers, neefjes en vrienden en dat jaren lang, welke game van nu kan dat nog??

Je moet de game beoordelen in zijn tijdzone en wat voor impact die heeft gehad destijds bij mijn leeftijdgenoten en dat het 't beste was wat je kon krijgen om jarenlang te gamen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 oktober 2009, 21:36 uur
Te leuk .. heb hem op gameboy en nu ook gekocht op de wii :D echt top!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 december 2009, 2:48 uur
in 1987 kwam Super Mario Brothers 3 uit en dat was een parel van een game... maar wat Super Mario world deed.... WOW *:)*

t is eigenlijk niet zo bijzonder: een 2D platformer game voor de in 1990 piepjonge Super nintendo, maar dit is gewoon de beste platformer en beste Nintendo game naar mijn mening :Y

De gameplay elementen zijn simpel en geniaal: op yoshi rijden is verslavend, het verzamelen van muntjes is verslavend en het ontdekkken van geheimen blijft boeien. de game is minder hardcore dan Super mario bros, maar dat maakt niet uit. eigenlijk is het juist leuk dat door de makkelijkere moeilijkheidsgraad de nieuwe gameplay vernieuwingen zich beter kunnen laten zien ^O^

De graphics zijn ook belachelijk briljant voor een game uit 1990. :)P
Alles heeft mooie, vrolijke kleuren en de werelden zijn leuk en variërend 8)

***** 5 sterren voor dit meesterwerk! O-)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 20:19 uur
Geweldige spel, hoort eigenlijk net niet in de top 10 te staan.
Hoort wel in de top 5 van mario.

niet ingelogd

4.902 gebruikers | 8.151 games | 151.413 berichten | 90.408 stemmen