locatie: Games » Pac-man (1980) » Info

Pac-man (1980)
157 stemmen | gemiddelde 3,21

Arcade: 3,35 (75)
Atari 5200: 3,16 (16)
Commodore 64/128: 2,87 (15)
Game Boy: 2,92 (18)
Arcade / Game Boy / Atari 5200 / Commodore 64/128 / meer...
Platform
single player / multi player (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Namco
Uitgegeven door Midway en Atari

Pac-man is een klassiek computerspel. De speler bestuurt een "happertje" waarmee hij alle muntjes in het speelveld dient op te eten. Het speelveld wordt echter onveilig gemaakt door spoken. Indien Pac-man door een spook wordt gepakt, is hij er geweest.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2008, 20:47 uur
Evil Eye schreef:
Ik had het over mijn verwachtingen voor Mario Kart wii. Hoe kan ik die nu gespeeld hebben? Kijk volgende keer even wat beter voor je je neus in mijn zaken steekt. Daarnaast, dat bericht is bijna een maand geleden geplaatst. Om daar dan een ruzie over proberen te startten... Vervelen jullie je ofzo? Laat me raadden, jij en Mega Man missen de discussies die we altijd hadden zeker? :P

Wat ik begin te missen zijn de reacties bij crappy games in vergelijking met de veel beter versies van Nintendo. He Evil Eye, wat datcht je van Myth Makers: Super Kart GP voor de Wii?. Krijgt letterlijk zware onvoldoendes maar ik denk dat jij deze game wel meer kan waarderen dan het aankomende Mario Kart Wii :P.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 april 2008, 18:35 uur
Bedankt voor de tip.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2008, 19:46 uur
Pacman kun je gewoon niet meer vergelijken met de spellen die nu uitkomen voor mij onmogelijk.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 mei 2008, 16:57 uur
RedLine schreef:

Inderdaad, Pac-Man komt ook uit een andere tijd.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juni 2008, 14:10 uur
Een klasieker onder de games. Op de arcade in een oude bar heb je nog het heerlijke pac-man gevoel. Maar voor iets anders, is het eigenlijk maar één kleine mini-game die steeds iets moeilijker word en niet lekker speelt. Voor de pc: 1,5 - 2* , voor de arcade 3*. Wat deze dus ook krijgt, omdat het met de arcade begon.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juni 2008, 9:57 uur
Misschien wel werelds bekendste game. Dit spel blijft gewoon altijd leuk. Nog steeds speel ik dit spel (niet meer in de speelhal zoals way back in the days) maar gewoon op internet. en ik blijf het geweldig vinden.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juni 2008, 12:59 uur
Zo meesterlijk is 'Pac-Man' naar mijn mening niet. Het wordt gezien als het icoon van de gameindustrie, maar ik ken wel betere games uit die tijd. Neem nou 'Duck Hunt'! Kijk DAT is pas verslavend! :D

Toch wel een 3*, hier moet je wel de minste respect voor hebben.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juni 2008, 16:30 uur
Ben het met je eens.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juli 2008, 9:03 uur
Vanwaar dan die 1 ster Evil Eye...Sims geeft toch ook 3 sterren. ;)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juli 2008, 10:17 uur
Duck Hunt kwam pas 4 jaar later ...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 september 2008, 13:56 uur
Pac-man is a classic :D

vandaar dat ik daar van de enige echte arcade kast in huis heb staan :D

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 september 2008, 12:48 uur
Vroeger toen je een computerspelletjes niet kon uitspelen! :D Was natuurlijk gewoon waardeloos ;)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 december 2008, 22:04 uur
tijdloze game!! deze game zie je nu nog steeds overal terug :D

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 januari 2009, 19:45 uur
Een iconische game, maar wel een die ik eigenlijk nooit graag gespeeld heb. Het was zo frustrerend moeilijk om hier ver in te komen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 augustus 2009, 15:48 uur
Magistrale klassieker!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 augustus 2009, 15:55 uur
leuke game!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 augustus 2009, 16:15 uur
Heb deze tegenwoordig op mijn iPhone hihi. Leuk spel hoor, lekker simpel dus iedereen kon hem spelen. Grappig, die beschrijving ook :) Tja echt een verhaal zit er natuurlijk ook niet in.

Waarom staat er eigenlijk PUCK MAN boven die boxart? Hebben wij ons allemaal al die jaren vergist? Hmmm, zal wel Japans zijn.....

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2010, 14:38 uur
Je moet er gewoon van houden.
Not my cup of tea. Wordt een flinke hersenkraker naarmate je verder komt. Wekte voor mij teveel frustraties op. :T

niet ingelogd

4.904 gebruikers | 8.151 games | 151.540 berichten | 90.451 stemmen